Αναζήτηση
Sebastián Borensztein βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
22/04/1963
Ηλικία
61
Βιογραφικό
Πριν από την ταινία “Η Αγελάδα που Έπεσε από τον Ουρανό”, ο Sebastian Borensztein έγραψε και σκηνοθέτησε το “Sin memoria” για τη Lionsgate Entertainment και τη Grupo Televisa. Στο “Sin memoria” πρωταγωνιστούν οι Μεξικάνοι ηθοποιοί Martha Hingareda (Η Εξουσία της Νύχτας) και Emilio Etsevaria (Χαμένες Αγάπες). Πριν από το “Sin memoria”, ο Sebastian Borensztein έγραψε και σκηνοθέτησε το “La suerte esta echada” (2005) το οποίο κέρδισε αρκετά βραβεία όπως εκείνο του Πρωτοεμφανιζόμενου Κινηματογραφιστή από την Ομοσπονδία Γάλλων Κριτικών στο Φεστιβάλ Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου Toulouse και το Rail D ‘Oc Καλύτερου Σεναρίου και Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Trieste.

Πριν καταπιαστεί με τον κινηματογράφο, ο Borensztein ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους στην Αργεντινή. Ξεκίνησε να δουλεύει για τον πατέρα του, τον θρύλο της κωμωδίας Tato Borres. Από το 1988 ως το 1994 ο Borensztein κέρδισε αρκετά βραβεία όπως το περίφημο Martin Fierro (το Emmy της Αργεντινής) και το el premio Ondas, που βραβεύει την καλύτερη ισπανόφωνη σειρά στον κόσμο. Γύρισε πολλές τηλεοπτικές σειρές τη δεκαετία του ’90 όπως το “El Garante” που κέρδισε πολλά βραβεία ανάμεσά τους και τέσσερα Martin Fierro, αλλά και μία υποψηφιότητα για τα διεθνή Emmy. Το 2000 ο Borensztein κέρδισε το βραβείο Konex στην Αργεντινή, και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πέντε καλύτερους σκηνοθέτες της δεκαετίας.

Την ίδια χρονιά γύρισε τη σειρά “Tiempo final” που όχι μόνο έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης στην Αργεντινή, αλλά παίχτηκε σε πάνω από 50 χώρες. Πουλήθηκε στο κανάλι της Fox της Λατινικής Αμερικής καθώς και στην Ισπανία, τη Ρωσία, το Ισραήλ και άλλες χώρες. Το Tiempo Final ήταν υποψήφιο και για διεθνές βραβείο Emmy. Το 1980 ο Μπόρενσταϊν ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας δημόσιες σχέσεις για τους McCann-Erickson, Ogilvy και άλλους και σκηνοθετούσε διαφημιστικά για την τηλεόραση σε όλη τη Λατινική Αμερική την τελευταία δεκαετία. Έχει πτυχίο στις Επικοινωνίες από το πανεπιστήμιο του Σαλβαδόρ.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551