Αναζήτηση
Αξάι Κουμάρ (Akshay Kumar) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
09/09/1967
Ηλικία
57
Βιογραφικό
Ο Αξάι Κουμάρ είναι ένας Ινδός ηθοποιός.
Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 80 ταινίες του Μπόλιγουντ και παρόλο που στην αρχή της καριέρας του τυποποιήθηκε σε ταινίες δράσης κατάφερε με τη μετέπειτα συμμετοχή του σε ρομαντικές κωμωδίες και άλλα είδη ταινιών να καθιερωθεί σαν ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του Ινδικού σινεμά.

Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1967 στην πόλη Αμριτσάρ του Παντζάμπ. Ο πατέρας του εργαζόταν σαν δημόσιος υπάλληλος και οι μετακινήσεις ήταν συχνές.
Μεγάλωσε σε μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές του Δελχί όπου από πολύ νωρίς έδειξε την κλίση του στις τέχνες, και ιδίως στο χορό. Τελικά εγκαταστάθηκε στη Βομβάη.
Σπούδασε πολεμικές τέχνες στη Μπανγκόκ και εργάστηκε επίσης σαν σεφ. Επέστρεψε στη Βομβάη και άρχισε να διδάσκει πολεμικές τέχνες. Μετά από προτροπή ενός μαθητή του έκανε μερικές φωτογραφίσεις και δούλεψε ένα μικρό διάστημα σαν μοντέλο πριν πέρασε τελικά στο χώρο του σινεμά.

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1991 πέρασε απαρατήρητο αλλά η συμμετοχή του την επόμενη χρονιά στο θρίλερ Khiladi τον ανέδειξε σε πρωταγωνιστή.
Ακολούθησαν πολλές επιτυχημένες συνέχειες της ταινίας αλλά και οι συμμετοχές του σε πιο ρομαντικούς ρόλους. Το 2000 πρωταγωνιστεί στην εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένη κωμωδία Hera Pheri δείχνοντας έτσι το ταλέντο του και σε κωμικούς ρόλους. Ακολούθησαν μερικές ακόμη κωμωδίες, όπως τα φιλμ Awara Paagal Deewana (2002), Mujhse Shaadi Karogi (2004) και Garam Masala (2005), που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και κέρδισαν διάφορα βραβεία.

Το 2007 αποδείχτηκε η πιο επιτυχημένη χρονιά στην μέχρι τώρα καριέρα του και σύμφωνα με κριτικούς και αναλυτές πιθανότατα η πιο πετυχημένη χρονιά οποιουδήποτε ηθοποιού, με τέσσερες πολύ μεγάλες επιτυχίες και καμία αποτυχία στα ταμεία. Η πρώτη ταινία της χρονιάς, το Namastey London εκτός από μια εξαιρετική πορεία στα ταμεία του εξασφάλισε και μια υποψηφιότητα για Ά Αντρική ερμηνεία στα Filmfare Awards. Οι δύο επόμενες ταινίες του, Heyy Babyy και Bhool Bhulaiyaa έγιναν επίσης εμπορικές επιτυχίες.
Η χρονιά έκλεισε με το υπέρ-επιτυχημένο Welcome ενώ όλες οι ταινίες έκαναν αξιόλογη εμπορική επιτυχία και σε αγορές εκτός Ινδίας.

Το 2008 πρωταγωνιστεί στο πολυδιαφημισμένο αλλά εμπορικά αποτυχημένο Tashan αλλά και στο Singh Is Kinng που κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ καλύτερου εμπορικού ανοίγματος Ινδικής ταινίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2009 θα εμφανιστεί στο φιλμ Chandni Chowk To China που... Διαβάστε περισσότερα
είναι μια από τις λιγοστές Ινδικές παραγωγές με χρηματοδότηση από μεγάλο Χολιγουντιανό στούντιο (Warner Bros.).
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ντουέιν Τζόνσον: Ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός παγκοσμίως Ντουέιν Τζόνσον: Ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός παγκοσμίως   πριν 4 χρόνια
Δείτε τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς Δείτε τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς  πριν 5 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551