Αναζήτηση
Άννα Βίσση βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
20/12/1957
Ηλικία
67
Social Media
Βιογραφικό
Η Άννα Βίσση (Πύλα Λάρνακας, 20 Δεκεμβρίου 1957) είναι Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια και μουσικός. Μετρά 48 χρόνια παρουσίας στα μουσικά δρώμενα, καθώς ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1973 όταν μετακόμισε στην Ελλάδα και υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Minos EMI. Το 1977 κέρδισε την 1η θέση στο 19ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι Ας Κάνουμε Απόψε Μιαν Αρχή και κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τον ίδιο τίτλο. Από τη δεκαετία του '80, ξεκίνησε σχεδόν αποκλειστική συνεργασία με το μουσικοσυνθέτη και στιχουργό Νίκο Καρβέλα.

Έχει κυκλοφορήσει 27 προσωπικά άλμπουμ, 12 συλλογές, έχει 25 συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, έχει πρωταγωνιστήσει σε τέσσερις μουσικοθεατρικές παραστάσεις, τρεις όπερες και ένα μιούζικαλ, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές. Είναι από τις πρώτες τραγουδίστριες που εισήγαγαν την δυτική ποπ μουσική στην Ελλάδα και συνδύασε ήχους από σύγχρονη λαϊκή, έντεχνη και ποπ μουσική δημιουργώντας μια ευρεία γκάμα τραγουδιών. Σε μια καριέρα που διαρκεί περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες η Βίσση, έχει επηρεάσει πολλές από τις νεότερες τραγουδίστριες σε Ελλάδα και Κύπρο. Το σύνολο της δισκογραφίας της περιλαμβάνει 37 πλατινένιες και 16 χρυσές διακρίσεις, ενώ αποτελεί μία από τις πιο διαχρονικές και εμπορικές τραγουδίστριες όλων των εποχών καθώς οι συνολικές πωλήσεις των δίσκων της υπερβαίνουν τα 10.000.000 εκατομμύρια παγκοσμίως. Λόγω των παραπάνω διακρίσεων σε συνδυασμό με την διαχρονικότητα της καριέρας της και την παγιωμένη στην κορυφή δημοτικότητά της, της αποδόθηκε το προσωνύμιο της 'Απόλυτης Ελληνίδας Σταρ'.Στο εξωτερικό έχει εμφανιστεί σε σημαντικά θέατρα όπως το Royal Albert Hall και η Βασιλίκη Όπερα του Λονδίνου, το Carnegie Hall και το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης.

Έχει συνεργαστεί με προσωπικότητες όπως οι: Γκλόρια Γκέινορ, Κρις Κορνέλ, Ντέιβιντ Στιούαρτ, Εμίρ Κουστουρίτσα, Τζόνι Λόγκαν και άλλοι, ενώ η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της soul Αρίθα Φράνκλιν, είχε δηλώσει πως από τη στιγμή που είδε τη Βίσση σε συναυλία που έδωσε το 1999 στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, έγινε θαυμάστρια της. Η Βίσση είναι η μοναδική Κύπρια καλλιτέχνης, που άγγιξε την κορυφή του Billboard Dance Club Chart με το αγγλόφωνο τραγούδι Call Me, επίσης αρκετά τραγούδια της έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες. Έχει συμμετάσχει τρεις φορές στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, δυο φορές με την Ελλάδα και μια με την Κύπρο. 

