Αναζήτηση
Νίκος Καλλίτσης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Νίκος Καλλίτσης (γεν. Αθήνα 1946) είναι έλληνας πιανίστας και μουσικοσυνθέτης.

Σπούδασε οικονομικά στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο.  Στις δισκογραφικές δουλειές του περιλαμβάνονται συνεργασίες με το Γιάννη Πουλόπουλο και την Αφροδίτη Μάνου, ενώ μελοποίησε ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, του Νικηφόρου Βρεττάκου, του Γιώργου Σεφέρη, του Άγγελου Σικελιανού, της Κατερίνας Γώγου και του Γιάννη Κοντού.

Στο ενεργητικό του καταγράφονται συνθέσεις για τον κινηματογράφο και το θέατρο όπως οι ταινίες "Η αγάπη μας" (1968) με τους Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Αλίκη Βουγιουκλάκη και Φώτη Μεταξόπουλο και "Ο Στρατής παραστράτησε" (1969), με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Νίκο Ρίζο, Άννα Φόνσου κ.α.

Πρόσφατη δημιουργία του είναι το "Ηλιοβασίλεμα", με δέκα μελωδικά, ορχηστρικά κομμάτια (2007).΄

Στις 20 Νοεμβρίου του 2009 ο συνθέτης παρουσίασε αφιλοκερδώς σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση στο Μόντρεαλ του Καναδά την καντάτα "Στον Ρομπερτ Οπενχαΐμερ" με πλήρη συμφωνική ορχήστρα και σε νέα επεξεργασία.
Συμμετείχαν η Συμφωνική ορχήστρα (Ensemble Sinfonia de Montreal), η μικτή χορωδία Ensemble Vocal Polymnie de Montreal και η παιδική χορωδία Coral Chroma Musik/Socrates υπό την διεύθυνση του μαέστρου Louis Lavigueur, με σολίστες το βαρύτονο Marc Boucher, τη σοπράνο Μαρία Διαμαντή και τον τενόρο Δημήτρη Ηλία.
Η συναυλία διοργανώθηκε από το Λακωνικό Φόρουμ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ και την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του εκεί Ελληνικού σχολείου "Σωκράτης".

Στις 5 Αυγούστου του 2011 το Ελληνικό Κογκρέσσο του Κεμπέκ, ο Δήμος Σπάρτης,η Περιφερειακή ενότητα Λακωνίας και το Λακωνικό φόρουμ του Μόντρεαλ διοργάνωσαν συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη και Αγάπη μέσα από την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου, με έργα του Νίκου Καλλίτση.
Παρουσιάσθηκαν τα έργα η καντάτα "ΣΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΠΕΝΧΑΪΜΕΡ" και ο κύκλος τραγουδιών "ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΓΝΕΦΕΙ"
Η συναυλία,έλαβε χώρα στο "Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο" στην Σπάρτη και συμμετείχαν η Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία της ΕΡΤ η μεσόφωνος Σοφία Καπετανάκου καιο τενόρος Μιχάλης Δημητρακάκος. Δ/νση χορωδίας Δημήτρης Μπουζάνης και μουσική διεύθυνση Ανδρέα Πυλαρινού.
Τα έσοδα διατέθηκαν υπέρ των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Σπάρτης, του Αρχείου Βρεττάκου και των Ελληνικών Σχολείων του Μόντρεαλ.

O Νίκος Καλλίτσης διετέλεσε εκλεγμένος δημοτικός σ... Διαβάστε περισσότερα
ύμβουλος Χολαργού την τετραετία 1998-2002, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του δήμου, υπεύθυνος για τα θέματα πολιτισμού, με μεγάλη προσφορά. Ήταν ακόμη ο πρώτος που οργάνωσε θερινό δημοτικό σινεμά, αξιοποιώντας την αυλή σχολείου (1990), πρωτοβουλία που στη συνέχεια υιοθέτησαν πολλοί άλλοι δήμοι.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551