Βιογραφικό
Ο Στυλιανός "Στέλιος" Παρλιάρος (1959, Ταταύλα, Κωνσταντινούπολη) είναι Έλληνας ζαχαροπλάστης, συγγραφέας και οικοδεσπότης εκπομπών ζαχαροπλαστικής.
Τελειώνοντας το γυμνάσιο ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ανακαλύπτει τη ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται. Σπουδάζει στο Παρίσι στον Ecole Le Notre, στη σχολή ζαχαροπλαστικής Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λυών στη σχολή Valrhona και τέλος στον διάσημο Fauchon.
Το 1982 δημιουργεί το Fresh και αλλάζει την πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει τα μυστικά της τεχνικής του σε σεμινάρια και εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση. Τον Οκτώβριο του 2004 διακόπτει τη συνεργασία του με την αλυσίδα καταστημάτων "Fresh". Από το 2005 διδάσκει στο δικό του χώρο σεμιναρίων.
Έχει συνεργαστεί με περιοδικά ζαχαροπλαστικής όπως το "Z&G", το "Ε" και το "Gourmet" της "Ελευθεροτυπίας". Το Μάιο του 2006 δημιουργεί το ένθετο περιοδικό "Γαστρονόμος" και το ένθετο "Κ". Έχει εκδώσει 8 βιβλία ζαχαροπλαστικής. Το 2007 σε συνεργασία με την "Καθημερινή" κυκλοφορεί μία σειρά από δέκα VCD με μαθήματα ζαχαροπλαστικής.
Το Σεπτέμβρη του 2007 εκδίδει το πρώτο τεύχος του ετήσιου περιοδικού "ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ - μαθήματα γλυκιάς αλχημείας" με το πρόγραμμα των σεμιναρίων και όλα όσα αφορούν τη ζαχαροπλαστική. Το 2008 σε συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» κυκλοφορεί τη σειρά "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ" που αποτελείται από 13 βιβλία με συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Αρκετές φορές, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες δίνοντας συνταγές για την παρασκευή συσκευασμένων προϊόντων. Είναι ένα από τα μέλη που συστήνουν την ομάδα "Kerasma". Αυτήν τη περίοδο παρουσιάζει την εκπομπή "Γλυκιές Αλχημίες" στο Mega.