Τον Μάρτιο του 2010 η εκπομπή του Alpha Ch... Διαβάστε περισσότερα
art Show Your Countdown, την κατέταξε στη δεύτερη θέση με τις δημοφιλέστερες - εμπορικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες των τελευταίων 50 χρόνων, μετά από τη Χαρούλα Αλεξίου. Η Βίσση θεωρείται ως η πιο πολυβραβευμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, έχοντας κερδίσει περισσότερα από εβδομήντα βραβεία για την προσφορά της στη μουσική, τις τέχνες και τον πολιτισμό μεταξύ των οποίων, το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, 7 Μουσικά Βραβεία Αρίων, 22 Βραβεία Ποπ Κορν, 10 Μουσικά Βραβεία Κύπρου και 10 Mad Video Music Awards. Έχει παραλάβει βραβεία από τους Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εσταίν και Μπούτρος Μπούτρος - Γκάλι. Τον Μάιο του 2010, τιμήθηκε για την “Συμβολή στην προαγωγή της μουσικής από τα Βαλκάνια” από τα Βαλκανικά Μουσικά βραβεία, τον Ιούλιο του 2014 βραβεύτηκε με τον τίτλο "Doctor of Arts" από το University of Bolton, για την μεγάλη της προσφορά στον χώρο της μουσικής σε μία ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2016 παρέλαβε το τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας της, από τα Mad Video Music Awards, ενώ τον Νοέμβριο του 2016 τιμήθηκε και για την θεατρική της συμβολή από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, με το τιμητικό 'Κορφιάτικο βραβείο' Σοφία Βέμπο, για τη συμμετοχή της στις θεατρικές παραστάσεις Δαίμονες, Μάλα και Οι Καμπάνες Του Edelweiss. Επιπλέον η καριέρα της της, έχει αποτελέσει αντικείμενο της Διδακτορικής Διατριβής του Διδάκτορα Μουσικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ιωάννη Πολυχρονάκη.Η Άννα Βίσση έχει συμμετάσχει στην τελετή λήξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την τελετή για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων θεατών.

Πρώιμα χρόνια 

Η Άννα Βίσση γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1957 στο χωριό Πύλα, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Λάρνακα της Κύπρου. Ο πατέρας της ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος στη Λάρνακα. Η Άννα είναι η δεύτερη από τις τρεις κόρες της οικογένειας. Στην ηλικία των έξι ετών ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα χορού και πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου, λαμβάνοντας δίπλωμα. Την περίοδο αυτή έδινε συναυλίες στην κυπριακή επαρχία τραγουδώντας ενώ η αδερφή της, Λία, έπαιζε πιάνο. Έτσι έγιναν γνωστές ως οι "Αδερφές Βίσση". 
Το 1970, η δημοτικότητα της δεκατριάχρονης Άννας Βίσση στην Κύπρο μεγάλωσε, με τη συμμετοχή της σε έναν τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο. Οι παραπάνω διακρίσεις έπεισαν τους γονείς της για το ταλέντο της. Έτσι το 1973 με πρωτοβουλία της μητέρας της, Σοφίας, ο Νέστορας Βίσσης έκλεισε το μαγαζί του στην Κύπρο και ολόκληρη η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα. Τον Σεπτέμβριο του 1973 η οικογένεια Βίσση έμενε στη συνοικία της Νέας Κυψέλης. Η τότε 16 ετών Άννα, συνέχισε το Γυμνάσιο στην Αθήνα, τραγουδώντας τα βράδια σε μπουάτ στην Πλάκα και ηχογράφησε στη δισκογραφική εταιρεία MINOS τα δύο πρώτα της τραγούδια, έχοντας ήδη περάσει από ακρόαση και υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία.Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Καριέρα 

