Αναζήτηση
Τζον Μπιούκαν (John Buchan) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
26/08/1876
Θάνατος
11/02/1940
Ηλικία
64
Βιογραφικό
Ο Τζων Μπιούκαν, (Περθ Σκωτίας, 26 Αυγούστου 1876 – Μόντρεαλ 11 Φεβρουαρίου 1940), ήταν Σκώτος συγγραφέας μυθιστορημάτων περιπέτειας και ο Δέκατος Πέμπτος Γενικός Κυβερνήτης του Καναδά.

Ο Τζων Μπιούκαν ήταν γιος ενός ιερέα της Πρεσβυτωριανής Εκκλησίας. Σπούδασε ως μαθητής στα σχολεία του Περθ και της Γλασκώβης, όπου και συνέχισε τις σπουδές του ως φοιτητής. Άλλαξε πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οξφόρδη.
Με την απόκτηση του πτυχίου του, ταξίδεψε στην Νότια Αφρική. Εκεί προσέφερε την βοήθεια του στην ανασυγκρότηση της χώρας, από το χάος που επακολούθησε μετά τον αγγλο-ολλανδικό Πόλεμο των Μπόερς. Η κοινωνική του αναρρίχηση ήταν ταχεία: διέπρεψε ως δικηγόρος, εκλέχτηκε βουλευτής το 1927 και δέχτηκε τον τίτλο του 1ου Βαρώνου του Τουήντσμιουιρ, το 1935.
Η τελευταία θέση του ήταν ως 15ος Γενικός Κυβερνήτης του Καναδά. Υπήρξε Α' Βαρώνος Τουίντσμιουιρ, μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μεγαλόσταυρος Ιππότης του Τάγματος του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου, Μεγαλόσταυρος Ιππότης του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος, Σύντροφος της Τιμής.

Πέθανε στον Καναδά.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551