Αναζήτηση
Απόστολος Ρίζος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1977
Ηλικία
47
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην ΛΑΜΙΑ το 1977. Ο θαυμασμός του προς τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα, τον οδήγησε από πολύ νωρίς στην μαγεία της μουσικής και του τραγουδιού. Από την ηλικία των 15 ετών έπαιζε σε μικρές μουσικές σκηνές και συμμετείχε σε συγκροτήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας. Το 1996, με την ευκαιρία της εισαγωγής του στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός. Παράλληλα διεύρυνε τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας μαθήματα κιθάρας θεωρίας, αρμονίας με τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Βασίλη Ρακόπουλο και φωνητικής με τους Νένη Ζάππα, Μίρκα Γεμεντζάκη, Κarin Meier, Χρόνη Αηδονίδη.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

-Σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον άκουσε για πρώτη φορά ο ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ στη μουσική σκηνή «ΧΑΜΑΜ», δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά και τρία χρόνια αργότερα εμπιστεύτηκε στο ταλέντο του τον καινούργιο κύκλο τραγουδιών του με γενικό τίτλο «ΕΝΑΣ ΚΥΚΝΟΣ ΚΛΑΙΕΙ» (cd album, P+C 2000, Minos EMI).

-Ο συνθέτης διαβλέποντας στον Απόστολο Ρίζο την ευρεία ερμηνευτική του γκάμα και την ικανότητά του να ενσαρκώνει λόγο και μορφή δημιουργικά μέσω της καθαρής και ξεχωριστής καλλιτεχνικής του φυσιογνωμίας, προχώρησε μαζί του στο cd single «ΦΥΣΑΛΙΔΑ» (P+C 2001,Minos-Emi).

-Τον Ιούνιο του 2010 κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο: « Τι είδες που δεν είδα εγώ;»(Lyra) ,όπου -για πρώτη φορά- εκτός από την ερμηνεία υπογράφει ο ίδιος τη μουσική,τους στίχους και την ενορχήστρωση των τραγουδιών.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

-Το 2005,κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, τραγούδησε τη «Γυάλινη μικρή κουκλίτσα» στο cd album Ο τεμπέλης δράκος του Γιώργου Χατζηπιερή (P+C 2006,Universlal music). Στα υπόλοιπα τραγούδια-παραμύθια του album τραγουδούν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σωκράτης Μάλαμας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Σοφία Παπάζογλου, Δώρος Δημοσθένους.

-«Ο έρωτας αλλιώς». Συλλογή τραγουδιών (P+C 2005, Minos-EMI, Μελωδία FM). Συμπεριλαμβάνει το τραγούδι του Νίκου Ζούδιαρη «Φυσαλίδα» που ερμήνευσε ο Απόστολος Ρίζος και η Άννα Μπουρμά.

-Στο cd album «Μικρή Ελεγεία» της Μάρθας Μεναχέμ (p+c 2007, Acoustica) συμμετέχει ενορχηστρώνοντας και ερμηνεύοντας το ποίημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη «Το βασίλεμα που πέφτει». Ερμηνεύουν επίσης ο Χρήστος Θηβαίοςκαι ο Γιάννης Λεκκόπουλος.

-Στο cd album «Χιλιόμετρα» του Νίκου Ζουρνή(p+c 2009,L... Διαβάστε περισσότερα
egend) συμμετέχει τραγουδώντας «Τα θαύματα». Τραγουδούν επίσης ο Μανώλης Λιδάκης και η Μαρία Λούκα.

-Στο cd album «Έτσι θα γίνει» της Έυας Λουκάτου (p+c 2009,dromos) συμμετέχει τραγουδώντας «Τέλος», σε στίχους Γιώργου Κορδέλα. Τραγουδούν επίσης η Σοφία Παπάζογλου και η Χριστίνα Γκόλια.

-Συμμετοχή στον δίσκο του Κώστα Χρονόπουλου Καληνύχτα,Barney(P+C 2009, Legend). Μαζί με τον Κώστα Χρονόπουλο στο τραγούδι Παιχνίδια.

-Συμμετοχή στο album Η επιστροφή του τεμπέλη δράκου του Γιώργου Χατζηπιερή (p+c 2009, Universal) με το τραγούδι Δυο φίλοι. Στα υπόλοιπα τραγούδια συμμετέχουν ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Έλλη Πασπαλλά, η Μελίνα Κανά, η Σοφία Παπάζογλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δώρος Δημοσθένους, κ.α.

-Συμμετοχή στο album Tης γής το μυστικό των Βαγγέλη Καζαντζή και Γιώργου Γκώνια (p+c 2010,pazzle) με το τραγούδι Το αύριο που χάνεται. Συμμετέχουν επίσης ο Ψαραντώνης και η Μαρίνα Δακανάλη.