1973-1976: Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα 

Το 1973 πραγματοποίησε την πρώτη της δισκογραφική συμμετοχή. Συμμετείχε μαζί με τον Γιάννη Καλατζή στο τραγούδι "Λέγοντας και κλαίγοντας" σε μουσική Βασίλη Δημητρίου και στίχους του Μάνου Ελευθερίου. Την ίδια χρονιά έκανε και την πρώτη της ζωντανή εμφάνιση μαζί με τους Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Ελπίδα και Κώστα Σμοκοβίτη. Το 1974 συμμετείχε σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές. Συγκεκριμένα συμμετείχε μαζί με άλλους καλλιτέχνες όπως Τόλης Βοσκόπουλος, Γιάννης Πάριος, Χαρούλα Αλεξίου και πολλούς άλλους, στους τουριστικούς δίσκους της εποχής Memories from Rhodes No 2 με το τραγούδι "Λέσσα για λέσσα", Welcome to Greece No 5 με τα τραγούδια "Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου" και "Εγώ είμαι εγώ". Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο δίσκο Χίλια εννιακόσια τίποτα του Κύπριου συνθέτη και τραγουδιστή, Δώρου Γεωργιάδη, με το διαχρονικό πλέον τραγούδι "Μη βάζεις μαύρο" σε στίχους Σώτιας Τσώτου, το οποίο θα συμπεριληφθεί αργότερα στον πρώτο προσωπικό της δίσκο, και το ντουέτο με τον Γεωργιάδη "Νικήσαμε". Μια άλλη συμμετοχή έγινε στο δίσκο Άσπρο μαύρο του Γιώργου Χατζηνάσιου με τα τραγούδια "Το παλικάρι" και "Κι όμως κι όμως" που το ερμήνευσε μαζί με το Γιάννη Πάριο, τη Χάρις Αλεξίου και τον Κώστα Σμοκοβίτη. Δύο από τις σημαντικότερες συμμετοχές της πραγματοποιήθηκαν το 1974. Η πρώτη στο δίσκο 18 Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου όπου ερμήνευσε μαζί με τον Νταλάρα τέσσερα τραγούδια ("Αυγή", "Πράσινη μέρα", "Το κυκλάμινο" και "Λιγνά κορίτσια"). Η δεύτερη στον δίσκο Μικρές πολιτείες του Σταύρου Κουγιουμτζή με δύο κλασικά πλέον τραγούδια ("Σ' αγαπώ" και "Δίψασα στην πόρτα σου"). Μέσα στο 1974 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον μελλοντικό σύζυγό της Νίκο Καρβέλα: συμμετείχε στον πρώτο δίσκο του πρωτοεμφανιζόμενου τότε συνθέτη, Μια χαρά μια καημός, με τέσσερα τραγούδια ("Κρύβαμε την αγάπη μας", "Σαν τα πεινασμένα περιστέρια", "Ούτε ένα σ' αγαπώ" και "Γιατί γελάς και παίζεις") σε μουσική του ίδιου και στίχους της Βαρβάρας Τσιμπούλη. Σε αυτόν τραγουδούσαν επίσης οι Κώστας Σμοκοβίτης και Δημήτρης Κοντολάζος.
Συνεργάστηκε ξανά με τον Γιώργο Νταλάρα το 1975, τόσο στις ζωντανές της εμφανίσεις, μαζί με τους Αλεξίου και Αντώνη Βαρδή, όσο και δισκογραφικά. Συμμετείχε, στον δίσκο του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή Στα ψηλά τα παραθύρια, με δύο εξαιρετικά τραγούδια ("Παραμύθι ξεχασμένο", "Για την αγάπη πες μου", σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου) και ένα ντουέτο με τον Νταλάρα, το εμβληματικό "Στα χρόνια της υπομονής". Την ίδια χρονιά συμμετείχε με τους Γιώργο Ζωγράφο και Γιάννη Θωμόπουλο στον κύκλο τραγουδιών Γράμματα από τη Γερμανία του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας τα τραγούδια "Χτες τ' απόγευμα στο Άαχεν" και "Ένα δάσος κλάρες". Επίσης πήρε μέρος στον δίσκο Ζήτημα Χρόνου του Ανδρέα Χατζηαποστόλου με το τραγούδι "Φέξε χλωμό φεγγάρι μου" σε στίχους του Πυθαγόρα. Τέλος, το 1976 συμμετείχε στον δίσκο Ύμνος και θρήνος για την Κύπρο και έξη ποιήματα του Κωστή Παλαμά του Μιχάλη Τερζή, ο οποίος μελοποίησε Κωστή Παλαμά και Γιάννη Ρίτσο, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Γεια σας τριαντάφυλλα". Επίσης, συνέχισε τις ζωντανές εμφανίσεις της δίπλα στον Νταλάρα, την Αλεξίου, την Τάνια Τσανακλίδου, τη Λιζέτα Νικολάου και τον Αντώνη Βαρδή.

