Αναζήτηση
Ελεονώρα Ζουγανέλη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
01/02/1983
Ηλικία
41
Βιογραφικό
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο τραγούδι και το θέατρο. Είναι κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη.

Από πολύ μικρή συμμετείχε σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και σαν τραγουδίστρια σε δισκογραφικές δουλειές με παιδικά τραγούδια.
Πήρε μέρος στη 2η ακρόαση νέων καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου και ήταν μία από τους έξι ερμηνευτές από τους 350 που προκρίθηκαν και συμμετείχαν και στο album της 2ης ακρόασης αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Αυτό υπήρξε και το πρώτο επαγγελματικό της βήμα στο χώρο του τραγουδιού.

 Από εκείνη την πρώτη της εμφάνιση το 2004 και μέσα σε μόλις 2 χρόνια, εμφανίστηκε στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα και του Αντώνη Ρέμου, του Θάνου Μικρούτσικου και του Γιάννη Κούτρα, του Μιχάλη Χατζηγιάννη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Διονύση Τσακνή και του Φίλιππου Πλιάτσικα.

Οι ζωντανές της εμφανίσεις ξεκίνησαν με τον Γιώργο Νταλάρα. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα μετράει πολλές και εξαιρετικά σημαντικές συνεργασίες όπως με τους: Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κούτρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Φίλιππο Πλιάτσικα, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, Μιχάλη Χατζηγιάννη, ONIRAMA, IMAM BAILDI, Πάνο Μουζουράκη, Νατάσσα Μποφίλιου, Ρίτα Αντωνοπούλου.

Ξεχωριστές στιγμές στη πορεία της είναι η εμφάνιση της στο πλευρό της σημαντικότερης φαντίστας των ημερών μας, της Dulce Pontes στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή της στην τιμητική βραδιά που οργανώθηκε προς τιμήν του Andrea Bocelli και η εμφάνιση της στη τελετή έναρξης των πανευρωπαϊκών αγώνων Special Olympics στο ΟΑΚΑ.

Το 2008-2009 είναι μια καθοριστική χρονιά για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, συνεργάζεται επί σκηνής με τους Δημήτρη Μητροπάνο, Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα και ταυτόχρονα εκδίδεται η πρώτη προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΕΛΑ». Στο album αυτό συγκέντρωσε πολλές και ισχυρές υπογραφές δημιουργών: Φίλιππος Πλιάτσικας, Αντώνης Μιτζέλος, Νίκος Μωραΐτης, Λίνα Δημοπούλου, Sunny Μπαλτζή, Σταύρος Λογαρίδης, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Τζάνος, Τρύφων Κουτσουρέλης, Αχιλλέας Διαμαντής, Λάκης Παπαδόπουλος, Μαριανίνα Κριεζή. Το πρώτο αυτό δισκογραφικό της βήμα έγινε πλατινένιο και έκανε πολύ μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία με τραγούδια όπως τα ΕΛΑ, ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ, ΜΙΚΡΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ κ.α.

Οι πρώτες της live παραστάσεις στο METROPOLIS LIVE STAGE την άνοιξη του 2009 σηματοδοτούν την αρχή τ... Διαβάστε περισσότερα
ων προσωπικών της εμφανίσεων που σημειώνουν μέχρι και σήμερα πολύ μεγάλη επιτυχία. Τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς αρχίζει η συνεργασία της με τη μουσική σκηνή ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα όπως επίσης και η συνεργασία της με την Ελένη Γκασούκα. 2009-2010 Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Δήμος Αναστασιάδης, Θανάσης Αλευράς, 2010-2011 Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Ησαϊας Ματιάμπα, Θανάσης Αλευράς.

Το 2010 βραβεύεται στη κατηγορία ENTEXNO VIDEO CLIP στα βραβεία του μουσικού καναλιού MAD για το video clip του τραγουδιού «ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ».

Αμέσως μετά, κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ 2» που επίσης συγκεντρώνει υπογραφές σημαντικών δημιουργών όπως: Λάκης Παπαδόπουλος, Sunny Μπαλτζή, Νίκος Αντύπας, Νίκος Μωραϊτης, Τρύφων Κουτσουρέλης, Όλγα Βλαχοπούλου, Βασίλης Γαβριηλίδης, Δημήτρης Φάκος και Βασίλης Μπαμπούνης. Το δεύτερο αυτό album έγινε χρυσό, με πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες και τραγούδια που παρέμειναν για περισσότερο από 8 μήνες στο top 30 των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών όπως: ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΕΙ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.

