iShow
Αναζήτηση
menu
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γιώργος Σαμπάνης
Γέννηση
15/05/1983
Ηλικία
43
Βιογραφικό
Ο Γιώργος Σαμπάνης (Αθήνα, 15 Μαΐου 1983) είναι Έλληνας συνθέτης, τραγουδιστής, καθώς και πρωταθλητής του στίβου. Έχει τρία αδέλφια και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις έξι ετών. Ως έφηβος, ο Σαμπάνης άκουγε ως επί το πλείστον ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του 1960 και του 1970, και συγκροτήματα βρετανικών και αμερικανικών θρύλων. Το μεγαλύτερο μουσικό είδωλό του είναι ο Γιώργος Νταλάρας.

Σε νεαρή ηλικία, ασχολήθηκε με το στίβο και κατέχει 14 χρυσά πανελλήνια μετάλλια, ενώ ασχολείται παράλληλα με τον στίβο και τη μουσική. Το 2004 πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στο ρόλο του δρομέα σκίζοντας 28 κορδέλες που σηματοδοτούσαν τα χρονικά των σύγχρονων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 μέχρι το 2004.

Άρχισε να παίζει μουσική όταν ήταν 13 ετών και σπούδασε κιθάρα σε ένα μουσικό σχολείο της Αθήνας ενώ την ίδια εποχή δημιούργησε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν "Φάσμα". Τραγουδούσαν και έγραφαν τραγούδια, ένα από αυτά ήταν το "Το φιλί της ζωής" το οποίο ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου πολλά χρόνια αργότερα. Τον Οκτώβριο του 2007 έγινε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με την ιδιότητα του συνθέτη και του τραγουδιστή ενός single με τίτλο «Κάπου αλλού» το οποίο περιέχει την επιτυχία «Σ’ αφήνω στον επόμενο».

Διαβάστε περισσότερα
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Περισσότερα νέα
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551