Αναζήτηση
Λούτσιο Ντάλλα (Lucio Dalla) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
04/03/1943
Θάνατος
01/03/2012
Ηλικία
69
Βιογραφικό
Ο Λούτσιο Ντάλα γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1943 στη Bologna της Ιταλίας.
Ήταν τραγουδιστής και συνθέτης παγκοσμίου φήμης με μεγάλες συνεργασίες.
Τραγούδια του όπως το Caruso που συνέθεσε το 1986, τραγουδήθηκαν πέρα από τον ίδιο αλλά και από τον Luciano Pavarotti σημειώνοντας εξαιρετικές πωλήσεις ανά τον κόσμο.
Με τη μουσική ξεκίνησε να ασχολείται σε ηλικία 7 ετών όταν έχασε τον πατέρα του και η μητέρα του τον έγραψε σε εσώκλειστο σχολείο. Εκεί έμαθε ακορντεόν το οποίο έπαιζε στις σχολικές παραστάσεις.
Στα 13α γενέθλια του, η μητέρα του αναγνωρίζοντας την αγάπη του γιου της για τη μουσική και συγκεκριμένα τη jazz, του έκανε δώρο ένα κλαρινέτο.
Ο νεαρός τότε Λούτσιο, εξασκούταν συνέχεια και πολύ γρήγορα έγινε τόσο καλός και σε αυτό που ερασιτεχνικά ξεκίνησε να δίνει συναυλίες στην πόλη του μαζί με άλλα παιδιά μουσικούς.
Λίγο μετά δημιούργησαν ένα Jazz συγκρότημα το Rheno Dixieland Band με το οποίο συμμετείχαν στο Πρώτο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz, το 1960, και κέρδισαν την 1η θέση ανάμεσα στα "παραδοσιακά συγκροτήματα".
Κάπως έτσι ξεκίνησε την καριέρα του επαγγελματικά και όπως λένε.. "Τα υπόλοιπα είναι ιστορία".
Την 1η Μαρτίου του 2012, ο μεγάλος τροβαδούρος και συνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή καθώς τον πρόδωσε η καρδιά του ενώ βρισκόταν στο Montreux της Ελβετίας για συναυλίες.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551