Αναζήτηση
Άντονι Μινγκέλα (Anthony Minghella) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
06/01/1954
Θάνατος
18/03/2008
Ηλικία
54
Βιογραφικό
Ο Άντονι Μινγκέλα ήταν βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν επίσης θεατρικός συγγραφέας , σεναριογράφος και από το 2003 ως το 2007 πρόεδρος της Επιτροπής Σκηνοθετών στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.
Η πιο γνωστή του ταινία είναι Ο Άγγλος Ασθενής.

Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1954 στο νησί Γουάιτ και ήταν γιος ιδιοκτητών ενός εργοστασίου παρασκευής παγωτών. Ο πατέρας του ήταν Ιταλός και Σκώτος, ο ίδιος είχε ρίζες από το Λάτσιο.
Έκανε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Χαλ, τελικά όμως εγκατέλειψε το διδακτορικό του.
Παντρεύτηκε με τη χορογράφο Καρολάιν Τσόα και απέκτησε έναν γιο, επίσης ηθοποιό, το Μαξ, και μία κόρη, τη Χάνα, βοηθό παραγωγής στο Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ.

Ουσιαστικά η καριέρα του άρχισε το 1985 με το Whale Music. Το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτη έγινε με το θεατρικό έργο Play και το Happy Days. Τη δεκαετία του ' 80 αφοσιώθηκε στην τηλεόραση και εργάστηκε ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος για τηλεοπτικές σειρές.

Το 1996 βραβεύτηκε με Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία του Ο Άγγλος Ασθενής. Τρία χρόνια μετά, ήταν υποψήφιος για Όσκαρ σεναρίου με το έργο Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ. Επίσης, σκηνοθέτησε και έργα όπερας.

Ο Μινγκέλα πέθανε στις 18 Μαρτίου του 2008 από εγκεφαλική αιμορραγία, σε νοσοκομείο του Λονδίνου, μία εβδομάδα έπειτα από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από τις αμυγδαλές και το λαιμό.

Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551