Αναζήτηση
Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
02/04/1966
Ηλικία
58
Βιογραφικό
H Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη δουλεύει ως σκηνοθέτις και παραγωγός στη γενέτειρά της, την Ελλάδα, και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πρώτη της επαφή με τον κινηματογράφο ήταν όταν έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, “Slacker”.
Η πτυχιακή της εργασία στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας, η μικρού μήκους ταινία “Fit”, προτάθηκε στα σπουδαστικά Όσκαρ, ενώ η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, “Η Διαρκής Αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ”, μια ταινία δρόμου επιστημονικής φαντασίας, κέρδισε τη διεθνή κοινότητα και αγοράστηκε από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης για τη μόνιμη συλλογή του.
Το 2004 σκηνοθέτησε τα βίντεο που προβλήθηκαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και τα περίφημα «ζωντανά» βίντεο μεγάλης κλίμακας (Large Scale Projections) που προβλήθηκαν στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, σε σχεδιασμό του αρχιτέκτονα Bernard Tschumi, το 2009.
Η δεύτερη ταινία της, το Attenberg έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, όπου κέρδισε το βραβείο Coppa Volpi Α΄ γυναικείου ρόλου (Αριάν Λαμπέντ) και 13 βραβεία συνολικά σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.
Η πρόταση για την επόμενη ταινία της Duncharon διακρίθηκε με το βραβείο France Cinéma Award στο φόρουμ CineMart του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ το 2012.
Το 2013 συνεργάζεται ξανά με τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ αφού εμφανίζεται στην νέα ταινία του Before Midnight, η οποία γυρίστηκε στην Πελοπόννησο το καλοκαίρι του 2012.

Φιλμογραφία
2012 The Capsule (short)
2010 Attenberg
2009 Reflections (Large Scale Projection – The Acropolis Museum Opening)
2007 2 του Δημήτρη Παπαϊωάννου (κινηματογραφική απόδοση)
2001 Η διαρκής αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ
1994 Fit (short)


Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Γιώργος Λάνθιμος: Αυτή είναι η κούκλα σύζυγός του! Γιώργος Λάνθιμος: Αυτή είναι η κούκλα σύζυγός του!  πριν 5 χρόνια
Το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη κερδίζει ως καλύτερη ταινία στο BFI Film Festival Το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη κερδίζει ως καλύτερη ταινία στο BFI Film Festival  πριν 9 χρόνια
Ο Σάκης Ρουβάς πιστεύει πως είναι ο καλύτερος στο trailer του «Chevalier» Ο Σάκης Ρουβάς πιστεύει πως είναι ο καλύτερος στο trailer του «Chevalier»  πριν 9 χρόνια
O Σάκης Ρουβάς στο πρώτο trailer του «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη O Σάκης Ρουβάς στο πρώτο trailer του «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη  πριν 9 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551