Αναζήτηση
Ντέιβιντ Έλις (David R. Ellis) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
08/09/1952
Θάνατος
07/01/2013
Ηλικία
61
Βιογραφικό
O David Richard Ellis (8 Σεπτέμβρη του 1952 - 7 Ιαν. 2013) ήταν Αμερικανός σκηνοθέτης και κασκαντέρ.

Ο Ντέιβιντ Έλις (David Ellis), σημείωσε τεράστια επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα, κυρίως από τις περιπέτειες καταστροφής «Τελικός προορισμός 2 και «Snakes on a plane».

Η γοργή δράση και η χαριτωμένη «αλά Χόλιγουντ» υπερβολή ήταν το στίγμα των ταινιών του Ντέιβιντ Έλις .

Στο «Snakes on a plane» δηλητηριώδη φίδια απειλούν την ζωή των επιβατών ενός αεροσκάφους εν πτήση με τον Σάμουελ Τζάκσον σε πρωταγωνιστικό ρόλο να δίνει την λύση.

Ο Ντέιβιντ Έλις προτού στραφεί στην σκηνοθεσία είχε δουλέψει και ως ηθοποιός και πολύ περισσότερο ως κασκαντέρ αντικαθιστώντας τους ηθοποιούς στα γυρίσματα με επικίνδυνες σκηνές.

Ανάμεσα στις ταινίες όπου δούλεψε ως κασκαντέρ θα βρούμε τίτλους όπως ο «Σημαδεμένος» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, το «Φονικό όπλο» του Ρίτσαρντ Ντόνερ, στις «Μέρες κεραυνού» του Τόνι Σκοτ και στο «Μίζερι» του Ρομπ Ράινερ.

Αργότερα, δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες όπως η «Καταιγίδα» του Βόλγφκανγκ Πέτερσεν, το «The Matrix Reloaded» των αδελφών Γουατσόφσκι αλλά και το «Master and Commander: Στα πέρατα του κόσμου» του Πίτερ Γουιρ.

Την προσωπική του σφραγίδα ως σκηνοθέτης, ο Ο Ντέιβιντ Έλις, άφησε επίσης στις περιπέτειες «Τελικός προορισμός 4 και στην «Τελευταία κλήση» ένα θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Κιμ Μπέισινγκερ.

Ο Ντέιβιντ Έλις πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου βρισκόταν για την προετοιμασία της ταινίας «Κite», στην οποία και πάλι επρόκειτο να παίξει ο Σάμουελ Τζάκσον.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551