Αναζήτηση
Πάνος Κατσιμίχας βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Χάρης & ο Πάνος Κατσιμίχας είναι οι πιο γνωστοί, στην Ελλάδα, εκπρόσωποι των τραγουδοποιών της γενιάς τους. Μια γενιά μουσικών που ξεκίνησε, από τη δεκαετία του ’80 και παντρεύει το ροκ με τη λαϊκή μουσική, τη μπαλάντα με τους δημοτικούς ήχους, το μπουζούκι με τα σαξόφωνα & τα συνθεσάιζερ.

Οι αδερφοί Κατσιμίχα γεννήθηκαν & μεγάλωσαν στην Αθήνα. Η μουσική τους πορεία στην Ελλάδα ξεκίνησε ουσιαστικά το 1982, τη χρονιά που συμμετείχαν στους αγώνες ελληνικού τραγουδιού στην Κέρκυρα, με το αστείο & ανάλαφρο τραγούδι "Μια βραδιά στο Λούκι". Το τραγούδι βραβεύτηκε και άνοιξε το δρόμο για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου "Ζεστά Ποτά", τρία χρόνια αργότερα, το 1985 δηλαδή.

Τα "Ζεστά Ποτά", σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη & με τη βοήθεια του Γιάννη Σπάθα & του Νίκου Αντύπα στην ενορχήστρωση, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας απήχηση σε ένα πλατύ και ταυτόχρονα ετερόκλητο κοινό, ένα κοινό που είχε κάθε είδους ακούσματα, από heavy metal & ροκ, μέχρι pop αλλά & λαϊκή μουσική.

Το καλοκαίρι του 1987 οργώνουν την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες με μεγάλη επιτυχία και συγχρόνως κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός τους δίσκος με τον τίτλο 'Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις'.

Το 1989 κυκλοφορεί το άλμπουμ 'Απρίλη ψεύτη!'.

Το Σεπτέμβριο του 1992, κυκλοφορεί ένας ακόμη δίσκος με τίτλο 'Η μοναξιά του σχοινοβάτη'. Ένας δίσκος που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη πορεία και την ωριμότητα των δύο δημιουργών.

Το 1993 συμμετέχουν στις συναυλίες του Bob Dylan στο Λυκαβηττό.

Το Δεκέμβριο του 1994 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των αδελφών Κατσιμίχα, το ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο 'Της αγάπης μαχαιριά'. Τα τραγούδια 'Του έρωτα', 'Παλιά καλοκαίρια', 'Το δωμάτιο' είναι βασισμένα σε ομώνυμα ποιήματα της Λένας Παππά. Το τραγούδι 'Αμοργιανό μου πέραμα' είναι παραδοσιακό και σε αυτό συμμετέχει φιλικά η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων Γιάννη Τσιαμούλη από το Περιστέρι. Το τραγούδι 'Έτσι τρελαίνεσαι' είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου. Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι 'Η τσατσάρα' έχουν η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος.

Τα Χριστούγεννα του 1995, κυκλοφόρησε το μελοποιημένο μουσικό παραμύθι, που έγραψαν ο Χάρης και ο Πάνος, 'Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι' που αγαπήθηκε αμέσως από μικρούς και μεγάλους.

Οι αδελφοί Κατσιμίχα συμμετείχαν σε δίσκους πολλών συναδέλφων τους, των Πυξ Λαξ, του Θάνου Μικρούτσικου, του Αντώνη Βαρδή, του Διονύση Τσ... Διαβάστε περισσότερα
ακνή αλλά & άλλων. Το καλοκαίρι του 2000 συνεργάστηκαν με τους Πυξ Λαξ σε μια πετυχημένη σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα.

Μία γεύση από τις πολυάριθμες συνεργασίες, τόσο δισκογραφικά όσο & σε ζωντανές εμφανίσεις των Κατσιμιχαίων μπορεί να πάρει κανείς ακούγοντας την "Παράλληλη Δισκογραφία", μια δουλειά που κυκλοφόρησε το 1997, & εκτός από τις συμμετοχές, περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια των αδερφών Κατσιμίχα που ερμηνεύτηκαν από άλλους καλλιτέχνες. Ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος.