1977-1979: Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και πρώτος προσωπικός δίσκος 

Το 1977 πήρε μέρος στο 19ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, και κέρδισε το πρώτο βραβείο με το τραγούδι "Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή" σε μουσική και στίχους του Δώρου Γεωργιάδη. Η διάκριση αυτή στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το έναυσμα για την αρχή της προσωπικής της δισκογραφίας, καθώς ένα μήνα μετά κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή, τίτλος του νικητήριου τραγουδιού. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Minos και περιείχε 11 νέα τραγούδια και 2 από παλιότερες συμμετοχές της, ενώ ανάμεσα στους συνθέτες που έγραψαν τραγούδια ήταν ο Γιάννης Σπανός και ο Αντώνης Βαρδής. Στιχουργικά, συμμετείχε και ο Μάνος Ελευθερίου. Εμπορικά, το άλμπουμ αυτό αποτέλεσε ένα δυνατό δισκογραφικό ντεμπούτο για την Βίσση, αφού άγγιξε τα 40.000 αντίτυπα. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε ζωντανά στο πλευρό της Αλεξίου και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έδωσε μια συναυλία στο Λονδίνο, μαζί με τον Νταλάρα και την Αλεξίου.Το καλοκαίρι του 1978 πραγματοποίησε παγκρήτια περιοδεία στο πλευρό του Νίκου Ξυλούρη.Την επόμενη χρονιά, της προτάθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 23ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η Βίσση θα συμμετείχε με ένα από τα τραγούδια "Ο Κος Νόμπελ" και "Ω Μαρία" και επιλέχθηκε το πρώτο. Διαφωνίες μεταξύ των συνθετών και στιχουργών των τραγουδιών, όμως, οδήγησαν σε απόσυρση της συμμετοχής της. Τελικά η Ελλάδα συμμετείχε στον διαγωνισμό με την Τάνια Τσανακλίδου και το τραγούδι "Τσάρλι Τσάπλιν" που έλαβε την 8η θέση. Το 1979 η Άννα Βίσση αποχώρησε από τη Minos και κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο Κίτρινο Γαλάζιο από τη νέα της εταιρεία ΕΜΙ/Columbia, με δημοφιλέστερο το τραγούδι "Αυτός που περιμένω". Τα τραγούδια υπέγραψαν τα δίδυμα Τάκης Μπουγάς, Γιάννης Καλαμίτσης και Σπύρος Βλασσόπουλος, Δημήτρης Ιατρόπουλος. Ο δίσκος αυτός έγινε πλατινένιος (100.000 πωλήσεις) και σηματοδότησε τη στροφή της σε τραγούδια με περισσότερο ποπ ύφος.
1980-1982: Επόμενες δισκογραφικές δουλειές και Eurovision 

Ο τρίτος προσωπικός δίσκος της, με τίτλο Ναι, κυκλοφόρησε το 1980 και έγινε χρυσός ξεπερνώντας τις 80.000 πωλήσεις. Δημοφιλέστερα τραγούδια του ήταν τα ποπ "Όσο έχω φωνή", 'Δεν είμαι μονάχη'και οι μπαλάντες 'Το ξέρω θα ΄ρθεις ξανά' και "Μεθυσμένη πολιτεία" που ήταν το τραγούδι τίτλων της ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ1. Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Ελλάδα συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι "Ωτοστόπ", κατατασσόμενη στην 13η θέση, και κυκλοφόρησε μια συλλογή με τις ως τότε μεγαλύτερες επιτυχίες της, με τίτλο Τα καλύτερά μου τραγούδια. Το 1981 συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με τον Νίκο Καρβέλα, στο τέταρτο κατά σειρά προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο το όνομά της, με στιχουργική συμμετοχή της ίδιας. Το άλμπουμ έγινε χρυσό (50.000) και από αυτό ξεχώρισε το τραγούδι "Καλημέρα καινούρια μου αγάπη".Το 1982 έλαβε ξανά μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, εκπροσωπώντας την Κύπρο αυτή τη φορά. Συμμετείχε με το τραγούδι "Μόνη η αγάπη", σε μουσική και στίχους της ίδιας, και έλαβε την 5η θέση, που ήταν η καλύτερη θέση που είχε καταλάβει η Κύπρος, μέχρι το 2018 που κατέλαβε την 2η θέση με το τραγούδι "Fuego" της Ελένης Φουρέιρα. Με αφορμή τη συμμετοχή της στη Eurovision, το άλμπουμ Άννα Βίσση επανακυκλοφόρησε σε νέα έκδοση που συμπεριλάμβανε το τραγούδι με το οποίο πήρε μέρος στο διαγωνισμό.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πέμπτο σε σειρά άλμπουμ της Άννας Βίσση σε στίχους και μουσική του συντρόφου της Νίκου Καρβέλα, με τίτλο Είμαι το σήμερα και είσαι το χθες, με στιχουργική συμμετοχή της ίδιας. Ωστόσο ο δίσκος δεν κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ/Columbia, στην οποία ήταν εγγεγραμμένη η Άννα Βίσση, αλλά από την CarVi. Η CarVi, τίτλος εμπνευσμένος από τα αρχικά των ονομάτων τους, ήταν μία δισκογραφική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα. Όμως η κίνηση αυτή ήταν αντίθετη προς το συμβόλαιο της Άννας Βίσση, το οποίο τη δέσμευε με αποκλειστική συνεργασία με την ΕΜΙ/Columbia. Έτσι, δικαστική απόφαση υπέρ της ΕΜΙ/Columbia απαγόρευσε την περαιτέρω κυκλοφορία του δίσκου, έπειτα από μερικές εβδομάδες.

