Αναζήτηση
Χλόη Λιάσκου βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία τεσσάρων ετών ξεκίνησε μαθήματα χορού στη Σχολή Ζουρούδη, όπου φοίτησε μέχρι τα 18 της, παίρνοντας το δίπλωμα της χορεύτριας.

Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1962 σε ηλικία 16 ετών, όταν εμφανίστηκε στην ταινία της Φίνος Φιλμ, Νόμος 4000. Από τότε και ως το 1966 συνεργαζόταν αποκλειστικά με την Φίνος Φιλμ (ο Φίνος επιδιώκε να δένει τους ηθοποιούς με την εταιρία του - κάτι που δεν κατάφερε με την Βουγιουκλάκη).

Το 1971, προσλήφθηκε στο Εθνικό Θέατρο, όπου παρέμεινε 12 χρόνια και έπαιξε σε παραστάσεις όπως: "Ηλέκτρα", "Εκάβη", "Ορέστης", "Τέλος καλό όλα καλά", "Οθέλλος", "Δον Κιχώτης", "Διαστημικά χρυσάνθεμα", "Νταντόν", "Μουσαφιρέοι" κ.ά. Το καλοκαίρι του 1993, για πρώτη φορά πρωταγωνίστησε σε επιθεώρηση στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε πολλά θεατρικά έργα και σήριαλ όπως: "Οικογένεια", "Παράλληλοι δρόμοι", "Καλημέρα ζωή", "Τμήμα ηθών" κ.ά. Από το 1970 μέχρι σήμερα συνεργάστηκε πολλές φορές με διάφορα ραδιοφωνικά κανάλια, συμμετέχοντας σε θεατρικά έργα, κλασικά και μοντέρνα, εκπομπές λόγου ("Ραδιοφωνική βιβλιοθήκη", "Ποιητική ανθολογία" κ.ά.), ενώ το διάστημα 1991-1996, παρουσίαζε στην ΕΡΑ 2, την εκπομπή "Εν αρχής είναι ο έρωτας".

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA
Τελευταίες ειδήσεις
Χλόη Λιάσκου: «Έχω χάσει ένα παιδάκι» Χλόη Λιάσκου: «Έχω χάσει ένα παιδάκι»  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551