Το 2000, λίγο πριν το -πραγματικό- τέλος της χιλιετίας κυκλοφορεί το album "Τρύπιες Σημαίες", που δικαιώνει τους δημιουργούς αλλά και το κοινό που περίμενε ανυπόμονα τα καινούρια τραγούδια τους.

Το 2001 οι αδερφοί Κατσιμίχα ανακοίνωσαν την απόφαση τους να σταματήσουν τις κοινές τους εμφανίσεις. Μάλιστα η αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους χαρακτηρίσθηκε ως μια από τις πιο συναισθηματικές και έντονες στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το διπλό livealbum με αποσπάσματα από τις συναυλίες του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το album αυτό σηματοδοτεί το τέλος των συναυλιών μιας 20ετους πορείας. Εικοσιοκτώ τραγούδια που έχουμε γνωρίσει, αγαπήσει, τραγουδήσει από ολόκληρη τη δισκογραφική τους παρουσία.
Ενώ το Νοέμβριο του 2002 κυκλοφορεί το album “Στους ελαιώνες της αγάπης” με μελοποιημένα ποιήματα.

Το Μάρτιο του 2004 ο Πάνος Κατσιμίχας κυκλοφορεί την πρώτη του προσωπική δισκογραφική παραγωγή, το cd «Οι μπαλάντες των πολυκατοικιών».

Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί η έκδοση "Μουσική Αυτοβιογραφία" που περικλείει την εικοσάχρονη πορεία του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, μέχρι το 2002, που εκδόθηκε ο τελευταίος κοινός τους δίσκος. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 2 DVD και 4 CD συν το μουσικό παραμύθι "Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι.

Δισκογραφία

1985 Ζεστά Ποτά
1987 Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις
1989 Απρίλη Ψεύτη
1992 Υπάρχει λόγος
1992 Η μοναξιά του σχοινοβάτη
1996 Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
1997 Παράλληλη Δισκογραφία
2000 Τρύπιες Σημαίες
2001 20 Χρόνια Live
2002 Στους Ελαιώνες της Αγάπης
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας δημιουργούν έναν μαγικό δίσκο για παιδιά Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας δημιουργούν έναν μαγικό δίσκο για παιδιά  πριν 3 χρόνια
«Ουτοπία»: Νέο τραγούδι από τον Πάνο Κατσιμίχα «Ουτοπία»: Νέο τραγούδι από τον Πάνο Κατσιμίχα  πριν 3 χρόνια
«Κανείς δεν θα μάθει»: Νέο τραγούδι από τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα «Κανείς δεν θα μάθει»: Νέο τραγούδι από τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα  πριν 6 χρόνια
Πάνος Κατσιμίχας: «Οι καιροί που ζούμε είναι άγριοι και ψυχοπαθείς» Πάνος Κατσιμίχας: «Οι καιροί που ζούμε είναι άγριοι και ψυχοπαθείς»  πριν 6 χρόνια
Επίσημο! Η Αρετή Κετιμέ στη Eurovision! Επίσημο! Η Αρετή Κετιμέ στη Eurovision!  πριν 7 χρόνια
Πάνος Κατσιμίχας, Κίτρινα Ποδήλατα, Μπάμπης Στόκας @ Βεάκειο Θέατρο Πάνος Κατσιμίχας, Κίτρινα Ποδήλατα, Μπάμπης Στόκας @ Βεάκειο Θέατρο  πριν 9 χρόνια
Ρίτα Αντωνοπούλου - Νέος δίσκος Ρίτα Αντωνοπούλου - Νέος δίσκος  πριν 9 χρόνια
Παρουσίαση βιβλίου Παρουσίαση βιβλίου " ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ " του Γιώργο Ανδρέου  πριν 10 χρόνια
ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ & ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ @ passport ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ & ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ @ passport  πριν 10 χρόνια
Πάνος Κατσιμίχας & Κίτρινα Ποδήλατα @ Stage Volume 1 Πάνος Κατσιμίχας & Κίτρινα Ποδήλατα @ Stage Volume 1  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551