Αναζήτηση
Φερνάντο Λούγο βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
30/05/1949
Ηλικία
75
Βιογραφικό
Ο Φερνάντο Λούγο (Fernando Armindo Lugo Méndez) είναι πολιτικός και επίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από την Παραγουάη.
Αναδείχθηκε νικητής των γενικών εκλογών το 2008 και είναι Πρόεδρος της χώρας από τις 15 Αυγούστου του 2008.
Η Καθολική Εκκλησία δεν τον καθαίρεσε από το αξίωμα του κληρικού, όταν κατήλθε ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1949 στο Σαν Πέδρο ντελ Παρανά, στην επαρχία Ιταπούα. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1977 και το 1994 έγινε επίσκοπος του Σαν Πέδρο.
Έχοντας την επιθυμία να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο, παραιτήθηκε από επίσκοπος στις 11 Ιανουαρίου του 2005.

Γνωστός με το όνομα «Ο επίσκοπος των πτωχών», ο ίδιος θέλει να αποστασιοποιήσει τον εαυτό του από λαϊκιστές ηγέτες της Νότιας Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Λούγο δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και το Υπουργείο Εσωτερικών του προσέφερε ασφάλεια το 2007, όπως αναφέρεται σε άρθρο στην Prensa Latina. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν το Λούγο ως νικητή των εκλογών.

Τον Οκτώβριο του 2007 η εφημερίδα ABC Color έγραψε ότι ο Λούγο θα ήταν υποψήφιος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Παραγουάης.
Το κόμμα της κυβέρνησης δεν έκανε προσπάθειες να εμποδίσει την υποψηφιότητα του επισκόπου, ωστόσο συζητήθηκε η πιθανή παραβίαση του Άρθρου 235 του Συντάγματος της Παραγουάης, το οποίο απαγορεύει στους υπουργούς που βρίσκονται σε οποιοδήποτε εκκλησιαστικό αξίωμα να κατέχουν εκλόγιμη θέση. Ο Πάπας αρνήθηκε την παραίτηση του Λούγο από τον Κλήρο.

Στις 20 Απριλίου του 2008 ο Λούγο κέρδισε τις προεδρικές εκλογές. Για πρώτη φορά έπειτα από 61 χρόνια, το Κόμμα Κολοράδο εξοβελίστηκε από την εξουσία. Η υποψήφια του μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος, Μπλάνκα Οβελάρ, παραδέχθηκε την ήττα της στις εκλογές, αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Με βάση τα αποτελέσματα από 13.000 επί συνόλου 14.000 εκλογικών τμημάτων, ο Λούγο έλαβε το 41% των ψήφων έναντι 31% για την Οβελάρ και 22% για ένα τρίτο υποψήφιο. Ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα στις 15 Αυγούστου του 2008.

Ο Λούγο δεν είναι παντρεμένος και κατά συνέπεια όρισε ως Πρώτη Κυρία την αδερφή του, Μερσέντες Λούγο.

Στις 13 Απριλίου του 2009 ο Λούγο παραδέχθηκε ότι είναι πατέρας ενός παιδιού από την 26χρονη κυρία Καρίγιο, όταν ο ίδιος ήταν επίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ο δικηγόρος της γυναίκας ανέφερε ότι το παιδί γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 2007.
Μια εβδομάδ... Διαβάστε περισσότερα
α αργότερα, μια δεύτερη γυναίκα η Μπενίνια Λεγκουισαμόν (Benigna Leguizamón)ισχυρίστηκε ότι ο Λούγο είναι πατέρας ενός από τα παιδιά της , το οποίο απέκτησε το 2002 όταν υπηρετούσε ως επίσκοπος. Ωστόσο, ο Λούγο δεν αναγνώρισε και αυτό το παιδί όπως στην πρώτη περίπτωση. Ακολούθησε η μήνυση της Λεγκουισαμόν, με την οποία ζητούσε να υποβληθεί ο πρόεδρος σε εξέταση DNA. Μια τρίτη γυναίκα φιλοκυβερνητική ακτιβίστρια, η Ορτανσία Μοράν (Hortensia Morán) εμφανίστηκε μία ημέρα μετά τη Λεγκουισαμόν και ισχυρίστηκε και εκείνη ότι ο Λούγο είναι πατέρας του παιδιού της, το οποίο ήταν 16 μηνών και ονομάστηκε με το όνομα Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551