Αναζήτηση
Γιώργος Πέτρου βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Γιώργος Πέτρου σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και α΄ βραβείο παμψηφεί για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Royal College of Music και τη Royal Academy of Music του Λονδίνου με υποτροφίες της ίδιας της Βασιλικής Ακαδημίας και του Ιδρύματος Ωνάση. Τελείωσε τις σπουδές του με τον τίτλο M.Μus του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Μοιράζοντας τις δραστηριότητές του ανάμεσα στη διεύθυνση ορχήστρας και το πιάνο, ο Γιώργος Πέτρου έχει ακολουθήσει διεθνή σταδιοδρομία με εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών, έχοντας επίσης και δυναμική παρουσία στη διεθνή δισκογραφία.

Η δραστηριότητά του ως διευθυντή ορχήστρας επικεντρώνεται σε ρεπερτόριο από την εποχή του μπαρόκ έως και το ρομαντισμό με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και την όπερα. Έχει διευθύνει νέες παραγωγές κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ενώ με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το πρώτο ορχηστρικό σύνολο με όργανα εποχής στην Ελλάδα με βάση την Ορχήστρα Πατρών. Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για την εταιρία MDG, οι οποίες έχουν αποσπάσει τις υψηλότερες διεθνείς διακρίσεις αλλά και για τη βρετανική Pradisum Records.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με κορυφαίες Ορχήστρες απ’ όλο τον κόσμο υπό τη διεύθυνση διάσημων αρχιμουσικών, ενώ έχει ηχογραφήσει για σημαντικές ευρωπαϊκές ραδιοφωνίες. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, με το «Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη 1998» από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, καθώς και με το διεθνές βραβείο Sebetia Ter στη Νάπολη της Ιταλίας.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
O Γιώργος Πέτρου είναι ο νέος.. O Γιώργος Πέτρου είναι ο νέος..  πριν 6 χρόνια
Υποψήφιος για Grammy ο μαέστρος της Καμεράτα Γιώργος Πέτρου Υποψήφιος για Grammy ο μαέστρος της Καμεράτα Γιώργος Πέτρου  πριν 7 χρόνια
Το Πικ Νικ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη Το Πικ Νικ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη  πριν 10 χρόνια
«Η Ελλάδα συναντά την όπερα του 18ου αιώνα» «Η Ελλάδα συναντά την όπερα του 18ου αιώνα»  πριν 10 χρόνια
Βραδιά οπερέτας στο Μέγαρο Μουσικής Βραδιά οπερέτας στο Μέγαρο Μουσικής  πριν 11 χρόνια
Χριστούγεννα με Μότσαρτ και Καμεράτα Χριστούγεννα με Μότσαρτ και Καμεράτα  πριν 11 χρόνια
Το «Άξιον Εστί» από την Καμεράτα Το «Άξιον Εστί» από την Καμεράτα  πριν 11 χρόνια
"Η Σταχτοπούτα" του Τζοακίνο Ροσσίνι στη Λυρική  πριν 11 χρόνια
To Kyklos Ensemble  σε πρώτη εμφάνιση  στο Μέγαρο To Kyklos Ensemble σε πρώτη εμφάνιση στο Μέγαρο  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551