Αναζήτηση
Σία Κοσκινά βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Η Σία Κοσκινά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου σε νεαρή ηλικία στη σχολή χορού της «Ρούλας Καφαντάρη».
Έκανε τριετείς σπουδές στο Λονδίνο, αφού εισήχθη με υποτροφία στην Urdang Academy of Performing Arts στο West End, όπου παρακολούθησε μαθήματα: Χορού (Πτυχίο Μπαλέτου Βασιλικής Ακαδημίας R.A.D), Τραγουδιού και Υποκριτικής.
Έγινε μέλος της θεατρικής ομάδας «London Urdang Co.». Αποφοίτησε με πτυχίο ειδικότητας «Musical Theatre Performer» (Ηθοποιού Μουσικού Θεάτρου).

Επίσης, ταξίδεψε στο Λος Άντζελες, όπου συνεργάστηκε με τους Derick LaSalla και Ron Colvart και ακολούθησε την ομάδα τους σε μια σειρά παραστάσεων «Best of Broadway» και μια συναυλία στην Κύπρο, δίπλα σε νέους Αμερικανούς performers, το «Broadway in Concert».
Στην Αθήνα συνέχισε τις σπουδές της σε τραγούδι και υποκριτική, ενώ συμμετείχε σε μια σειρά μεγάλων μιούζικαλ, όπως: «Δαίμονες», «Sweet Charity», «Η Μελωδία της ευτυχίας», «West Side Story», «Ο Βιολιστής στη στέγη» (Φρούμα Σάρα) «Η Όπερα της Πεντάρας» (Πόλυ Πίτσαμ), «Chicago» (Ρόξι Χαρτ), «Joseph and the technicolor dream Coat» (Αφηγήτρια) και «Μίκης Θεοδωράκης – Μια ζωή Ελλάδα» (Πόπη).
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο στις θεατρικές παραστάσεις : «Ωραία Κοιμωμένη», «Βίρα τις άγκυρες», «Νεφέλες»(Κορυφαία) και με την Εθνική Λυρική Σκηνή: «Hansel & Gretel» και «Τα νέα Παναθήναια», ένα αφιέρωμα στην Ελληνική Οπερέτα.

Στην τηλεόραση συμμετείχε στο σίριαλ της ΕΤ1: «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες…» (Νανίνα Ζολά) σε σκηνοθεσία Κ. Κουτσομύτη και στην καθημερινή σειρά του Alter Channel «Η λίμνη των στεναγμών» της Κάκιας Ιγερινού, στο ρόλο της Ναιρεντίν.
Επίσης, την είδαμε και σαν καθηγήτρια Τραγουδιού και Μουσικού Θεάτρου, στη θεατρική εκδοχή του πρώτου «Dream Show» στην τηλεόραση του Alpha, όπου με τη φωνή της έντυσε και το γνωστό μουσικό σήμα της εκπομπής «Dreams and passion».

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία «Το καναρινί ποδήλατο» του Δ.Σταύρακα και στην πρόσφατη μικρού μήκους ταινία του Ζ.Χαϊτίδη «Μια ζωή σαν άλλη» (Μάγια Μελάγια). Έχει, επίσης, δανείσει τη φωνή της σε πολλές ταινίες της Walt Disney Pictures, της Dreamworks S.K.G. και της Mattel όπως: 10 ταινίες και κούκλες της Barbie, το Shrek 2, το Happy Feet και άλλες, ενώ το 2004 επιλέχθηκε από την εταιρία Προοπτική και ανέλαβε την προώθηση της κινηματογραφικής ταινίας «Το Φάντασμα Της Όπερας».

