Αναζήτηση
Άντι Γκαρσία (Andy Garcia) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
12/04/1956
Ηλικία
68
Βιογραφικό
Ο Άντι Γκαρσία (Andy García) (γεν. 1956), είναι ένας Κουβανοαμερικανός ηθοποιός ο οποίος το 1990 προτάθηκε για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Ο Νονός III (The Godfather Part III).

Ο Άντι Γκαρσία (πλήρες όνομα Andrés Arturo García Menéndez) γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1956 στην Αβάνα και όταν έγινε πέντε χρονών εγκαταστάθηκε με τους γονείς και τον αδερφό του στο Μαϊάμι των Η.Π.Α..
Σπούδασε στο Florida International University στο Μαϊάμι και στη συνέχεια πήγε στο Χόλυγουντ όπου έκανε μερικούς μικρούς ρόλους σε διάφορες ταινίες ενώ παράλληλα εργαζόταν ως σερβιτόρος καθώς και σε μια αποθήκη.

Το 1981 εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της αστυνομικής σειράς Hill Street Blues υποδυόμενος το μέλος μιας συμμορίας. Άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστός μετά την ταινία The Mean Season το 1985.
Το 1986 έπαιξε στην ταινία Οκτώ εκατομμύρια τρόποι για να πεθάνεις (8 Million Ways to Die) και την επόμενη χρονιά στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables) του Μπράιαν Ντε Πάλμα.

Το 1989 υποδύθηκε τον Vincent Mancini στην ταινία Ο Νονός III (The Godfather Part III) και για την ερμηνεία του αυτή προτάθηκε για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου.
Ένα χρόνο αργότερα συμπρωταγωνίστησε με τον Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία Εσωτερικές υποθέσεις (Internal Affairs) και το 1994 πρωταγωνίστησε στην ταινία Όταν ένας άδρας αγαπά μια γυναίκα (When a Man Loves a Woman).

Ένας από τους πιο γνωστούς ρόλους του Άντι Γκαρσία ήταν αυτός του ιδιοκτήτη καζίνο στο Λας Βέγκας Terry Benedict στις ταινίες Η Συμμορία των Έντεκα (Ocean's Eleven) (2001), Η Συμμορία των Δώδεκα (Ocean's Twelve, 2004) και Η Συμμορία των Δεκατριών (Ocean's Thirteen, 2007).
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551