Αναζήτηση
Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
06/05/1961
Ηλικία
63
Βιογραφικό

Ο Τζορτζ Τίμοθι Κλούνεϊ (George Timothy Clooney, 6 Μαΐου 1961) είναι Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, ακτιβιστής και ανθρωπιστής.


Βιογραφία

Γεννήθηκε στο Λέξινγκτον, Κεντάκι. Η μητέρα του, Νίνα Bruce (το γένος Warren, 1939 -), είναι πρώην βασίλισσα καλλιστείων και δημοτική σύμβουλος, ενώ ο πατέρας του, Nick Clooney, είναι πρώην παρουσιαστής ειδήσεων και ενός τηλεπαιχνιδιού που το παρουσίαζε για πέντε χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο Κλούνεϊ έχει μικτές γερμανικές, ιρλανδικές και αγγλικές ρίζες. Οι προ-παππούδες και γιαγιάδες του, Nicholas Clooney και Bridget Byron, μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ιρλανδία. Η τέσσερις φορές προγιαγιά, Mary Ann Sparrow, ήταν η ετεροθαλής αδερφή της Nancy Hanks (η μητέρα του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν).

Ο Clooney έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, την Adelia (οι γιοι της θείας του είναι ο τραγουδιστής Rosemary Clooney και ο ηθοποιός Jose Ferrer). Είναι, επίσης, συνδεδεμένος με τον τραγουδιστή Debby Boone, ο οποίος παντρεύτηκε την ξαδέλφη του Gabriel Ferrer (γιος του Jose Ferrer και Rosemary Clooney).


Εκπαίδευση

Ο Κλούνεϊ μεγάλωσε σε ένα αυστηρά ρωμαιοκαθολικό περιβάλλον αλλά είπε σε συνέντευξή του το 2006 ότι δεν ξέρει εάν πιστεύει στον Παράδεισο ή ακόμα και στον Θεό. Έχει πει: "Ναι, ήμασταν Καθολικοί, όλη η οικογένεια, όλο το σόι". Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο σχολείο του Φορτ Μίτσελ, Κεντάκι. Παρακολούθησε το Σχολείο του Αγίου Μιχαήλ στο Κολόμπους, Οχάιο ; έπειτα το δημοτικό σχολείο (ένα δημόσιο σχολείο) στο Μέισον, Οχάιο, από το 1968 έως το 1974 ; και το Σχολείο της Αγίας Σουζάννας στο Μέισον όπου υπηρέτησε ως αγόρι βωμού. Η οικογένεια Κλούνεϊ μετακόμισε πίσω στο Κεντάκι όταν ο ίδιος ο Κλούνεϊ ήταν στον έβδομο χρόνο. Στο γυμνάσιο ο Κλούνεϊ ανέπτυξε μια κατάσταση η οποία παραλύει μερικώς το πρόσωπο. Η αρρώστια εξαλείφθηκε μέσα σε ένα χρόνο. Σε μια συνέντευξη με τον Λάρυ Κινγκ, ανέφερε ότι: "ναι, εξαλείφθηκε. Χρειάζεται περίπου εννιά μήνες για να φύγει τελείως. Ήταν στον πρώτο χρόνο του γυμνασίου όταν ήταν μια κακή στιγμή για να έχεις το πρόσωπό σου παραλυμένο". Επίσης περιέγραψε μια θετική πλευρά της κατάστασης : "Είναι προφανώς μεγάλο πράγμα αυτό που συνέβη σε μένα επειδή με ανάγκασε να συμμετάσχω σε σειρές που έκαναν πλάκα εις βάρος μου. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος του να γίνεσαι δημοφιλής. Τα πρακτικά αστεία πρέπει να απευθύνονται σε εσένα".

