Αναζήτηση
Θόδωρος Μορίδης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
05/01/1903
Θάνατος
22/12/2003
Ηλικία
100
Βιογραφικό
Ο Θόδωρος Μορίδης ήταν Έλληνας ηθοποιός.

Γεννήθηκε το 1905 στην Κύπρο και πέθανε το Δεκέμβριο του 2003 σε ηλικία 98 ετών.
Ήταν σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζόλυς Γαρμπή.
Γεννημένος το 1905 στη Λεμεσό της Κύπρου, ο Θόδωρος Μορίδης πρωτοεμφανίστηκε το 1924 με το θίασο των Βεάκη - Νέζερ στο έργο «Για την αγάπη της». Μαζί τους συμπρωταγωνίστησε και στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή κ.ά.

Από το 1961 έως το 1983 εντάχθηκε στη δύναμη του Εθνικού Θεάτρου, ερμηνεύοντας δεκάδες σημαντικούς ρόλους στο αρχαίο δράμα και στο παγκόσμιο δραματολόγιο («Αίας», «Αγαμέμνων», «Τρωάδες», «Φιλοκτήτης», «Μήδεια», «Ρόσμερσχολμ», «Ο Βασιλικός», «Οι δαιμονισμένοι», «Η Τρικυμία», «Βυσσινόκηπος», «Μαρία Στιούαρτ», «Γενικός Γραμματέας» κ.ά.).
Αμέσως μετά συμμετείχε στον «Αρχιμάστορα Σόλνες», τελευταία παράσταση του Δημήτρη Χορν.
Ακολούθησαν το «Παράξενο ιντερμέτζο» με Αλεξανδράκη - Γαληνέα, «Οιδίπους επί Κολωνώ» με τον «Εμπειρικό Θίασο» του Μινωτή, συνεργασίες με τους Δάνη Κατρανίδη, Μαριέττα Ριάλδη, Γιώργο Μεσσάλα.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε πολλές ταινίες από το 1948 έως τη δεκαετία του 1970 («Χαμένοι άγγελοι», «Φωτεινή Σάντρη», «Η δούκισσα της Πλακεντίας», «Γκόλφω», «Χτυποκάρδια στο θρανίο», «Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη», «Ηλέκτρα» - κινηματογραφημένη παράσταση από την Επίδαυρο το 1961 σε σκηνοθεσία Μουζενίδη με την Άννα Συνοδινού κ.ά.), όπως και στην τηλεόραση («Αστυνομικές Ιστορίες», «Ο κήπος με τ’ αγάλματα» κ.ά.).

Πέθανε το Δεκέμβριο του 2003 σε ηλικία 98 ετών. Ο θάνατος τον βρήκε στο Αττικό Θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν και έγινε γνωστός στις 2 Ιανουαρίου του 2004.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Μία άγνωστη μεξικανική ταινία για την Παναγία με τη φωνή της Άλκης Ζέη Μία άγνωστη μεξικανική ταινία για την Παναγία με τη φωνή της Άλκης Ζέη  πριν 3 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551