Αναζήτηση
Δήμητρα Ζήρου βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό

Η Δήμητρα Zήρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Kινηματογράφο και Φωτογραφία στο University of Illinois στο Σικάγο (Bachelor of Fine Arts) και DEA στον κινηματογράφο στο Universite de Paris I,με δάσκαλο τον Γάλλο εθνογράφο σκηνοθέτη Jean Rouch.To 2001 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό κύκλο στα Διαδραστικά Πολυμέσα στο University of Westminster στο Λονδίνο (Master of Science). Δίδαξε Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο Aιγαίου (2001 – 2002) και στο ΤΕΙ Αθήνας (1988 – 1999). ‘Ηταν ανταποκρίτρια στο Παναφρικανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου FESPACO (1993 – 2005) και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και φωτογραφίες για τον Aφρικανικό κινηματογράφο. Από το 1998 μελετά και φωτογραφίζει τους αυτόχθονες της αρκτικής Eυρώπης, τους Sami και το Bόρειο Σέλας. 

Φιλμογραφία:

2021: INTO THE LAND OF ICE AND FIRE,ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, εμπνευσμένο από τη σύγχρονη ζωή των αυτοχθόνων Sami, στην αρκτική Νορβηγία.  

2018: SUDAMERICA - ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, εμπνευσμένο από ένα οδοιπορικό 17.135 χλμ της Ελληνικής ΜΚΟ Green Project, από την Κολομβία έως τη Γη του Πυρός. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.  

2007: "Gal dat Oahppa go stuorrola - A School Development Project in Sapmi", διαδραστικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τα παιδιά των αυτοχθόνων Sami στην αρκτική Σουηδία

iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551