Στην ελεύθερη Μουσική Σκηνή έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογ... Διαβάστε περισσότερα
ους Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και με τον Μίμη Πλέσσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών («50 Χρυσά Χρόνια»). Ακολούθησαν κοντσέρτα με διάφορες ορχήστρες, όπως η Feminarte, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας, τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων.
Υπήρξε, επίσης, καλλιτεχνικό ζευγάρι του Μάριου Φραγκούλη σε μια σειρά καλοκαιρινών συναυλιών του με τίτλο «Ενας χάρτινος ήλιος», όπως και του Παναγιώτη Μάργαρη (κιθάρα-φωνή). Την άνοιξη του 2006 τραγούδησε μεγάλους Έλληνες μουσουργούς στα πιο σημαντικά θέατρα της Αυστρίας όπως το Raimund Theatre στη Βιέννη.

Από το Φεβρουάριο του 2006 ξεκινά τη σολιστική της καριέρα στο χώρο της μουσικής και του θεάματος δίνοντας τις δικές της παραστάσεις με τίτλο «Best of Time» στο House Of Art, το Club 22, το Θέατρο Αναβρύτων, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α., ενώ δεν έχει σταματήσει να διδάσκει την τέχνη του Μουσικού Θεάτρου σε γνωστές αναγνωρισμένες Δραματικές Σχολές.
Την περίοδο αυτή παρουσιάζει σε επιλεγμένες σχολές (Πυθαγόρειο Ωδείο, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Δραματική Σχολή Αγ. Βαρβάρας, Δραματική Σχολή Θεάτρου της Μεσογείου) για πρώτη φορά τη μέθοδο «P.M.T.P.» (Professional Musical Theatre Performance). Στη συνέχεια δίνει το πρώτο μεγάλο σεμινάριο της μεθόδου, δημιουργώντας τη δική της ομάδα, τους «Musicult Reactor Dreams», μέλη της οποίας συμμετέχουν στο μιούζικαλ «Escape» του Νίκου Βεντουράτου, όπου πρωταγωνιστεί στα Θέατρα Βρετάνια (2007-2008) και Broadway (2008-2009).

Η έναρξη του 2009 βρίσκει τη Σία Κοσκινά να συμπράττει ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο Παλλάς στην επετειακή βραδιά για το νέο έτος. Ακολουθεί μια σειρά εμφανίσεων - one woman shows στο Dinner Theatre Memories με τίτλο «Best of Times», όπου ερμηνεύει φημισμένα τραγούδια από μεγάλες θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, ενώ έαν ακόμη one woman show με τίτλο «Red» παρουσιάζεται σε δύο παραστάσεις στο Half Note Jazz Club.
Η συναυλία με τίτλο «MusicalMania Concert» που δίνεται στο θέατρο του Πολυχώρου του Νέου Κόσμου παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό μεγάλες στιγμές του μιούζικαλ.
Μια νέα συνεργασία με τον Μάριο Φραγκούλη οδηγεί σε δύο συναυλίες σε Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, ενώ και μια καινούρια σύμπραξη με τον Παναγιώτη Μάργαρη χαρίζει στους θεατές ένα ρεσιτάλ κιθάρας και φωνής («Guitar's Voice»).
Το καλοκαίρι του 2009 η Σία Κοσκινά εμφανίζεται ως Guest Star στις δύο συναυλίες που δίνει ο Michael Bolton, ερχόμενος για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
«El Convento del Arte» – «Ολες του κόσμου οι μουσικές» του Πάνου Αμαραντίδη «El Convento del Arte» – «Ολες του κόσμου οι μουσικές» του Πάνου Αμαραντίδη  πριν 7 χρόνια
Σία Κοσκινά, Χρυσώ Σταματοπούλου & Κώστας  Αναδιώτης live Σία Κοσκινά, Χρυσώ Σταματοπούλου & Κώστας Αναδιώτης live  πριν 9 χρόνια
Μουσική παράσταση: Μουσική παράσταση: "Ένα μύθο θα σας πω...“  πριν 10 χρόνια
CHRISTMAS EVE SHOW στο Gazarte CHRISTMAS EVE SHOW στο Gazarte  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551