Μετά τη μετακόμιση στην Αγκούστα, Κεν... Διαβάστε περισσότερα

τάκι, ο Κλούνεϊ πήγε στο Γυμνάσιο της Αγκούστα. Έχει αναφέρει ότι στο σχολείο έλαβε σε όλα Α και ένα Β και ότι ήταν ένας ενθουσιώδης παίκτης του μπέιζμπολ και του μπάσκετ. Δοκίμασε να παίξει επαγγελματικό μπέιζμπολ με τους Τζιντζινάτι Ρεντ το 1977 αλλά δεν πέτυχε στον πρώτο γύρο και δεν έλαβε ένα συμβόλαιο. Παρακολούθησε στο Πανεπιστήμιο του Βορείου Κεντάκι από το 1979 έως το 1981 και πήρε πτυχίο στη δημοσιογραφική μετάδοση ενώ πήγε και στο Πανεπιστήμιο Τσιντσινάτι για πολύ σύντομο διάστημα χωρίς να αποφοιτήσει από αυτό. Έβγαλε χρήματα με το να πουλά γυναικεία παπούτσια, ασφαλιστικά προγράμματα από πόρτα σε πόρτα, δουλεύοντας στην οικοδομή και κόβοντας καπνά.


Καριέρα

Το 2005 λάνσαρε δύο ταινίες: η μία ήταν το Syriana για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου και η άλλη ήταν η ταινία Good Night And Good Luck, της οποίας έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε και για την οποία έλαβε άλλες δύο υποψηφιότητες για Οσκαρ. Το 2012 υποδύθηκε τον Matt King στην ταινία Οι Απόγονοι για την οποία κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου και έλαβε υποψηφιότητα για Οσκαρ.

Τον Ιούνιο του 2017 πούλησε την εταιρεία τεκίλας Casamigos, που είχε δημιουργήσει μαζί με τους Μάικλ Μέλντμαν και Ράντε Γκέρμπερ (σύζυγος της Σίντι Κρόφορντ), έναντι του ποσού του 1 δις δολαρίων.


Τηλεόραση

Ο Κλούνεϊ έχει εμφανιστεί σε διαφημίσεις εκτός ΗΠΑ για την Fiat, την Nespresso και την Μαρτίνι Βέρμουτ. Ο Κλούνεϊ ονομάστηκε από το Time magazine ως ένας από τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2007, 2008 και 2009. To 2005 η εφημερίδα TV Guide κατέταξε τον Κλούνεϊ ως τον πιο σέξι άντρα όλων των εποχών ανάμεσα σε 50 υποψήφιους.

Έχει γίνει παρωδία στο επεισόδιο του South Park "Smug Alert!", το οποίο κοροϊδεύει τον λόγο του στα 78α Όσκαρ. Ο Κλούνεϊ έχει δανείσει την φωνή του στην ίδια σειρά South Park ως ο σκύλος Σπάρκυ στο επεισόδιο "Big Gay Al's Big Gay Boat Ride" και ως ο γιατρός στα επείγοντα περιστατικά στο επεισόδιο Bigger, Longer and Uncut. Ο Κλούνεϊ είχε γίνει καρικατούρα στην σειρά American Dad!, στο επεισόδιο Tears of a Clooney στο οποίο ο Φρανσίν Σμιθ σχεδιάζει να τον καταστρέψει.

Ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Κάρτιο έκανε την πρώτη κινηματογραφική ταινία του Convincing Clooney με θέμα έναν καλλιτέχνη του Λος Άντζελες ο οποίος, όντας αντιμέτωπος με την απόρριψη ως ηθοποιός και σκηνογράφος, δημιουργεί ένα σχέδιο για να πείσει τον Κλούνεϊ να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη του χαμηλού προϋπολογισμού ταινία μικρού μήκους. Η ταινία κυκλοφόρησε σε DVD τον Νοέμβριο του 2011.


Βραβεία

Σε όλη την καριέρα του, ο Κλούνεϊ έχει κερδίσει τρία Βραβεία Χρυσής Σφαίρας και δύο Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το ένα το έλαβε ως καλύτερος ηθοποιός για την ταινία Syriana και το δεύτερο ως ένας εκ των παραγωγών της ταινίας Επιχείριση: Αργκώ. Για τον ρόλο του στην ταινία The Descendants, κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και προτάθηκε για Όσκαρ, Βραβείο Μπάφτα και δυο Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών : Καλύτερος Πρωταγωνιστικός Ρόλος και Καλύτερη Ομάδα Ηθοποιών. Στις 11 Ιανουαρίου 2015 ο Κλούνεϊ βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Cecil DeMille.

Είναι ο μόνος ηθοποιός που έχει προταθεί σε έξι διαφορετικές κατηγορίες Όσκαρ.


