Αναζήτηση
Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης (γεννήθηκε στις Σέρρες το 1967) είναι Έλληνας πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας.

Γεννήθηκε στις Σέρρες και σήμερα κατοικεί στην Άνω Πεύκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποκριτική στη Σχολή Βεάκη.

Η συλλογή διηγημάτων του «Φυσικές ιστορίες» ήταν υποψήφιο για το βραβείο διηγήματος στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας του 2007. Συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις, όπως την Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μίνωα Βολανάκη,

Το 2011, ανέλαβε την δραματουργική επεξεργασία της θεατρικής παράστασης της Θεατρικής Ομάδας Pequod, που βασίστηκε στο έργο «Το διπλό βιβλίο» του Δημήτρη Χατζή και ανέβηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ξανθόπουλου.

Τον Φεβρουάριο του 2012, ήταν ένας από τους συγγραφείς που έλαβαν υποτροφίες ενόψει του προγράμματος χρηματοδότησης του Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και του αντίστοιχου οργανισμού της Γαλλίας, με σκοπό της προώθηση του λογοτεχνικού έργου Ελλήνων δημιουργών, μεταφραστών και εκδοτών.

Τον Οκτώβριο του 2013, θεατρικό του έργο ανέβηκε σε παράσταση στα πλαίσια ενός πρότζεκτ συνολικά 8 δραματουργών του θεάτρου Τέχνης.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
«Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη  πριν 10 χρόνια
"Αέρας" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη - Τελευταίες παραστάσεις  πριν 10 χρόνια
ΛΑ ΠΟΥΠΕ  του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη ΛΑ ΠΟΥΠΕ του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη  πριν 10 χρόνια
ΛΑ ΠΟΥΠΕ  του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη ΛΑ ΠΟΥΠΕ του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη  πριν 11 χρόνια
Σύγχρονα ελληνικά έργα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν Σύγχρονα ελληνικά έργα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551