Αναζήτηση
Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Robert De Niro) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
16/08/1944
Ηλικία
80
Βιογραφικό
Ο Ρόμπερτ Μάριο Ντε Νίρο ο νεότερος είναι Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός γεννημένος στις 16 Αυγούστου 1944.
Είναι γνωστός για την ενσάρκωση προβληματισμένων χαρακτήρων, για τη πολύχρονη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε καθώς και για τη συμμετοχή του στις πρώτες δουλειές του Μπράιαν Ντε Πάλμα. Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του καθώς και ο πιο σημαντικός εν ζωή.
Αυτό οφείλεται κυρίως στην άκαμπτη τελειομανία του και στην επιμονή με την οποία προφυλάσσει την προσωπική του ζωή.

Ο Ρόμπερτ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο τον πρεσβύτερο, έναν ζωγράφο, ποιητή και γλύπτη, και την Βιρτζίνια Άντμιραλ, η οποία ήταν ζωγράφος. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ένα μάθημα ζωγραφικής του Hans Hofmann στο Provincetown της Μασαχουσέτης. Χώρισαν όταν ο Ρόμπερτ ήταν δύο χρονών και ο ίδιος μεγάλωσε στην περιοχή Clinton του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά παρακολούθησε το Little Red School House αλλά αργότερα μετακινήθηκε από την μητέρα του στο High School of Music and Art της Νέας Υόρκης. Τα παράτησε όμως στην ηλικία των 13 ετών και οργανώθηκε σε μια συμμορία των δρόμων στη Μικρή Ιταλία. Ακολούθησε μια φιλονικία με τον πατέρα του, αν και αργότερα συμβιβάστηκαν όταν ο ίδιος σε ηλικία 18 ετών έπασχε από κατάθλιψη και ταξίδεψε στο Παρίσι για να φέρει τον πατέρα του στο σπίτι. Ο Ντε Νίρο παρακολούθησε τα μαθήματα της Stella Adler καθώς και αυτά της δραματικής σχολής του Lee Strasberg.

Σε ηλικία 16 ετών έκανε περιοδεία με την Αρκούδα του Αντόν Τσέχωφ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1963, ήρθε ο πρώτος μεγάλος ρόλος του Ντε Νίρο όταν εμφανίστηκε στο The Wedding Party του Μπράιαν Ντε Πάλμα, που ήταν και η αρχή μιας πολύχρονης συνεργασίας με τον σκηνοθέτη.
Η ταινία όμως δεν κυκλοφόρησε επίσημα πριν από το 1969.
Το μεγαλύτερο διάστημα της δεκαετίας του '60 το πέρασε σε θεατρικά εργαστήρια και σε παραστάσεις off-Broadway.
Είχε ένα μικρό ρόλο στη Γαλλική ταινία Three Rooms in Manhattan (1965) και επανασυνδέθηκε με τον Ντε Πάλμα για τα Greetings (1968) και Hi, Mom (1970).

Κέρδισε τα βλέμματα πολλών όταν εμφανίστηκε στο Bang the Drum Slowly (1973) ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε και η συνεργασία του με τον Μάρτιν Σκορσέζε όταν συμπρωταγωνίστησε με τον Χάρβεϊ Καϊτέλ στους Κακόφημους Δρόμους. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά ταινιών μεταξύ τους όπως τα Ο Ταξιτζής (1976), New York, New York (1977), Οργισμένο Είδωλο (1980), The King... Διαβάστε περισσότερα
of Comedy (1983), Τα Καλά Παιδιά (1990), Το Ακρωτήρι του Φόβου (1991) και Casino (1995). Σε όλες αυτές τις ταινίες, ο Ντε Νίρο υποδυόταν κάποιον με αντικοινωνική συμπεριφορά.
Μια από τις πιο σημαντικές ταινίες για την καριέρα του ήταν ο Ταξιτζής, όπου ο ρόλος του Travis Bickle εκτόξευσε την δημοτικότητα του και την καριέρα του. Στην ίδια ταινία περιλαμβάνεται και ο γνωστότατος "You talkin' to me?" μονόλογός του.

