Αναζήτηση
Γιοακίμ Τρίερ (Joachim Trier) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Νορβηγός σκηνοθέτης. Το 2006 γύρισε την πρώτη του ταινία, το “Reprise”, με το οποίο κέρδισε πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων του Καλύτερου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Καρλόβι Βάρι και το Discovery στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Συμπεριλήφθηκε, ακόμη, ανάμεσα στους 10 σκηνοθέτες που αξίζουν προσοχής στο Φεστιβάλ του Σάντανς, από το περιοδικό Variety. Επιπλέον, κέρδισε τρία βραβεία Amanda –τα Νορβηγικά εθνικά βραβεία, εκείνα της Καλύτερης Ταινίας, του Καλύτερου Σκηνοθέτη και του Καλύτερου Σεναρίου.

Ο Γιοακίμ Τρίερ είχε προηγουμένως γίνει γνωστός με τη μικρού μήκους ταινία του “Procter”, κερδίζοντας μεγάλο αριθμό βραβείων και προβολών σε φεστιβάλ, στις κινηματογραφικές αίθουσες και στην τηλεόραση.

Ο Τρίερ γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη το 1974, και μεγάλωσε σε οικογένεια κινηματογραφιστών. Τα πρώτα του φιλμ σε 8mm τα γύρισε σε ηλικία 5 ετών. Ήταν διάσημος skateboarder στη Νορβηγία, κερδίζοντας βραβεία, και γυρίζοντας ταινίες για το skateboarding. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Κινηματογράφου της Δανίας, μετεκπαιδεύτηκε στην Εθνική Βρετανική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

1999 Pieta (short)
2001 Still (short)
2002 Procter (short)
2006 Reprise
2011 Όσλο, 31 Αυγούστου
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551