Αναζήτηση:

Τατιάνα Παπαμόσχου

Η Τατιάνα Παπαμόσχου γεννήθηκε στην Αθήνα και το 1985 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ενώ σπούδασε παράλληλα πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Προσκήνιο του Αλέξη Σολωμού "Εκάβη" φεστιβάλ Επιδαύρου 1987, με το θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Συμφορά από το πολύ μυαλό"1987 και "Νύχτα της κουκουβάγιας" 1997 σκην. Λ.Βογιατζή .

Με το Εθνικό θέατρο από το1992 έως το '95 "Αγαπητικός της βοσκοπούλας" σκην.Γ.Θεοδοσιάδη, "Κατάληψη" σκην. Ε. Γαβριηλίδη, "Απαγωγή της Σμαράγδως" σκην. Α.Λαιμού και ξανά το 2007 στην "Ανδρομάχη" του Ρακίνα σκην .Δ Μαυρίκιου.

Με το Θεσσαλικό θέατρο: 1991 "Ιφιγένεια εν Ταύροις" σκην Κ.Τσιάνου, 2004 "Τελευταία φεγγάρια" σκην. Γ.Διαμαντόπουλου και 2008 "Πέρσες" σκην. Σ.Τσακίρη. Στις παραστάσεις του Δ.Μαυρίκιου "Εβδομο ρούχο" (θέατρο οδού Κυκλάδων 2002)του Μιχάλη Κακογιάννη "Κοριολανός"(φεστιβάλ Αθηνών 2005,6) και με πολλούς άλλους θιάσους του ελεύθερου θεάτρου.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στην Ιφιγένεια του Μ. Κακογιάννη όταν ήταν ακόμα δεκατριών (βραβείο γυναικείου ρόλου φεστιβάλ Θες/νίκης) και αργότερα συμμετείχε στις ταινίες "Γενέθλια πόλη"του Τ.Παπαγιαννίδη, "Γαλάζια εξορία"του Ερντεν Κιράλ, "Τεστοστερόνη"του Γ.Πανουσόπουλου ,

σε μικρού μήκους ταινίες των οποίων πιο πρόσφατη η:"Καλή χρονιά, μαμά" της Ιρίνας Μπόικο , και σε τηλεταινίες όπως "Ύμνος στην ελευθερία" του Τ.Λυκουρέση, "Τα καημένα" του Γ.Διαμαντόπουλου κ.α.

Στην τηλεόραση πήρε μέρος σε σειρές βασισμένες συνήθως σε λογοτεχνικά κείμενα, όπως το "Μπουρίνι", "Το σπίτι της θείας" "Η παρέλαση", "Οι φρουροί της Αχαίας" ,"Χειμωνιάτικη λιακάδα" (σκην. Γ.Διαμαντόπουλου), "Ο Λούσιας" (Σ.Καπλανίδη) "Η αίθουσα του Θρόνου" σκην. Π.Δημητρακοπούλου, "Κρυφά μονοπάτια"(Μ.Μανουσάκη), "Γιούγκερμαν"(Γ.Καραντινάκη) και σε σειρές με αυτοτελή επεισόδια όπως "Ανατομία ενός εγκλήματος", "Εσύ αποφασίζεις", "Αστυνόμος Μπέκας"κ.α.

Από το 2000 έχει θεατρικό εργαστήρι σε συνεργασία με το 2ο δημοτικό σχολείο Βούλας και έχει γράψει και σκηνοθετήσει πάνω από τέσσερα θεατρικά έργα για παιδιά, στο σχολικό φεστιβάλ Βούλας.