Το 1974 συμμετείχε στο δεύτερο μέρος του θρυλικού Ο Νονός όπου και υποδύθηκε τον νεαρό Don Vito Corleone.
Για αυτόν τον ρόλο κέρδισε Oscar δεύτερου αντρικού ρόλου. Το 1976 εμφανίστηκε στο 1900 μαζί με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ενώ δύο χρόνια αργότερα τον είδαμε στον Ελαφοκυνηγό. Άλλος ένας σημαντικός ρόλος του Ντε Νίρο ήταν στο Once Upon a Time in America (1984) όπου υποδύθηκε τον Εβραίο γκάνγκστερ David 'Noodles' Aaronson. Φοβούμενος πως τέτοιοι ρόλοι έχουν αρχίσει να γίνονται στερεότυπα για αυτόν, από τα μέσα της δεκαετίας του '80 άρχισε να πρωταγωνιστεί σε πολύπλευρους κωμικούς ρόλους όπου και εκεί είχε επιτυχία.

Επόμενες ταινίες του ήταν τα True Confessions (1981), Falling in Love (1984), Brazil (1985), Η Αποστολή (1986), Οι Αδιάφθοροι (1987), Ο Διώκτης του Μεσονυκτίου (1988), Heat (1995), Ο Πρόεδρος, ένα ροζ Σκάνδαλο και ένας Πόλεμος (1997), Ρόνιν (1998), Ανάλυσέ το (1999), Ξανά Ανάλυσέ το (2002), Γαμπρός της Συμφοράς (2000), Πεθερικά της Συμφοράς (2004) και Το Κρυφτό (2005).

Κέρδισε βραβείο Oscar καλύτερου αντρικού ρόλου για το Οργισμένο Είδωλο και Oscar δεύτερου αντρικού ρόλου για το Ο Νονός ΙΙ. Σαν γνωστός ηθοποιός της Μεθόδου, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο φημίζεται για την εργατικότητα του πάνω στους ρόλους που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας.
To 2006 σκηνοθέτησε αλλά και συμπρωταγωνίστησε με τους Ματ Ντέιμον, Αντζελίνα Τζολί και Τζο Πέσι στο Ο Καθοδηγητής. Στις 7 Ιουνίου 2006, ο Ντε Νίρο δώρησε όλο το κινηματογραφικό του αρχείο, στο οποίο περιλαμβάνονται σενάρια και κουστούμια, στο Harry Ransom Center του πανεπιστημίου του Τέξας στο Austin.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει μια κόρη, την Drena και έναν γιο, τον Raphael, με την πρώτη σύζυγο του, Dianne Abbott καθώς και δύο δίδυμους γιους, τους Julian Henry and Aaron Kendrick, τους οποίους απέκτησαν με το πρώην μοντέλο Toukie Smith μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Ντε Νίρο διατηρούσε δεσμό και με την ηθοποιό Ούμα Θέρμαν.
Έχει επενδύσει στα κινηματογραφικά στούντιο TriBeCa Productions, στο ιδιαίτερα δημοφιλές TriBeCa Film Festival καθώς και στα εστιατόρια TriBeCa Grill, Nobu και Layla.

Το 1998 κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος στη Γαλλία, ο ηθοποιός ενεκρίθη από ειρηνοδίκη πάνω στο θέμα ενός κυκλώματος εκπόρνευσης γυναικών. Ο Ντε Νίρο αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση και δήλωσε πως ποτέ δεν πλήρωσε για σεξ και πως αν το είχε κάνει δε θα ήταν έγκλημα. Οι αρχές θέλησαν να μιλήσουν μαζί του, μετά την αναφορά που έκανε στο όνομα του ένα call girl. Σε συνέντευξη του σε Γαλλική εφημερίδα, ο Ντε Νίρο δήλωσε πως δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στη Γαλλία και πως θα συμβουλέψει όλους τους φίλους του να μην επισκεφτούν αυτή τη χώρα. Οι αρχές δήλωσαν πως ο ηθοποιός θεωρήθηκε πιθανός μάρτυρας και όχι ύποπτος.

