Αναζήτηση
Τομ Κλάνσυ (Tom Clancy) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
12/04/1947
Ηλικία
77
Βιογραφικό
Ο Τομ Κλάνσυ (1947) είναι συγγραφέας ιδιαίτερα επιτυχημένων πολιτικών θρίλερ, ιδιαίτερα γνωστός για τα ψυχροπολεμικά σενάριά τους, γεμάτα με τεχνικές λεπτομέρειες κατασκοπείας και πολεμικής ιστορίας.
Το όνομά του χρησιμοποιείται επίσης σαν εμπορικό σήμα (μάρκα) σε παρόμοια βιβλία γραμμένα από άλλους συγγραφείς, καθώς και σε βιντεοπαιχνίδια.

Αν και ορισμένοι κριτικοί θεωρούν τα κείμενα του Κλάνσυ απλά, γεγονός είναι ότι πολλά από τα βιβλία του είναι παγκόσμιες εκδοτικές επιτυχίες. Οπαδοί του Κλάνσυ θεωρούν πολύ καλά τα περίπλοκα σενάρια, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ακρίβεια σε τεχνικά σημεία και σε στρατιωτικά αλλά και σε θέματα κατασκοπείας.Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στο βιβλίο του Executive Orders που εκδόθηκε το 1997 περιγράφει ένα αεροπλάνο να πέφτει στο Πεντάγωνο και σε ένα απο τα παιχνίδια Ghost Recon περιγράφεται μία μικρής κλίμακας σύγκρουση ανάμεσα στην Ρωσία και την Γεωργία το 2008 η οποία και συνέβη.

Ο Κλάνσυ είναι ένας από τους δυο συγγραφείς που πούλησαν δυο εκατομμύρια αντίγραφα στην πρώτη τους έκδοση στη δεκατία του 1990. Το βιβλίο του Clear and Present Danger που εκδόθηκε το 1989 είχε 1.625.544 πωλήσεις σε σκληρό εξώφυλλο (hardcover), κάνοντάς το την πρώτη νουβέλα σε πωλήσεις στη δεκαετία του 1980.

Ο Τομ Κλάνσυ γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1947, στην Κομητεία της Βαλτιμόρης (Baltimore County) της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Loyola College της Βαλτιμόρης, από όπου αποφοίτησε το 1969.
Ο ίδιος σχολίασε σε συνέντευξή του, ότι σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία γιατί "δεν ήμουν αρκετά έξυπνος για να σπουδάσω φυσική". Πριν αρχίσει τη λογοτεχνική του καριέρα, είχε μια ανεξάρτητη ασφαλιστική εταιρεία.

Έχει κάνει δυο γάμους, το 1970 (χώρισε το 1998) και το 1999. Έχει τέσσερα παιδιά.

Τέσσερα από τα βιβλία του έχουν γίνει επιτυχημένες ταινίες με ηθοποιούς όπως ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο Χάρισον Φορντ και ο Μπεν Άφλεκ, στο ρόλο του κύριου χαρακτήρα των βιβλίων του Κλάνσυ, Τζακ Ράϊαν. Έχει γίνει γνωστό ότι ακόμη ένα βιβλίο του,το Rainbow Six θα γυριστεί σε ταινία.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Jack Ryan: Shadow Recruit (2013) – Ο Τζακ Ράιαν επιστρέφει, το πρώτο trailer Jack Ryan: Shadow Recruit (2013) – Ο Τζακ Ράιαν επιστρέφει, το πρώτο trailer  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551