Αναζήτηση
Robert William Vega βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
O Γουίλιαμ Βέγκα, εκ των ιδρυτών της εταιρείας παραγωγής Contravia Films, σπούδασε κοινωνικές επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο του Βέιλ στην Κολομβία (αποφοίτησε το 2004) και έκανε μεταπτυχιακό στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό σενάριο στο Κολέγιο Τεχνών και Θεάματος ΤΑΙ στη Μαδρίτη (αποφοίτησε το 2008). Έκτοτε έχει εργαστεί ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και βοηθός σκηνοθέτη σε τηλεοπτικά, κινηματογραφικά και βίντεο πρότζεκτ.

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία του, “Amnesia”, επιλέχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Αβάνα και κέρδισε τα βραβεία σεναρίου και φωτογραφίας στα κολομβιανά Cesares Awards. Τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία του, “Sunrise”, σκηνοθέτησε μαζί με τον Όσκαρ Ρουίζ Νάβια, και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο κολομβιανό Φεστιβάλ Equinoxio, ενώ επιλέχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Τουλούζης.

Από το 2004 συνεργαζόταν με το πολιτιστικό κανάλι Telepacifico ως σκηνοθέτης της σειράς EducaTV. Αυτή η σειρά του έδωσε το πρώτο βραβείο του είδους (για εκπαιδευτικά θέματα) στο ισπανικό Φεστιβάλ Telefestival of Young Video ATEI. Η τρίτη μικρού μήκους ταινίας του, Tricolor Futbol Club, παίχτηκε σε περισσότερες από 250 αίθουσες στην Κολομβία καθώς και στην τηλεόραση.

Στη συνέχεια δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη του Όσκαρ Ρουίζ Νάβια για την ταινία “Crab Trap”, η οποία κέρδισε το Βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου), στη Μπερλινάλε.

H τρίτη μικρού μήκους ταινίας του, “Simiente”, που ουσιαστικά αποτελεί τον προάγγελο του “La Sirga” όσον αφορά την ιστορία του, παίχτηκε στα επίσημα προγράμματα των Φεστιβάλ του Σάο Πάολο και της Αβάνα, ενώ κέρδισε το βραβείο φωτογραφίας στο κολομβιανό Φεστιβάλ Invitro.

Φιλμογραφία
2001 - Amnesia (short)
2003 - Sunrise (short)
2011 - Tricolor Futbol Club (short)
2011 - Simiente (short)
2012 – La Sirga
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551