Αναζήτηση
Μάικλ-Κλάρκ Ντάνκαν (Michael Clarke Duncan) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
10/12/1957
Θάνατος
03/09/2012
Ηλικία
55
Βιογραφικό
Ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν (Michael Clarke Duncan) ήταν αμερικάνος ηθοποιός και νωρίτερα σωματοφύλακας.

Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1957 στο Σικάγο όπου μεγάλωσε χωρίς πατέρα, μόνο με τη μητέρα και την αδελφή του.

Επειδή ήταν μεγαλόσωμος (1,96μ ύψος και 142 κιλά βάρος) και γυμνασμένος άρχισε να εργάζεται ως σωματοφύλακας σε διάφορα κέντρα στο Σικάγο και Λος Άντζελες αλλά και για γνωστούς ηθοποιούς όπως ο Will Smith. Παράλληλα εμφανίστηκε στον κινηματογράφο και έκτοτε αποφάσισε πως ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική αποκλειστικά.

Συμμετείχε σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως Bones, Πράκτορας στο Τσακ, CSI NY αλλά και κινηματογραφικές ταινίες. Ο ρόλος όμως που τον απογείωσε ήταν το 1999 στο Πράσινο Μίλι με τον Τομ Χανκς. Ο Ντάνκαν υποδυόταν τον Τζον Κόφι που στο τέλος εκτελέστηκε. Για την ερμηνεία του αυτή, μάλιστα, υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου.

Το 2012, ο σχεδόν δίμετρος Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν που αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του, εισήχη στις 13 Ιουλίου στη μονάδα εντατικής θεραπείας του "Cedars-Sinai Medical Center". Μάλιστα, λέγεται πως τότε τον είχε σώσει η αρραβωνιαστικιά του, Omarosa Manigault, η οποία τον βρήκε αναίσθητο και του έκανε καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR).

Μετά από αρκετές μέρες νοσηλείας έχοντας βγει από την εντατική αλλά παραμένοντας στο νοσοκομείο χωρίς ουσιαστικά να έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο, ο Ντάνκαν άφησε την τελευταία του πνοή, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου στη Daily news.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551