Αναζήτηση
Έντουαρντ Σέντγουϊκ (Edward Sedgwick) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
07/11/1889
Θάνατος
07/03/1953
Ηλικία
64
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1889 στο Γκάλβεστον του Τέξας.
Και οι δύο του γονείς ήσαν ηθοποιοί.
Κατά την παιδική του ηλικία εμφανιζόταν στις παραστάσεις που έδιναν οι γονείς του, παίζοντας ρόλους παιδιών, όπως ήταν φυσικό.
Η «καριέρα» του μικρού Έντουαρντ ως ηθοποιού σταμάτησε περίπου στην ηλικία των 7 ετών, όταν οι γονείς του τον έστειλαν στο σχολείο.
Σπούδασε στο πανεπιστήμιο St. Mary του Γκάλβεστον και αργότερα στην Στρατιωτική Ακαδημία του Σαν Αντόνιο.
Στην αρχή σκεφτόταν να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα αλλά αργότερα συνειδητοποίησε ότι η στρατιωτική ζωή δεν του πήγαινε καθόλου, έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στην υποκριτική, στο θίασο του πατέρα του.
Όταν αργότερα ο πατέρας του αρρώστησε, ανέλαβε ο ίδιος τον έλεγχο του οικογενειακού θιάσου με μεγάλη επιτυχία.
Εκείνα τα χρόνια ο κινηματογράφος άρχισε να αναπτύσσεται, έτσι ο Έντουαρντ άρχισε να εμφανίζεται σε βωβές κωμωδίες μαζί με τις δύο αδελφές του. Από το 1921 άρχισε να σκηνοθετεί: υπήρξε ο σκηνοθέτης πολλών ταινιών με ήρωα τον καουμπόι Τόμ Μίξ, που ήσαν πολύ δημοφιλής περσόνα εκείνη την εποχή.
Κατά τα μέσα της δεκαετίας του ’20 προσελήφθη από την MGM. Εκεί γνωρίστηκε με τον σπουδαίο κωμικό Μπάστερ Κίτον (έγιναν στενοί φίλοι, κυρίως λόγω της αγάπης αμφοτέρων για το μπέιζμπολ), τον οποίο σκηνοθέτησε σε ταινίες όπως The Cameraman, Spite Marriage, Free and Easy, Dough Boys, Parlor, Bedroom & Bath, Speak Easily, Sidewalks of New York, και What! No Beer?. Από το 1936 ο Σέντγουικ έγινε και παραγωγός των ταινιών του.
Την δεκαετία του ’40 δεν είχε πολλές ευκαιρίες να σκηνοθετήσει, αφού τα στούντιο άρχισαν να τον παροπλίζουν.
Η πιο ενδιαφέρουσα σκηνοθετική δουλειά του εκείνη την περίοδο ήταν το Air Raid Wardens, με πρωταγωνιστές το κωμικό δίδυμο Λόρελ & Χάρντι (Χονδρός - Λιγνός).
Τα επόμενα χρόνια ήταν στο μισθολόγιο των στούντιο χωρίς να σκηνοθετεί, ενώ κάποιες προσπάθειες να ξανασκηνοθετήσει τον – παρηκμασμένο πια – Μπάστερ Κίτον απέβη άκαρπη.
Πέθανε στις 7 Μαρτίου 1953 στο Χόλιγουντ από έμφραγμα.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551