Αναζήτηση
Γιούλα Μπούνταλη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Η Γιούλα Μπούνταλη είναι ηθοποιός, σκηνοθέτις, συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Γράφει, παίζει και σκηνοθετεί για το σινεμά και το θέατρο.

Το 2010 ίδρυσε την εταιρία θεάτρου Διασπορά και τον θεατρικό χώρο Προσωρινό, όπου παρουσίασε την πρώτη της performance, τον Καυκασιανό Φοίνικα, σε κείμενο δικό της και σκηνοθεσία του Γιώργου Συμεωνιδη.

Έκτοτε, έγραψε κείμενα, έπαιξε και σκηνοθέτησε ή συνσκηνοθέτησε όλες τις παραστάσεις της Διασποράς: Ντιμπέιτ (Bios, συνσκηνοθ. Σύλλας Τζουμέρκας), Χορός Ξανά (Bios), Αργοπορημένη - το Τραγούδι ενός Καουμπόι της Σάρα Ρουλ (Skrow), Ruined της Λυν Νότατζ (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, συνσκηνοθ. Ντένις Ρέιντ), Απ’ τα Ψηλά στα Χαμηλά - Ένας Δολοφόνος στο Τόκυο (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συνσκηνοθ. Σύλλας Τζουμέρκας), κ.α.

Ως ηθοποιός, συμμετείχε στις παραστάσεις Τhe Oh Fuck Moment των Χάνα Τζέιν Γουόκερ και Ίαν Θορπ σε σκηνοθεσία Γαβριέλλας Τριανταφύλλη (Bios), Ηρακλής Μαινόμενοςτου Ευριπίδη (σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), κ.α.

Ως δραματουργός, συνεργάστηκε με τον Νίκο Καραθάνο στην Γκόλφω του Σπυρίδωνος Περεσιάδη στο Εθνικό Θέατρο.

Στο σινεμά, συνυπέγραψε τα σενάρια των ταινιών του Σύλλα Τζουμέρκα Χώρα Προέλευσης, Η Έκρηξη και Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, και I WIll Cross Tomorrow της Σεπιντέ Φαρσί.

Ως ηθοποιός, συμμετείχε στις ταινίες Χώρα Προέλευσης και Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, Babeldom του Πολ Μπους, Η δουλειά της του Νίκου Λαμπό, και Μαζί ή Τίποτε του Φατίχ Ακίν.

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ηρακλής Μαινόμενος (2011), Ruined (2016), Απ΄τα ψηλά στα χαμηλά-Ένας δολοφόνος στο Τόκυο (2016), Χορός ξανά (2015).

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Η έκρηξη (2013), Βροχή (2002). 
Τελευταίες ειδήσεις
Αυτοί μπαίνουν στην σειρά Ψέματα Αυτοί μπαίνουν στην σειρά Ψέματα  πριν 2 χρόνια
The Oh Fuck Moment @ bios The Oh Fuck Moment @ bios  πριν 10 χρόνια
Θέατρο Δωματίου: 4.48 Ψύχωση Θέατρο Δωματίου: 4.48 Ψύχωση  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551