Αναζήτηση
Florin Serban βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Φλορίν Σέρμπαν γεννήθηκε στη Ρέσιτσα της Ρουμανίας το 1975. Σπούδασε φιλοσοφία, ερμηνευτική και θεωρία πολιτισμού στην Τρανσυλβανία και σκηνοθεσία Κινηματογράφου στην Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου του Βουκουρεστίου (1998-2002). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, δούλεψε ως ρεπόρτερ, έγραψε και σκηνοθέτησε μικρού μήκους ταινίες, διαφημιστικά και τηλεοπτικά σόου για μερικά από τα μεγαλύτερα εμπορικά τηλεοπτικά κανάλια της Ρουμανίας. Όταν έγινε δεκτός με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, για να συνεχίσει τις σπουδές του στον κινηματογράφο, εγκατέλειψε προσωρινά τη χώρα του για τη Νέα Υόρκη. Το 2008, αποφοίτησε και επέστρεψε στη Ρουμανία για να γυρίσει το IF I WANT TO WHISTLE, I WHISTLE, που είναι το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε ταινία μεγάλου μήκους.

ΟΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ
O Φλορίν Σέρμπαν υποκλίνεται στο σινεμά του Ρομπέρ Μπρεσόν και του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Είναι γοητευμένος από τον κινηματογράφο του Νούρι Μπιλγκέ Τσεϊλάν, του Μπρούνο Ντυμόντ και του Κεν Λόουτς. «Περιμένω πως και πώς να γίνω μεγάλος σκηνοθέτης και να γυρίζω ταινίες όπως ο Γιαζουτζίρο Όζου, στο μεταξύ όμως θέλω να γυρίσω και ταινίες σαν τον «Μονομάχο», έχει δηλώσει με ενθουσιασμό για την ευρύτατη γκάμα των επιρροών του.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2001 Mecano (μικρού μήκους)
2002 Jumatate de orass face dragoste cu cealalta jumatate/Half of the City Makes Love with the Other Half (μικρού μήκους)
2009 Emigrant (μικρού μήκους)
2010 Eu cănd vreau să fluier, fluier/If I Want to Whistle, I Whistle
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551