Αναζήτηση:

Αλέξης Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ποινικολόγος και πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005.

Νομική καριέρα

Γεννήθηκε στην Πετρούπολη της Αθήνας σε φτωχή οικογένεια. Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Κομοτηνή) και άσκησε το δικηγορικό επάγγελμα στην Αθήνα. Για πρώτη φορά απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας το 1978 ως συνήγορος του Βαγγέλη Ρωχάμη. Επίσης έχει ασκήσει ποινική δικηγορία σε γνωστές υποθέσεις μεταξύ των οποίων η δίκη των Σατανιστών, η δίκη του Αργύρη Σαλιαρέλη, η δίκη της βύθισης του «Σάμινα», η δίκη της οργάνωσης ΕΛΑ και της 17 Νοέμβρη κ.α. Τον Δεκέμβριο του 2008 ανέλαβε την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού που πυροβόλησε θανάσιμα τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Σύμφωνα με δηλώσεις του έχει αναλάβει 11.500 δίκες, στις οποίες περιλαμβάνονται 5.000 κακουργήματα. Έχει διαγραφεί μία φορά από το πρωτοβάθμιο συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το 2005 αναμείχθηκε σε βιαιοπραγία σε δημόσιο χώρο εναντίον του ακτιβιστή Γρηγόρη Βαλλιανάτου λόγω παλαιότερης διένεξις τους.


Αθλητική καριέρα

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Άρη Πετρούπολης για να βρεθεί 18 ετών στην Β' εθνική και στον Ολυμπιακό Λουτρακίου . Το 1973 παίρνει μεταγραφή στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδος ερασιτεχνών, αλλά την ίδια χρονιά ένα τροχαίο ατύχημα τον αφήνει 18 μήνες έξω από τα γήπεδα. Το 1978 επιστρέφει στον Ολυμπιακό Λουτρακίου κι αργότερα στον Πέλοπα Κιάτου.

Παράλληλα με την δικηγορία ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό. Το 1997 και 2004 διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ για μικρά χρονικά διαστήματα ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει πρόεδρος της Κορίνθου, του Άρη Πετρούπολης, της Βέροιας, του Π.Α.Σ. Γιάννινα, της Λαμίας, της Παναχαϊκής. Επίσης έχει χρηματίσει εκπρόσωπος του Ηρακλή στην ΕΠΑΕ και αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ. Στα τέλη του 2008 ανέλαβε την προεδρία της Παναχαϊκής 2005 και τον Μάιο του 2009 εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο αυτής από τον Κώστα Μακρή. Ως αθλητικός παράγοντας έχει φερθεί πρωταγωνιστής σε πολλά επεισόδια, στα οποία μεταξύ άλλων έχει ξυλοκοπήσει τον διαιτητή του αγώνα και προπονητή αντίπαλης ομάδας.

Κατοικεί στην Αθήνα. Από τον γάμο του με το μοντέλο Εύη Βατίδου έχει αποκτήσει δύο παιδιά.