Αναζήτηση
Μπαλτάζαρ Κόρμακουρ (Baltasar Kormákur) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
27/02/1966
Ηλικία
58
Βιογραφικό
Ο Baltasar Kormakur Baltasarsson ( 27 Φλεβάρη, 1966) είναι Ισλανδός ηθοποιός, σκηνοθέτης και κινηματογραφικός παραγωγός. Είναι γνωστός ως Baltasar Kormakur.

Την εποχή που η Βικτόρια Αμπρίλ απολάμβανε τα πλεονεκτήματα του να είναι μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Μπαλτασάρ Κορμακούρ, βρήκε στο πρόσωπο της, την πρωταγωνίστρια για την παγκόσμια εμπορική και καλλιτεχνική του επιτυχία. Ήδη το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στον κινηματογράφο με τίτλο «101 Ρέικιαβικ» πρόδιδε ότι τον περιμένει μια λαμπρή καριέρα. Από την δροσερή ερωτική κωμωδία που περιγράφει τις περιπέτειες του γιου που ερωτεύεται την κοπέλα... της μητέρας του, ακολουθεί ένα πείραμα στον χώρο του Ανεξάρτητου Αμερικανικού Κινηματογράφου, με την πρωταγωνίστρια του, Χαλ Χάρτλεϋ στο «Γλυκό Πεπρωμένο» και την υποψήφια για Όσκαρ, Σάρα Πόλεϋ καθώς και τις βραβευμένες με Όσκαρ, Έλεν Μίρεν και Τζούλυ Κρίστυ. Η ταινία με τίτλο «Η εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους» περιγράφει τη σχέση μιας δημοσιογράφου με ένα μυθικό τέρας που κατοικεί στην Ισλανδία.
Ακολουθεί η ταινία «Η Θάλασσα», το «Stormy Weather» (που δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα), η «Διπλή Απάτη» με τη Τζούλια Στάιλς, τον υποψήφιο για Όσκαρ, Ζερεμύ Ρενιέρ και τον βραβευμένο με Όσκαρ, Φόρεστ Γουιτάκερ. Το σκοτεινό υποβλητικό θρίλερ «Jar City» (γνωστό και ως «Μολυσμένο Αίμα») κερδίζει 10 βραβεία και βρίσκει διανομή σε αρκετές χώρες. Η «Λευκή Νύχτα Γάμου» σπάει κάθε ρεκόρ εισπράξεων στην Ισλανδία. Τη διαδέχεται η ταινία «Στα Όρια Ζωής και Θανάτου» με τους Ντέρμοντ Μαλρόνεϋ, την Νταιάν Κρούγκερ, τον Σαμ Σέπαρντ, τον Γιόρδι Μογιά και τη Ροζάννα Αρκέτ. Το «Τελικό Χτύπημα» κάνει μια επιτυχημένη πορεία στο Αμερικανικό box office και φέρνει κοντά τους «Μαρκ Γουόλμπεργκ» και «Κέιτ Μπέκινσεϊλ». Στην αρχή της σαιζόν είδαμε τη νέα του ταινία «2 Guns» πάλι με τον «Μαρκ Γουόλμπεργκ» που συμπρωταγωνίστησε με τον «Ντένζελ Γουόσινγκτον». Το «The Deep» αποσπά 11 σημαντικές διακρίσεις, γίνεται η επίσημη πρόταση της χώρας του για τα Όσκαρ και φέρνει στην επιφάνεια ένα γεγονός της πρόσφατης ιστορίας της Ισλανδίας, καταφέρνοντας να συγκινεί όπου και αν προβληθεί. Ο ακούραστος σκηνοθέτης αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τους υποψηφίους για Όσκαρ Τζον Χοκς, Τζέικ Τζίλενχααλ και τον Τζος Μπρόλιν στην περιπέτεια «Έβερεστ».

Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551