Αναζήτηση
Μπένεντεκ Φλιγκάουφ (Benedek Fliegauf) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
15/08/1974
Ηλικία
50
Βιογραφικό
Ο Μπενς (Μπένεντεκ) Φλιγκάουφ γεννήθηκε το 1974 στη Βουδαπέστη. Σπούδασε σκηνογραφία και δεν παρακολούθησε ποτέ κινηματογραφικές σπουδές. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην τηλεόραση και στη συνεχεία συνεργάστηκε με τους Μίκλος Γιαντσό και Άρπαντ Σόπσιτς. Επίσης, ανέλαβε τη σκηνοθεσία και το μοντάζ πολλών τηλεοπτικών προγραμμάτων. Συνέχισε μόνος του, μαθαίνοντας να σκηνοθετεί, να γράφει σενάρια, να σχεδιάζει την παραγωγή και να επεξεργάζεται τον ήχο στον κινηματογράφο.

H πρώτη του ταινία, «Το Δάσος» (κυκλοφόρησε το 2012 στις ελληνικές αίθουσες), κέρδισε το βραβείο Wolfgang Staudte και το βραβείο κριτικής Gene Moskowitz στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2003.

Η ταινία του «Dealer» (έχει προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες) κέρδισε πολλά βραβεία, ανάμεσά τους και το Βραβείο Κοινού Berliner Zeitung στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2004 και τα Βραβεία Σκηνοθεσίας στα Φεστιβάλ Λέτσε, Βισμπάντεν και Μαρ Ντε Πλάτα.

Το «Milky Way» κέρδισε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ Λοκάρνο το 2007 και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου L’ Alternativa Βαρκελώνης.

Η ταινία του «Womb» ήταν η πρώτη αγγλόφωνη παραγωγή του, με πρωταγωνιστές την Εύα Γκριν και τον Ματ Σμιθ. Πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Λοκάρνο το 2010.

Φιλμογραφία

2003 – Το Δάσος
2004 - Dealer
2007– Milky Way
2010 - Womb
2012 – Άνεμος Ψυχής
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551