Αναζήτηση
Μαρία Αλιφέρη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
08/05/1950
Ηλικία
73
Βιογραφικό
Η Μαρία Αλιφέρη είναι ηθοποιός του θεάτρου της τηλεόρασης και του κινηματογράφου καθώς και επιτυχημένη στο παρελθόν παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών. Γεννήθηκε στις 8 Μαίου 1950 στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης.
Το πραγματικό της όνομα είναι Μαρία Αλιφεροπούλου. Σπούδασε και πήρε πτυχίο από την Νομική Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην τηλεόραση το 1972 και στο θέατρο το 1973. Έπαιξε σε πολλές επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης ενώ παρουσίασε και τηλεπαιχνίδια («Τα τετράγωνα των αστέρων», «Κάνε ότι κάνω») με τεράστια επιτυχία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του 1980 ήταν μια από τις μεγαλύτερες star της ελληνικής τηλεόρασης. Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από την μικρή οθόνη (χωρίς να έχει δείξει ποτέ την προτίμησή της προς την Νέα Δημοκρατία) διότι έπρεπε να «κοπούν» όλα τα «σύμβολα» της ελληνικής τηλεόρασης που εξέφραζαν την προηγούμενη κυβέρνηση. Πριν λίγα χρόνια είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και αντιμετώπισε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν έχει παντρευτεί ποτέ. Αξέχαστη ατάκα της ήταν το περίφημο «Σας αγαπώ» που έλεγε με το κλείσιμο της εκπομπής της «Τα τεράγωνα των αστέρων» που είχε γίνει σλόγκαν εκείνη την εποχή.

Φιλμογραφία
Η μάνα της φόνισσας (1989) [Φανή Αναστασίου / Σαπφώ Ταβάρη]
Το κορίτσι βόμβα (1976) [Χριστίνα Στάιμετζ]
Οργισμένη Γενιά (1972)

Σειρές που έχει πάιξει
7 θανάσιμες πεθερές : Η Sixties πεθερά 2008-2009 MEGA
Αθάνατες ιστορίες αγάπης 1976 ΥΕΝΕΔ
Εγκλήματα 1998 ΑΝΤ1
Εκείνες κι εγώ 1996 ΑΝΤ1
Ελληνικά παραμύθια 1975 ΕΙΡΤ
Εν τούτω νίκα 1973 ΥΕΝΕΔ
Επικίνδυνες σχέσεις 1992 ΕΤ2
Εύθυμες ιστορίες 1977 ΕΡΤ
Η κραυγή των λύκων 1981 ΥΕΝΕΔ
Η τελευταία άνοιξη 1973 ΥΕΝΕΔ
Θεοί στον Όλυμπο 1978 ΕΡΤ
Καλημέρα ζωή 1993 ΑΝΤ1
Ο βασιλιάς και το άγαλμα 1975 ΥΕΝΕΔ
Οι απαράδεκτοι 1991 MEGA
Οι δίκαιοι 1974 ΥΕΝΕΔ
Οι μεγιστάνες 1997 Ωμέγα TV
Στησιχόρου ’73 1972 ΥΕΝΕΔ
Ταξίδι 1976 ΥΕΝΕΔ
Ταξιτζής 1977 ΥΕΝΕΔ
Υποψίες 1977 ΕΡΤ
Φάκελος 38 1978 ΕΡΤ
Βιντεοταινίες που έχει πάιξει
Άγνωστος πόλεμος 1: Καταδικασμένη σε θάνατο 1986
Αστέρι στη λάσπη 1988
Εκείνη η γυναίκα 1988
Η μάνα της φόνισσας 1989
Μαντάμ Ορτάνς 1986
Μαρκησία του λιμανιού 1987
Ο όρκος του μίσους 1989
Πονηρό τετ α τετ 1987
Τριαντάφυλλο ... Διαβάστε περισσότερα
κι αγκάθι 198?
ΑΠΟ ΤΟ http://lefobserver.blogspot.com/
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Μαρία Αλιφέρη: «Μου είχαν πει εν ψυχρώ ότι αν δεν ενδώσω…» Μαρία Αλιφέρη: «Μου είχαν πει εν ψυχρώ ότι αν δεν ενδώσω…»   πριν 2 χρόνια
Μαρία Αλιφέρη: «Ζορίστηκα πάρα πολύ - Ήταν μεγάλη η αδικία» Μαρία Αλιφέρη: «Ζορίστηκα πάρα πολύ - Ήταν μεγάλη η αδικία»  πριν 2 χρόνια
Μαρία Αλιφέρη: «Παλαιότερα ξέραμε ποιοι είχαν διαστροφικές ορέξεις» Μαρία Αλιφέρη: «Παλαιότερα ξέραμε ποιοι είχαν διαστροφικές ορέξεις»  πριν 2 χρόνια
Έξαλλη η Μαρία Αλιφέρη: «Είναι ηλίθια ερώτηση, δεν θέλω να την ακούσω» Έξαλλη η Μαρία Αλιφέρη: «Είναι ηλίθια ερώτηση, δεν θέλω να την ακούσω»  πριν 2 χρόνια
Μαρία Αλιφέρη: «Με εξαφάνισαν τηλεοπτικά γιατί θεωρήθηκα σύμβολο του κατεστημένου» Μαρία Αλιφέρη: «Με εξαφάνισαν τηλεοπτικά γιατί θεωρήθηκα σύμβολο του κατεστημένου»  πριν 2 χρόνια
Μαρία Αλιφέρη: «Πάντα είμαι ανοιχτή στην τηλεόραση, ποτέ δεν την υποτίμησα» Μαρία Αλιφέρη: «Πάντα είμαι ανοιχτή στην τηλεόραση, ποτέ δεν την υποτίμησα»   πριν 2 χρόνια
Μαρία Αλιφέρη: «Eγώ έμαθα να καθαρίζω τις πληγές μου» Μαρία Αλιφέρη: «Eγώ έμαθα να καθαρίζω τις πληγές μου»  πριν 2 χρόνια
Μαρία Αλιφέρη: Το τροχαίο που της άλλαξε τη ζωή και ο «διωγμός» από την τηλεόραση Μαρία Αλιφέρη: Το τροχαίο που της άλλαξε τη ζωή και ο «διωγμός» από την τηλεόραση  πριν 4 χρόνια
Η Μαρία Αλιφέρη για την φυγή από την ΕΡΤ - Η Μαρία Αλιφέρη για την φυγή από την ΕΡΤ - "Νταβατζήδες και νονούς δεν είχα ποτέ στη δουλειά μου"  πριν 4 χρόνια
Μαρία Αλιφέρη: Οι δύο προτάσεις, η επιστροφή και το γκεστ Μαρία Αλιφέρη: Οι δύο προτάσεις, η επιστροφή και το γκεστ  πριν 4 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551