Στο τέλος της ίδιας χρονιάς, συμμετέχει στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς που άγγιξε όλη την Ελλάδα, «ΤΟ ΝΗΣΙ» σε μουσική του Μίνωα Μάτσα ερμηνεύοντας το τραγούδι «ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ» σε στίχους της Victoria Hislop.

Το 2011 της φέρνει το βραβείο «Η Καλύτερη Τραγουδίστρια της Χρονιάς» στα βραβεία «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» του περιοδικού LIFE & STYLE.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τη βρίσκει, μετά από 5 μήνες πολύ επιτυχημένων, sold out εμφανίσεων στον Σταυρό του Νότου Plus, σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας και στη Κύπρο.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και πολλά υποσχόμενα πρόσωπα της Ελληνικής δισκογραφίας. Η φωνή της, η ερμηνεία της, το ήθος της και η σκηνική της παρουσία την έκαναν να θεωρείται η σημαντικότερη ερμηνεύτρια της νέας Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Όπως λέει η ίδια: «Ανοίγονται οι δρόμοι με μουσικές και τραγούδια, ανάβει η μικρή λάμπα, ξεκινάει το ταξίδι με πρώτο σταθμό μια διαδρομή και ένα ευχαριστώ ολόκληρο για όσους ήταν εκεί. Η μουσική δε είναι μια ύπαρξη η ίδια, αλλά εμπειρία και δραστηριότητα. Η κίνηση προς την εμπειρία είναι επιλογή. Η επικοινωνία είναι επιλογή. Κάθε έξοδος είναι επιλογή. Επέλεξα το ΕΛΑ και την ΕΞΟΔΟ 2 για να βγω στη ζωή και να επικοινωνήσω μαζί σας. Καλό μας ταξίδι στο μεγάλο ποτάμι της ζωής που φέρνει και από τις δυο του όχθες, μια παραμυθένια ιστορία. Στη διαδρομή μου ως την έξοδο, υπήρξαν πολλοί που με στήριξαν, με άκουσαν και άντεξαν τις εντάσεις που μου προκαλεί το άγνωστο. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς». Ε.Ζ.

Όσον αφορά στα προσωπικά της, ο φακός την έχει "συλλάβει", στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2010, με τον κατά 3 χρόνια μεγαλύτερό της, ηθοποιό, Τόμμυ Σκλάβο.
Το 2012, φήμες τη θέλουν ζευγάρι με τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη κάτι που η ίδια δεν διέψευσε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε όταν ρωτήθηκε.

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Νίκος Συρίγος: «Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι ένα κομμάτι της ζωής μου» Νίκος Συρίγος: «Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι ένα κομμάτι της ζωής μου»  πριν 1 μήνα
Πρωταγωνιστές - Πρωταγωνιστές - "Χρόνια πολλά κύριε Σαββόπουλε"  πριν 3 μήνες
Η Ελεονώρα Ζουγανέλη σε μία σπάνια «εξομολόγηση», στον Γρηγόρη Η Ελεονώρα Ζουγανέλη σε μία σπάνια «εξομολόγηση», στον Γρηγόρη  πριν 4 μήνες
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Νίκος Συρίγος: Η βόλτα στην Αθήνα με βέσπα και η μεγάλη παράλειψη του δημοσιογράφου Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Νίκος Συρίγος: Η βόλτα στην Αθήνα με βέσπα και η μεγάλη παράλειψη του δημοσιογράφου  πριν 4 μήνες
Ελεονώρα Ζουγανέλη: Tι απαντά για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου Ελεονώρα Ζουγανέλη: Tι απαντά για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου  πριν 5 μήνες
"Είμαι καλύτερα από ποτέ": Η νέα εμφάνιση της Ελεονώρας Ζουγανέλη με τον Νίκο Συρίγο  πριν 6 μήνες
Για πρώτη φορά μαζί Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Νίκος Συρίγος: Ερωτευμένοι και στιλάτοι στο Ηρώδειο Για πρώτη φορά μαζί Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Νίκος Συρίγος: Ερωτευμένοι και στιλάτοι στο Ηρώδειο  πριν 6 μήνες
Η Ελεονώρα Ζουγανέλη απολαμβάνει το καλοκαίρι ήρεμη, άβαφη και μόνο με το μαγιό της Η Ελεονώρα Ζουγανέλη απολαμβάνει το καλοκαίρι ήρεμη, άβαφη και μόνο με το μαγιό της  πριν 7 μήνες
Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Ιωάννα Ασημακοπούλου: Θύματα στα δίχτυα απατεώνων Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Ιωάννα Ασημακοπούλου: Θύματα στα δίχτυα απατεώνων  πριν 8 μήνες
Ελεονώρα Ζουγανέλη: Η έκκληση στα social media Ελεονώρα Ζουγανέλη: Η έκκληση στα social media  πριν 8 μήνες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551