Αναζήτηση
Λένα Διβάνη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Η Λένα Διβάνη είναι ιστορικός και λογοτέχνης.

Γεννήθηκε το 1955 στο Βόλο. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Κολέγιο Κινγκς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα την πολιτική των εξόριστων ελληνικών κυβερνήσεων (1941-1944).
Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Εξωτερικής Πολιτικής στο Tμήμα Nομικής της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτός από τις ιστορικές μελέτες της, έχει δημοσιεύσει μία συλλογή διηγημάτων, τέσσερα μυθιστορήματα, μία νουβέλα, μία συλλογή χρονογραφημάτων και τέσσερα βιβλία για παιδιά. Το πρώτο της μυθιστόρημα έχει μεταφραστεί στα ισπανικά και τα ιταλικά. Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και τα πολωνικά.

Υπήρξε τακτική συνεργάτρια της εφημερίδας "Τα Νέα" και του περιοδικού "Elle". Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, θέση από την οποία παραιτήθηκε την άνοιξη του 2009. Τον Ιανουάριο του 2010 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Τελευταίες ειδήσεις
Έκλεισε το Facebook η Λένα Διβάνη Έκλεισε το Facebook η Λένα Διβάνη  πριν 11 χρόνια
Λένα Διβάνη: Αν ήξερα ότι το παιδί ήταν νεκρό δεν θα έγραφα το tweet Λένα Διβάνη: Αν ήξερα ότι το παιδί ήταν νεκρό δεν θα έγραφα το tweet  πριν 11 χρόνια
H απάντηση της Λένας Διβάνη H απάντηση της Λένας Διβάνη  πριν 11 χρόνια
ΣΑΛΟ προκαλεί το tweet της Λένας Διβάνη για το νεκρό 19χρονο ΣΑΛΟ προκαλεί το tweet της Λένας Διβάνη για το νεκρό 19χρονο  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551