Αναζήτηση
Κρίστα Άλλεν βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
05/04/1971
Ηλικία
53
Βιογραφικό
Η Κρίστα Άλλεν (αγγλ. Krista Allen, γεννημένη στις 5 Απριλίου του 1971 στην πόλη Βεντούρα της Καλιφόρνια) είναι ηθοποιός, γνωστή περισσότερο για τον ρόλο της Εμμανουέλας στη σειρά αισθησιακών ταινιών Emmanuelle in Space.

Η Κρίστα μεγάλωσε στο Ώστιν του Τέξας, όπου σπούδασε και αποφοίτησε από το Austin Community College όπου έλαβε την ειδικότητα του εκπαιδευτικού. Στη συνέχεια εργάστηκε για κάποιο διάστημα σαν νηπιαγωγός πριν πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική.
Έχει στεφθεί Μις Τέξας και έχει ξεκινήσει δική της σειρά ρούχων με την επωνυμία Sex Brand. Αρκετές φορές στους τίτλους των ταινιών αναφέρεται σαν Κρίστα Άλλεν-Μόριτ, αποτέλεσμα του σύντομου (1996-1999) γάμου της με τον Τζάστιν Μόριτ (Justin Moritt), κατα τη διάρκεια του οποίου απέκτησαν ένα γιο, τον Τζέηκομπ Νόλαν (Jacob Nolan).
Το όνομα της είχε παλιότερα συνδεθεί με τον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνι (George Clooney), λόγω κάποιου αισθηματικού δεσμού μεταξύ τους.

Η Κρίστα έχει εμφανιστεί στις τηλεοπτικές σειρές Days of Our Lives (ελλ. Μέρες αγάπης, 1996-1999) και Baywatch (2000-2001). Συμμετείχε επίσης σε κινηματογραφικές ταινίες όπως Confessions of a Dangerous Mind, Anger Management (ελλ. Ασκήσεις Ψυχραιμίας) και την ταινία τρόμου Feast.
Πολλοί θυμούνται την σύντομη εμφάνιση της στην ταινία Liar, Liar (ελλ. Ο Ψευταράς) σαν το χυμώδες κορίτσι του ασανσέρ αλλά και τη μικρή συμμετοχή της σε επεισόδιο της σειράς The X-Files όπου υποδύοταν ένα σέξι virtual reality χαρακτήρα.

Πρόσφατα εμφανίζεται στη σειρά του καναλιού HBO Unscripted, υποδειόμενη τον εαυτό της, ως ένα άτομο που προσπαθεί να αποβάλει το τίτλο του "συμβόλου του σεξ" για να κερδίσει έτσι πιο σοβαρούς ρόλους.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551