Προσωπική ζωή

Σχέσεις

Ο Κλούνεϊ είχε σχέση με την ηθοποιό Κέλυ Πρέστον (1987-1989). Υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Τάλια Μπάλσαμ από το 1989 έως το 1993. Είχε επίσης σχέση με την ηθοποιό Τζίντζερ Λιν Άλεν αλλά και με την Γαλλίδα τηλεπερσόνα Σελίν Μπαλιτράν (1996-1999). Το 2000 γνώρισε την βρετανίδα μοντέλο Λίζα Σνόουντον με την οποία είχε μια πεντάχρονη ασταθή σχέση με χωρισμούς και επανασυνδέσεις. Ο Κλούνεϊ έβγαινε με την ηθοποιό Ρενέ Ζελβέγκερ το 2001 και την ηθοποιό Κρίστα Άλεν από το 2002 έως το 2008. Τον Ιούνιο του 2007, ο Κλούνεϊ ξεκίνησε να βγαίνει με την Στέϊσυ Κέιμπλερ ενώ η σχέση τους ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2013.

Ο Κλούνεϊ αρραβωνιάστηκε την Λιβανοβρετανίδα δικηγόρο σε υποθέσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Αλαμουντίν στις 28 Απριλίου 2014. Τον Ιούλιο του 2014 ο Κλούνεϊ δημοσίως κατέκρινε την βρετανική εφημερίδα Daily Mail μετά από δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η μητέρα της Αλαμουντίν είναι ενάντια στον γάμο τους εξαιτίας θρησκευτικών αιτιών. Όταν η εφημερίδα απολογήθηκε για την εσφαλμένη είδησή της, ο Κλούνεϊ αρνήθηκε να δεχτεί τη συγγνώμη. Αποκάλεσε την εφημερίδα ως "το χειρότερο είδος ενημέρωσης. Κάποιος που δημιουργεί τις ειδήσεις του εις βάρος των αναγνωστών του". Στις 7 Αυγούστου 2014 ο Κλούνεϊ και η Αλαμουντίν ανανέωσαν τους γαμήλιους όρκους τους στην Βασιλική Εκκλησία του Κένσινγκτον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Αλαμουντίν και ο Κλούνεϊ παντρεύτηκαν επισήμως στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 με κουμπάρο τον Γουόλτερ Βελτρόνι, πρώην δήμαρχο της Ρώμης. Το 2015 ο Κλούνεϊ και η Αλαμουντίν υιοθέτησαν ένα διασωστικό σκύλο, ένα κυνηγόσκυλο που ονομάστηκε Μίλλι. Στις 9 Φεβρουαρίου 2017 στην τηλεοπτική εκπομπή The Talk του καναλιού CBS αναφέρθηκε ότι η Αμάλ ήταν έγκυος και ότι περίμενε δίδυμα. Στις 6 Ιουνίου 2017 η Αμάλ γέννησε μια κόρη, την Έλλα, και έναν γιο, τον Αλεξάντερ.


Ακίνητη περιουσία

Η κύρια κατοικία του Κλούνεϊ είναι στο Λος Άντζελες. Αγόρασε ένα σπίτι 7,354 τμ μέσω της εταιρείας George Guilfoyle Trust. Το σπίτι του στην Ιταλία βρίσκεται στο χωριό Λάτζιο, στην Λίμνη Κόμο, κοντά στην πρώην κατοικία του Ιταλού συγγραφέα Άντα Νέγκρι. Ο Κλούνεϊ διατηρεί επίσης ένα σπίτι στο Λος Κάμπος του Μεξικού, ακριβώς δίπλα στο σπίτι της Σίντι Κρόφορντ και του Ράντε Γκέρμπερ. Το 2014 ο Κλούνεϊ και η σύζυγός του Αμάλ Αλαμουντίν αγόρασαν το σπίτι Μιλ σε ένα νησί του Τάμεση της Αγγλίας, με ένα κόστος περίπου 10 εκατομμυρίων λιρών.


