Αναζήτηση
Τζέρι Λιούις βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
16/03/1926
Ηλικία
98
Βιογραφικό
O Jerry Lewis, γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1926 στο Trenton του New Jersey. Είναι κωμικός ηθοποιός, τραγουδιστής, παραγωγός ταινιών, σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Είναι παγκοσμίως γνωστός για το "χονδροειδές" χιούμορ του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο και το ραδιόφωνο.
Ξεκίνησε την καριέρα του συμπρωταγωνιστώντας με τον Dean Martin το 1946, δημιουργώντας το φημισμένο κωμικό δίδυμο "Martin and Lewis", το οποίο εκτός από την παρουσία του σε κέντρα διασκέδασης, πρωταγωνίστησε και σε μια σειρά επιτυχημένων κωμικών ταινιών της Paramount Pictures.

O Jerry Lewis, είναι επίσης γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, όπως και για τη θέση του προέδρου στο Ίδρυμα για τη Μυϊκή Δυστροφία.
Ο ηθοποιός έχει κερδίσει πολλά βραβεία από το American Comedy Awards, The Golden Camera, Los Angeles Film Critics Association, The Venice Film Festival, ενώ έχει και δύο αστέρια στον Δρόμο της Δόξας στο Hollywood.

Το 2005 τιμήθηκε με το Governors Award από την Academy of Television Arts & Sciences Board, το οποίο είναι η ανώτερη τιμή των βραβείων Emmy.
Στις 22/2/2009 η ακαδημία Motion Pictyre Arts and Sciences, απένειμε στον Jerry Lewis το Ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt.

Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει έξι γιούς και μια κόρη. Με την πρώτη του σύζυγο, την τραγουδίστρια Patti Palmer, παντρεύτηκε το 1944 και χώρισε το 1980. Με τη δεύτερη σύζυγό του, τη χορεύτρια SanDee Pitnick, παντρεύτηκε το 1983, ενώ εκείνος ήταν 56 ετών και εκείνη 32.

Σήμερα ο Jerry Lewis κατοικεί στο Las Vegas της Nevada.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551