Αναζήτηση
Κρίστιν Σκότ Τόμας (Kristin Scott Thomas) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
24/05/1960
Ηλικία
64
Βιογραφικό
Η Κρίστιν Σκοτ Τόμας γεννήθηκε το 1960 στην Κορνουάλη, έζησε τα πρώτα της χρόνια στην Αγγλία και πολύ σύντομα μετακόμισε στο Παρίσι, όπου εργάστηκε ως au pair.
Ξεκίνησε την καριέρα της με τη γαλλική και τη βρετανική τηλεόραση, ενώ ανέλαβε τον πρώτο της σημαντικό κινηματογραφικό ρόλο στην ταινία “Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα” του Ρόμαν Πολάνσκι. Ακολούθησε η παγκόσμια επιτυχία "Τέσσερις γάμοι και μια Κηδεία" που την έκανε διεθνώς γνωστή και για την οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.
Ο δρόμος για τις μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ είχε πλέον ανοίξει και η Σκοτ Τόμας εμφανίστηκε στην “Επικίνδυνη Αποστολή” του Μπράιαν Ντε Πάλμα αλλά και στην ταινία “Ο Άγγλος Ασθενής” του Άντονι Μινγκέλα, με την οποία προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει επίσης τις ταινίες “Ο Γητευτής των Αλόγων” του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, “Παιχνίδια της Τύχης” του Σίντνεϊ Πόλακ, “Ένα Σπίτι, μια Ζωή”, “Gosford Park” του Ρόμπερτ Άλτμαν, “Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά”, “I’ve Loved You So Long”, για την οποία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού αλλά και το London Film Critics Award ως Βρετανίδα Ηθοποιός της Χρονιάς, “Ένας Ονειρεμένος Γάμος” και “Ψωνίζω Άρα Υπάρχω”. Έχοντας ζήσει για χρόνια στο Παρίσι και μιλώντας άπταιστα τα γαλλικά, η Σκοτ Τόμας έχει συμμετάσχει και σε διάφορες γαλλικές παραγωγές, όπως “Κατά Λάθος Εραστής” και “Μην το Πεις σε Κανέναν”. Προσεχώς θα την δούμε στην ταινία “Bel Ami”, δίπλα στους Ούμα Θέρμαν, Ρόμπερτ Πάτινσον και Κριστίνα Ρίτσι.

Διακρίσεις:
• ‘Το Κλειδί της Σάρα’: Υποψήφια για βραβείο Σεζάρ
• ‘Όλοι Θέλουν Λίγη Αγάπη’: Υποψήφια για Βραβείο BAFTA
Υποψήφια για British Film Independent Award
• ‘Φεύγω’: Υποψήφια για βραβείο Σεζάρ
• ‘Ο Άγγλος Ασθενής’ : Υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου
Βραβείο National Board of Review
Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Βραβείο BAFTA,
Βραβείο Screen Actors Guild
• ‘Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία’ :
Βραβείο BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Η Maggie Smith εκνευρίζει τον Kevin Kline στο trailer του «My Old Lady» Η Maggie Smith εκνευρίζει τον Kevin Kline στο trailer του «My Old Lady»  πριν 10 χρόνια
Μόνο ο Θεός Συγχωρεί (Only God Forgives) – Κριτική Μόνο ο Θεός Συγχωρεί (Only God Forgives) – Κριτική  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551