Ατύχημα

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2007, ο Κλούνεϊ και η τότε σύντροφος του Σάρα Λάρσον τραυματίστηκαν σε ένα ατύχημα στο Νιού Τζέρσεϋ, όταν η μοτοσυκλέτα του χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέθεσε ότι ο Κλούνεϊ προσπάθησε να τον προσπεράσει από τα δεξιά, ενώ ο Κλούνεΐ υποστήριξε ότι ο οδηγός του έκανε νόημα στα αριστερά και μετά αποφάσισε να κάνει μια απότομη δεξιά στροφή και έριξε τη μοτοσυκλέτα του. Στις 9 Οκτωβρίου 2007, περισσότεροι από 25 υπάλληλοι στο Ιατρικό Κέντρο Παλισέιντς απολύθηκαν άνευ πληρωμής επειδή δημοσιοποίησαν τα ιατρικά αρχεία του Κλούνεϊ κατά παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου.


Αθλητισμός

Μεγαλωμένος γύρω από το Τσιντσινάτι, ο Κλούνεϊ υπήρξε πάντα θερμός υποστηρικτής των Τσιντσινάτι Μπένγκαλς και των Τσιντσινάτι Ρεντ. Προσπάθησε ακόμα να γίνει Ρεντ, το 1977.


Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ψαρράς: Η συμβουλή του Τζορτζ Κλούνεϊ, η γνωριμία με τη Στριπ & τα τρυφερά λόγια για τη σύζυγό του Ψαρράς: Η συμβουλή του Τζορτζ Κλούνεϊ, η γνωριμία με τη Στριπ & τα τρυφερά λόγια για τη σύζυγό του  πριν 2 μήνες
Το ERTFLIX φορτώνει και υποδέχεται το 2024 με τις καλύτερες ταινίες και σειρές - Γραφείο Τύπου ΕΡΤ Το ERTFLIX φορτώνει και υποδέχεται το 2024 με τις καλύτερες ταινίες και σειρές - Γραφείο Τύπου ΕΡΤ  πριν 3 μήνες
O Τζορτζ Κλούνεϊ έδωσε στεγνά την Αμάλ: O Τζορτζ Κλούνεϊ έδωσε στεγνά την Αμάλ: "Καλύτερα να μαγειρεύω εγώ, αλλιώς θα… πεθάνουμε όλοι"  πριν 3 μήνες
Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: Τα άτακτα δίδυμα Έλα και Αλεξάντερ, το κόλπο του Κλούνεϊ με τον Άγιο Βασίλη και η υπέρλαμπρη Αμάλ Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: Τα άτακτα δίδυμα Έλα και Αλεξάντερ, το κόλπο του Κλούνεϊ με τον Άγιο Βασίλη και η υπέρλαμπρη Αμάλ  πριν 3 μήνες
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ χαλαρός στη Μύκονο: Καλεσμένος σε λαμπερό πάρτι 
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ χαλαρός στη Μύκονο: Καλεσμένος σε λαμπερό πάρτι   πριν 9 μήνες
Στη Μύκονο ο σταρ του Χόλιγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ [βίντεο] Στη Μύκονο ο σταρ του Χόλιγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ [βίντεο]  πριν 9 μήνες
Τζορτζ Κλούνεϊ: Ταξίδι express στη Μύκονο - Γιατί έρχεται στην Ελλάδα Τζορτζ Κλούνεϊ: Ταξίδι express στη Μύκονο - Γιατί έρχεται στην Ελλάδα  πριν 9 μήνες
Ανησυχία για τον Τζορτζ Κλούνεϊ: Γιατί οι φίλοι του κατηγορούν την Αμάλ για την απότομη απώλεια βάρους Ανησυχία για τον Τζορτζ Κλούνεϊ: Γιατί οι φίλοι του κατηγορούν την Αμάλ για την απότομη απώλεια βάρους  πριν 9 μήνες
Viral ο Τζόρτζ Κλούνεϊ: Η στιγμή που βοηθά τη σύζυγό του Αμάλ να διορθώσει το φόρεμά της Viral ο Τζόρτζ Κλούνεϊ: Η στιγμή που βοηθά τη σύζυγό του Αμάλ να διορθώσει το φόρεμά της  πριν 2 χρόνια
Ο Μπραντ Πιτ αποκάλυψε ποιοι είναι οι «2 πιο όμορφοι άντρες στον κόσμο» Ο Μπραντ Πιτ αποκάλυψε ποιοι είναι οι «2 πιο όμορφοι άντρες στον κόσμο»  πριν 2 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551