-Συμμετοχή στο album Μυθοτοπία του Απόστολου Καλτσά(p+c 2010,παρουσιά-Ιανός)
με το τραγούδι Γενέθλια πόλη. Στα υπόλοιπα τραγούδια οι : Χρήστος Θηβαίος,Θάνος Μικρούτσικος,Γρηγόρης Κλιούμης,Μάρθα Φριντζήλα,Πάνος Μουζουράκης,Μάκης Παπαγαβριήλ.

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ:

Παρουσίασε διαφορετικές μουσικές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και άλλων πόλεων (Θεσσαλονίκη,Κοζάνη,Καβάλα,Ξάνθη,Λαμία) και πήρε μέρος σε μουσικά festival (Άρδας,Σκόπελος, Βύρωνας).

-Με «ηλεκτρικό ήχο» στις μουσικές σκηνές της Αθήνας «ΜΕΤΡΟ», «ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» και «ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» και με «ακουστικό ήχο» σε ιδιαίτερους χώρους,όπως «ΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ»,τη γνωστή μουσική σκηνή χωρίς μικρόφωνο και στο ΘΕΑΤΡΟ «ΧΥΤΗΡΙΟ», το πέτρινο διατηρητέο κόσμημα του Κεραμικού (2001- 2004).

-Παρουσίασε συνδυασμό των δύο παραπάνω παραστάσεων στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, στη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και στο «ΜΥΛΟ» της Θεσσαλονίκης (2002-2003).

-Συμμετείχε στις συναυλίες του ΝΙΚΟΥ ΖΟΥΔΙΑΡΗ στο 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ-ΘΕΑΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» με τους ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ, ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΘΩΜΑΙΔΗ και στην μουσική σκηνή «HOUSE OF ART» με τους ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ, ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ και ΚΩΣΤΑ ΘΩΜΑΙΔΗ, το 2001.

-Επίσης,συμμετείχε ως ο μοναδικός ερμηνευτής στις συναυλίες του ΝΙΚΟΥ ΖΟΥΔΙΑΡΗ στο 15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ-ΘΕΑΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» και στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΑΡΔΑ , το καλοκαίρι του 2002.

-Τον Απρίλιο του 2005 συμμετείχε στην συναυλία-παρουσίαση δίσκου του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗ στη μουσική σκηνή «ΜΕΤΡΟ» της Αθήνας τον Απρίλη του 2005, με τους ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ,ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ,ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ.

-Με τον κοντραμπασίστα-συνθέτη ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ως πειραματικό ντουέτο σε μουσικές σκηνές στην Καβάλα,Ξάνθη,Κοζάνη, Θεσσαλονίκη,Αθήνα
(2007-2008).

-Το Φλεβάρη,το Μάη και απ΄τον Οκτώβριο ως τα Χριστούγεννα του 2009 στη μουσική σκηνή Πυρήνας δοκιμάζει για πρώτη φορά στο κοινό καινούργια τραγούδια σε μουσική και στίχους που υπογράφει ο ίδιος και τον Γενάρη του 2010 ηχογραφεί το νέο album "Τι είδες που δεν είδα εγώ;"

-Το φεβρουάριο του 2010 στις ζωντανές του εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Δίπλα στο ποτάμι φιλοξένησε επί σκηνής τη Νατάσσα Μποφίλιου,τα Υπόγεια Ρεύματα,τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τη Μάρθα Φριvτζήλα και το Γιάννη Χαρούλη.

-Στις 7 Ιουνίου του 2010 ,με αφορμή την κυκλοφορία του νέου album ''Τι είδες που δεν είδα εγώ;" εμφανίστηκε
στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων.




Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Απόστολος Ρίζος: «Τα τραγούδια του Λοΐζου είναι ποτισμένα από το “είναι” του» Απόστολος Ρίζος: «Τα τραγούδια του Λοΐζου είναι ποτισμένα από το “είναι” του»  πριν 1 έτος
Μάνος Λοΐζος - 40 χρόνια μετά: Μουσικό αφιέρωμα στο έργο του Μάνος Λοΐζος - 40 χρόνια μετά: Μουσικό αφιέρωμα στο έργο του  πριν 2 χρόνια
"Στην υγειά μας ρε παιδιά" με ρεμπέτικο πρόγραμμα  πριν 8 χρόνια
Πέμπτη 11 Ιουνίου, η ΕΡΤ ανοίγει για τους πολίτες. Πέμπτη 11 Ιουνίου, η ΕΡΤ ανοίγει για τους πολίτες.  πριν 9 χρόνια
"Όλο τον Κόσμο Γύρισες"  πριν 9 χρόνια
Απόστολος Ρίζος Απόστολος Ρίζος  πριν 9 χρόνια
"Όλο τον Κόσμο γύρισες"  πριν 9 χρόνια
Όλο τον Κόσμο Γύρισες Όλο τον Κόσμο Γύρισες  πριν 9 χρόνια
Απόστολος Ρίζος live: «Σ’ αυτή τη Χώρα» Απόστολος Ρίζος live: «Σ’ αυτή τη Χώρα»  πριν 10 χρόνια
Απόστολος Ρίζος: “Σ’ αυτή τη Χώρα” Απόστολος Ρίζος: “Σ’ αυτή τη Χώρα”  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551