Αναζήτηση:

Μαξ Φον Σίντοβ

 

(Max von Sydow)

Ημ. γεν.:
10/4/1929
«Οι ηθοποιοί είμαστε πολύ προνομιούχοι άνθρωποι γιατί πληρωνόμαστε για να μεταμορφωθούμε και γεμίζουμε από ποικίλες εμπειρίες που αξίζουν περισσότερο από τα χρήματα...»
Η παραπάνω δήλωση του τεράστιου αυτού ηθοποιού δείχνει και το χαρακτήρα του. Ένας χαρακτήρας απλός και απολύτως ανθρώπινος, που κέρδιζε τους πάντες, όπου κι αν εμφανιζόταν. Και βέβαια, ένας εκπληκτικός ηθοποιός, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.
Ο Μαξ Φον Σίντοφ γεννήθηκε 10 του Απρίλη του 1929 από πλούσιους γονείς. Πήγε σχολείο στη Σχολή του Καθεδρικού Ναού της Lund και έμαθε γερμανικά και αγγλικά ξεκινώντας από την ηλικία των εννέα ετών. Στο σχολείο, ο ίδιος και μερικοί φίλοι ίδρυσαν έναν ερασιτεχνικό θίασο, ενώ αργότερο σπούδασε υποκριτική του στο Βασιλικό Δραματικό Θέατρο («Dramaten») στη Στοκχόλμη, μαζί με του Lars Ekborg , Margaretha Krook και Ingrid Thulin . Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, έκανε και το κινυηματογραφικό ντεμπούτο του στην ταινία Μόνο μια Μητέρα (Bara en mor , 1949).
Το 1955, μετακόμισε στο Μάλμοε, όπου συναντήθηκε με τον μετέπειτα μέντορά του Ingmar Bergman, στον οποίο (όπως θα δείτε πιο κάτω σε συνέντευξή του) ο ίδιος παραδέχεται ότι οφείλει σχεδόν τα πάντα. Και από εκεί και πέρα, η καριέρα του παρουσίασε πραγματική απογείωση, τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Χόλυγουντ, με όλες του τις ερμηνείες να αποσπούν διθυραμβικές κριτικές και να λατρεύεται από το κοινό.