Αναζήτηση:

Marion Cotillard

Ημ. γεν.:
30/9/1975

Η Μαριόν Κοτιγιάρ γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου το 1975 στο Παρίσι και είναι γαλλίδα ηθοποιός. Προερχόμενη από οικογένεια ηθοποιών ασχολήθηκε από μικρή με την υποκριτική συμμετέχοντας σε μία παράσταση του πατέρα της.

Έχει πάρει μέρος σε διάφορες γαλλικές ταινίες αλλά ευρέως γνωστή έγινε με τον ρόλο της στην ταινία Ζωή σαν τριαντάφυλλο το 2007 στην οποία ενσάρκωσε την πασίγνωστη τραγουδίστρια Εντίτ Πιάφ. Για την ερμηνεία της κέρδισε πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων μια Χρυσή Σφαίρα και το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου. Είναι η δεύτερη γυναίκα, μετά την Σοφία Λόρεν που κερδίζει Όσκαρ για ξενόφωνη ταινία.

Γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στην Ορλεάνη στους κόλπους μιας οικογένειας καλλιτεχνών. Η μητέρα της είναι κωμικός και ο πατέρας της σκηνοθέτης. Επίσης και οι δύο διδάσκουν τη δραματική τέχνη. Έχει δύο δίδυμους μικρότερους αδερφούς, τον Κουέντιν και τον Γκιγιόμ, ο πρώτος γλύπτης και ζωγράφος κι ο δεύτερος συγγραφέας.Την περίοδο αυτή η Κοτιγιάρ διατηρεί δεσμό με το Γάλλο ηθοποιό Γκιγιόμ Κανέ.
Η Κοτιγιάρ έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την οικολογική της συνείδηση και έχει υπηρετήσει σαν εκπρόσωπος της Greenpeace.

Επόμενη σελίδα