Αναζήτηση
Βαγγέλης Δρίσκας βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Social Media
Βιογραφικό

Ο Βαγγέλης Δρίσκας γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη.

Τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια έχει συνεργαστεί ως σεφ και σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια, κυρίως της Αθήνας.

Διδάσκει σε ιδιωτική σχολή Γαστρονομικής Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα παραδίδει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την ελληνική κουζίνα (παραδοσιακή και σύγχρονη), τις τεχνικές και τα υλικά μαγειρικής και τις εθνικές κουζίνες.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Ο Βαγγέλης Δρίσκας είναι γνωστός στο κοινό από τις καθημερινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις για 6 συνεχή χρόνια ξεκινώντας από την εκπομπή «Στην Κουζίνα Ολοταχώς» στο MEGA (2000 – 2002), στις πρωινές εκπομπές της ΕΤ1 και ΝΕΤ (2002 ... Διαβάστε περισσότερα
– 2005) και του ALPHA (2005-2006)

Από τις 20 Νοεμβρίου 2011, ξεκίνησε η νέα εκπομπή του «Γεύσεις στην Φύση» που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 14.00 στον ΣΚΑΪ: Με πηγή έμπνευσης τη φύση και τα προϊόντα της, με σκηνικό τα φρέσκα αρωματικά και τα μπαχαρικά, ο chef-culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας μας υποδέχεται μια φορά την εβδομάδα στην "υπαίθρια" κουζίνα του και σερβίρει εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές, κάθε Κυριακή στις 13.30 μ.μ. στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σε μια ωριαία εκπομπή μαγειρικής διαφορετική από τις άλλες και μια κουζίνα στημένη στην καρδιά ενός κήπου, η γεύση "επιστρέφει" στο πιάτο μας. Συνταγές με καθημερινά υλικά, πρωτότυποι συνδυασμοί γεύσεων, μικρές ιστορίες φαγητού και πολλή γνώση για τα τρόφιμα και τις τεχνικές της μαγειρικής, υπόσχονται ένα αναπάντεχο γαστρονομικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο με πολλές στάσεις στην Ελλάδα και στην Μεσόγειο.
Παρουσίαση & Eπιμέλεια εκπομπής: Βαγγέλης Δρίσκας
Σύμβουλος Εκπομπής: Ανδρέας Ευσταθίου
Παραγωγή: STUDIO ALFA

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 
Τα βιβλία του είναι bestsellers και η πολυβραβευμένη βιβλιογραφία του έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής στον κόσμο, καθώς είναι ο μοναδικός έλληνας συγγραφέας που όλα του τα βιβλία έχουν βραβευτεί με διεθνή βραβεία στον διαγωνισμό βιβλίων μαγειρικής Gourmand World Cookbook Awards (θεωρούνται τα Oscar στο χώρο των μαγειρικών εκδόσεων).
Το πιο πρόσφατο του βιβλίο «Κινέζικη Κουζίνα» βραβεύτηκε τον Μάρτιο του 2009 στο Παρίσι ως το «Καλύτερο Βιβλίο Κινέζικης Κουζίνας στον Κόσμο» (1st prize – Best Chinese Cuisine Book in the World) στα Gourmand World Cookbook Awards 2009.
Τα βιβλία του «Κάθε Μέρα Σεφ» και «Αρωματική κουζίνα» απέσπασαν την τιμητική διάκριση «Καλύτερου Βιβλίου από Σεφ στον Κόσμο» στις τελετές βράβευσης στην Βαρκελώνη το 2004 και στην Στοκχόλμη το 2005 αντίστοιχα. Επίσης, το 2007 το βιβλίο του «Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα» ήταν το μοναδικό που απέσπασε δύο βραβεία τη βραδιά της απονομής των Gourmand Awards στο Πεκίνο, αυτά του «Καλύτερου Βιβλίου Τηλεοπτικών Συνταγών στον Κόσμο, Τιμητική Διάκριση» και της «Καλύτερης Φωτογράφισης Βιβλίου Μαγειρικής στον Κόσμο, Τιμητική Διάκριση» για τις φωτογραφίες του Ανδρέα Ευσταθίου. 
Το Ημερολόγιο Μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα για το 2008 με θέμα «Αθήνα-Πεκίνο» βραβεύτηκε ως ένα από τα δύο καλύτερα βιβλία στην κατηγορία «Best Chinese Book in the World», όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή 13 Απριλίου 2008, στην επίσημη τελετή απονομής των Gourmand World Cookbook Awards στο Λονδίνο.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΛΦΑ 9.89 με την εβδομαδιαία εκπομπή του «Ραδιο-Κουζίνα» και με τον Λάμψη 92.3 με το καθημερινό ένθετο «Κάθε Μέρα Σεφ». 
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ψητά ροδάκινα με αλμυρή καραμέλα από τον Βαγγέλη Δρίσκα Ψητά ροδάκινα με αλμυρή καραμέλα από τον Βαγγέλη Δρίσκα  πριν 8 ημέρες
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει λεμονάτο φιλέτο σολομού με φρέγκολα. Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει λεμονάτο φιλέτο σολομού με φρέγκολα.  πριν 8 ημέρες
Ο Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει σοκολατένιο κέικ με μπανάνες Ο Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει σοκολατένιο κέικ με μπανάνες  πριν 9 ημέρες
Ο Βαγγέλης Δρίσκας γεμίζει γεύσεις το Σαββατοκύριακο στο Open με ξεχωριστές συνταγές Ο Βαγγέλης Δρίσκας γεμίζει γεύσεις το Σαββατοκύριακο στο Open με ξεχωριστές συνταγές  πριν 10 ημέρες
Chef στην κουζίνα σας: δοκιμασμένες συνταγές  με σίγουρο και απολαυστικό αποτέλεσμα! Chef στην κουζίνα σας: δοκιμασμένες συνταγές με σίγουρο και απολαυστικό αποτέλεσμα!  πριν 16 ημέρες
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μάς βάζει στην κουζίνα του με μοναδικές συνταγές Ο Βαγγέλης Δρίσκας μάς βάζει στην κουζίνα του με μοναδικές συνταγές   πριν 24 ημέρες
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει τραγανά σνίτσελ με μουσταρδόμελο Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει τραγανά σνίτσελ με μουσταρδόμελο  πριν 29 ημέρες
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει φοκάτσια Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει φοκάτσια  πριν 29 ημέρες
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει tostadas με κοτόπουλο και σάλτσα τσένταρ Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει tostadas με κοτόπουλο και σάλτσα τσένταρ  πριν 29 ημέρες
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει ελαφρύ μουσακά Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει ελαφρύ μουσακά  πριν 29 ημέρες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551