Αναζήτηση
Νίκος Τσαχιρίδης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
09/09/1933
Θάνατος
03/08/2015
Ηλικία
82
Βιογραφικό

Ο Νίκος Τσαχιρίδης (9 Σεπτεμβρίου 1933 – 3 Αυγούστου 2015) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Είχε χαρακτηριστεί ως ο «σκληρός» του ελληνικού κινηματογράφου.

Βιογραφία 

Παιδί του ποντιακού ξεριζωμού και ορφανός απο πατέρα, βγήκε απο πολύ μικρός στην σκληρή βιοπάλη της ζωής. Έπαιξε σε πάρα πολλές ταινίες τόσο του ασπρόμαυρου όσο και του έγχρωμου ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην ταινία Μαγική Πόλις (1954) του Νίκου Κούνδουρου, όπου ο σκηνοθέτης τού έδωσε έναν μικρό ρόλο. Οι ρόλοι του στις περισσότερες ταινίες ήταν δευτερεύοντες, συνήθως εκείνοι του "σκληρού άντρα". Ο Νίκος Τσαχιρίδης έπαιζε πάντα πειστικά τον ρόλο του, για αυτό και επικράτησε σαν ένας από "σκληρούς" του Ελληνικού κινηματογράφου. Υπήρξε ποδοσφαιριστής και μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ενώ εκτός από άριστος ηθοποιός ήταν και ένας από τους καλύτερους κασκαντέρ του κινηματογράφου. 

Ζούσε στη μονοκατοικία του στα Μελίσσια. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από την νόσο Αλτσχάιμερ. Κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο των Μελισσίων.

Τελευταίες ειδήσεις
Πέθανε ο κακός του ελληνικού κινηματογράφου Πέθανε ο κακός του ελληνικού κινηματογράφου  πριν 9 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551