Ο Ντε Νίρο, του οποίο οι πρόγονοι είχαν μεταναστεύσει από την Ιταλία, ήταν να βραβευτεί σαν επίτιμος Ιταλός πολίτης στο φεστιβάλ της Βενετίας το 2004. Υπήρξε αντίδραση όμως από τους Sons of Italy, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο ηθοποιός είχε χαλάσει την εικόνα της χώρας με τους ρόλους Ιταλών κακοποιών τους οποίους συνεχώς ενσάρκωνε.
Ο υπουργός πολιτισμού της χώρας, Giuliano Urbani , δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς και η τελετή επαναπρογραμματίστηκε για τον Οκτώβριο στη Ρώμη.
Αν και ο ηθοποιός δεν παραβρέθηκε σε δύο συνεντεύξεις τύπου, η βράβευση έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου 2006.

Το 2004 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά τη δεύτερη σύζυγο του, Grace Hightower, πρώην αεροσυνοδό. Ο γιος τους Elliot γεννήθηκε το 1998 και το ζευγάρι έκανε αίτηση διαζυγίου λίγους μήνες μετά τη γέννηση του, ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες.
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι πιστός υποστηρικτής του κόμματος των δημοκρατικών και έχει υποστηρίξει ανοικτά τον Al Gore το 2000 και τον John Kerry το 2004.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Έλενα Πιερίδου: Η Ελληνίδα ηθοποιός ετοιμάζεται να παίξει σε ταινία με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο Έλενα Πιερίδου: Η Ελληνίδα ηθοποιός ετοιμάζεται να παίξει σε ταινία με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο  πριν 4 μήνες
Ρόμπερτ Ντε Νίρο: 1,2 εκατ. δολάρια θα πληρώσει στην πρώην βοηθό του - Έχασε τη δικαστική διαμάχη Ρόμπερτ Ντε Νίρο: 1,2 εκατ. δολάρια θα πληρώσει στην πρώην βοηθό του - Έχασε τη δικαστική διαμάχη  πριν 4 μήνες
Είδαμε το νέο αμερικανικό έπος του Μάρτιν Σκορσέζε «Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» Είδαμε το νέο αμερικανικό έπος του Μάρτιν Σκορσέζε «Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού»  πριν 5 μήνες
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο «δίκασε» τον μακιαβελικό Ντόναλντ Τραμπ Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο «δίκασε» τον μακιαβελικό Ντόναλντ Τραμπ  πριν 10 μήνες
Ο 79χρονος Ρόμπερτ Ντε Νίρο έγινε για έβδομη φορά πατέρας: Ο 79χρονος Ρόμπερτ Ντε Νίρο έγινε για έβδομη φορά πατέρας: "Μόλις απέκτησα μωρό"  πριν 10 μήνες
Στη Δράμα ο Ντε Νίρο: Νέα Χολιγουντιανή ταινία δράσης με διάσημους αστέρες Στη Δράμα ο Ντε Νίρο: Νέα Χολιγουντιανή ταινία δράσης με διάσημους αστέρες  πριν 2 χρόνια
Ο Robert De Niro αποκαλεί «motherf...» τον Donald Trump Ο Robert De Niro αποκαλεί «motherf...» τον Donald Trump  πριν 6 χρόνια
Ποιον ρόλο δεν θα υποδυθεί ποτέ ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο; Ποιον ρόλο δεν θα υποδυθεί ποτέ ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο;  πριν 6 χρόνια
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο «πυροβολεί» ξανά τον Τραμπ: Είναι ένας γ... ηλίθιος Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο «πυροβολεί» ξανά τον Τραμπ: Είναι ένας γ... ηλίθιος  πριν 6 χρόνια
Οι ταξιτζήδες τιμούν τον Ντε Νίρο. Δείτε τι έκαναν! Οι ταξιτζήδες τιμούν τον Ντε Νίρο. Δείτε τι έκαναν!  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551