Αναζήτηση
Γιώργος Αραβίδης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
05/01/1965
Ηλικία
59
Βιογραφικό

Ο Γιώργος Αραβίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.Σπούδασε Πιάνο (Δίπλωμα Σολίστ) και Aνώτερα Θεωρητικά (Αρμονία-Αντίστιξη-Φούγκα) στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με «Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση».

Αμέσως μετά συνέχισε με σπουδές Διεύθυνσης Ορχήστρας στην Εcole Normale Superieure de Musique de Paris στη Γαλλία στη τάξη του Καθηγητή-Μαέστρου Dominique Ruits,απ’ όπου αποφοίτησε με «Πρώτη Διάκριση». Κατόπιν έγινε δεκτός και μαθήτευσε στα Master Classes Διεύθυνσης Ορχήστρας των Richard Schumacher στην Ελβετία,Yuri Simonov στην Ουγγαρία και Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Peter Erdei στην Ουγγαρία.

Ελαβε επίσης μέρος με επιτυχία στον 16ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας στο Lugano της Ελβετίας. Ολοκλήρωσε τον σεμιναριακό κύκλο των μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων “Carl Orff” στην Αυστρία (Universitat Mozarteum Salzburg Orff Institut) και «Zoltan Kodaly” στην Ουγγαρία (Kodaly Pedagogigal Institut of Music). Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο Παρίσι διευθύνοντας και ηχογραφώντας παράλληλα έργα νέων Γάλλων συνθετών,σε πρώτη εκτέλεση,με μουσική μπαλέτου και κινηματογράφου.

Στο εξωτερικό έχει διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα Βόρειας Ουγγαρίας,την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και την Ιταλική Ορχήστρα «Giovanni Partenopea”. Στην Ελλάδα διηύθυνε για πρώτη φορά σε ηλικία 26 ετών την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ,την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών,την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου κ.ά. Εχει ηχογραφήσει για το Γ΄Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και έχει συνεργαστεί σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών,Μεγάρου Μουσικής Θεσσανονίκης και στο Ηρώδειο.

Συνεργάζεται μόνιμα με την Εθνική Λυρική Σκηνή από το 1995 μέχρι σήμερα και έχει διδάξει στο εργαστήριο Οπερας της ΕΛΣ,του οποίου διηύθυνε παραστάσεις. Από το 1994 διετέλεσε μόνιμος Αρχιμουσικός της Οπερας Δωματίου Αθηνών,ενώ παράλληλα ίδρυσε την «Πρότυπη Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών». Από το 2005 είναι συνιδρυτής και ο μόνιμος Μαέστρος της Ορχήστρας “Sinfonietta Αθηνών»,με την οποία έχει δώσει αρκετές συναυλίες στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα.

Ασχολείται με την Σύνθεση και έχει διατελέσει μέλος εξεταστικής επιτροπής του ΙΚΥ και άλλων Πανελλήνιων μουσικών διαγωνισμών. Διδάσκει Πιάνο,Ανώτερα Θεωρητικά και Διεύθυνση Ορχήστρας στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και υπή... Διαβάστε περισσότερα

ρξε ιδρυτικό μέλος της «Ορχήστρας Ωδείων»,με την οποία συνεργάστηκε για 4 χρόνια (1992-1996). Τέλος από το 2003 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
ΕΡΤ2: «Συμφωνικό ρεμπέτικο - Από τη Σμύρνη και την Πόλη στον Πειραιά» - Συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ΕΡΤ2: «Συμφωνικό ρεμπέτικο - Από τη Σμύρνη και την Πόλη στον Πειραιά» - Συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ  πριν 2 χρόνια
"Οι απάχηδες των Αθηνών"  πριν 9 χρόνια
"Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει" στη Λυρική  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551