1983-1989: Γάμος και συνεργασία με τον Νίκο Καρβέλα, μεταγραφή στη CBS 

Στις 14 Μαΐου του 1983 παντρεύτηκε με τον Νίκο Καρβέλα. Το ζευγάρι πάντρεψε ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου γεννήθηκε η κόρη της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα, Σοφία.
Ήταν η εποχή που η Βίσση έκανε πλέον μια μόνιμη "στροφή" προς το ποπ και μοντέρνο τραγούδι. Σε αυτή την "στροφή", συνέβαλε πολύ ο Νίκος Καρβέλας, που έγινε σχεδόν ο αποκλειστικός της συνθέτης. To 1984 η Άννα Βίσση άλλαξε δισκογραφική εταιρία, ηχογραφώντας τον έκτο προσωπικό της δίσκο Νά 'χες καρδιά στη CBS (σημερινή Sony Music). Ο δίσκος κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1984, σε σύνθεση του Νίκου Καρβέλα και σε στίχους του ίδιου και της Βίσση και έγινε χρυσός (50.000). Στα χρόνια που ακολούθησαν, παγιώθηκαν ως καλλιτεχνικό ζευγάρι και ως ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ελληνική δισκογραφία. Ο Καρβέλας θα εξελίξει την πορεία της, δίνοντάς της τραγούδια πιο μοντέρνα και σε πιο ποπ ρυθμούς, με συνέπεια να αλλάξει εντελώς το ως τότε έντεχνο ύφος της. Το Σεπτέμβριο του 1985 κυκλοφόρησε ο έβδομος προσωπικός δίσκος της Άννας Βίσση με τίτλο Κάτι συμβαίνει, όπου συνθέτες ήταν οι Αντώνης Βαρδής και Νίκος Καρβέλας και στιχουργοί οι Σαράντης Αλιβιζάτος, Νίκος Καρβέλας, Αντώνης Βαρδής και Φίλιππος Νικολάου. Ιδιαίτερα δημοφιλή αποδείχθηκαν τα τραγούδια "Σαν Κι Εμένα Καμιά" και η γνωστή μπαλάντα "Δώδεκα". Οι πωλήσεις του δίσκου έφτασαν τα 80.000 αντίτυπα και έγινε χρυσός. Παράλληλα, τραγουδάει στο Zoom (Θεσσαλονίκη) με Βίκυ Μοσχολιού, Μαρινέλλα και Κωνσταντίνα και στο Φαντασία (Αθήνα) με την Δούκισσα, τον Μανώλη Μητσιά και τον Μιχάλη Μενιδιάτη.
Επόμενη δισκογραφική δουλειά το 1986 είναι το άλμπουμ Η επόμενη κίνηση σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα και με στιχουργική συμμετοχή της ίδιας και του Γιώργου Μίτσιγκα στο τραγούδι "Πράγματα". Δημοφιλέστερα αναδείχτηκαν τα τραγούδια "Πράγματα", "Με αγάπη από μένα για σένα" και "Σ’ αγαπάω, τελεία και παύλα". Ο δίσκος έγινε πλατινένιος με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 100.000 αντίτυπα. Παράλληλα εμφανίζεται στο κέντο Διογένης με τους Δάκη, Πωλίνα και Αλέκα Κανελίδου. Το Φεβρουάριο του 1988 κυκλοφόρησε το ένατο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο Τώρα σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα. Το άλμπουμ, που έγινε χρυσό (50.000 πωλήσεις) περιείχε τα δημοφιλή τραγούδια "1988 και ακόμα σ' αγαπώ", "Τώρα", "Τα μαθητικά χρόνια" και "Δεν σ’ αλλάζω". Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε το δέκατο και επίσης χρυσό άλμπουμ της Άννας Βίσση Έμπνευση, με το δημοφιλές ομότιτλο τραγούδι, το "Εφημερίδες" και το "Χούλα χουπ". Εκείνη την χρονιά εμφανίζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαζί με τον Πασχάλη Τερζή και τον Νίκο Καρβέλα.
Ο ενδέκατος δίσκος της, με τίτλο Φωτιά, κυκλοφόρησε στις 12 Δεκεμβρίου 1989. Από τον δίσκο ξεχώρισαν τα τραγούδια "Σε σκέφτομαι συνέχεια", "Φωτιά" ,"Μπαλωματάκι" ενώ το κομμάτι "Ψεύτικα" γνώρισε μεγάλη επιτυχία, παρά τις αμφιβολίες που είχε αρχικά η τραγουδίστρια σχετικά με το τραγούδι αυτό, λόγω του εντελώς διαφορετικού στυλ του. Ο δίσκος έχει γενικότερα έντονες επιρροές από την Ανατολή στους ήχους και στο ύφος ενώ το video clip του τραγουδιού "Μπαλωματάκι" γυρίστηκε στο Μαρόκο. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος, ξεπερνώντας τα 180.000 αντίτυπα και έγινε ο δεύτερος πιο εμπορικός δίσκος της χρονιάς μετά το δίσκο "Σαν Τρελό Φορτηγό" των 200.000 αντιτύπων, του Γιάννη Πάριου. Το χειμώνα, εμφανίζεται στο Διογένης Palace με τους Λευτέρη Πανταζή, Χρήστο Δάντη, Λίτσα Γιαγκούση, Κατερίνα Κούκα.

1990-1995: Διαζύγιο με τον Νίκο Καρβέλα, Δαίμονες, Με Αγάπη Άννα 

Τον Φεβρουάριο του 1990, κυκλοφόρησε ο δίσκος της Είμαι και το 1991 η Άννα Βίσση εμφανίστηκε στην ελληνική ροκ όπερα Δαίμονες, σε λιμπρέτο του Σταύρου Σιδερά και μουσική και πρόσθετους στίχους του Νίκου Καρβέλα. Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από τον Ρότζερ Γουίλιαμς και πρωταγωνιστούσαν οι Άννα Βίσση, Γιάννης Σαμσιάρης, Μαριάνθη Σοντάκη/ Μπέσυ Μάλφα (τη δεύτερη χρονιά) και Τζον Μοδινός/ Γιώργος Μούτσιος (τη δεύτερη χρονιά). Η παράσταση φιλοξενήθηκε στο θέατρο Αττικόν τη σεζόν 1991 - 1992. Οι Δαίμονες έλαβαν καλές,αλλά και κακές κριτικές και, το 2009, ακούστηκαν φήμες πως η παράσταση θα ανέβαινε ξανά, πολύ σύντομα, ενώ και η ίδια η Βίσση δήλωσε σε συνέντευξή της πως θα επιθυμούσε να ανεβάσει ξανά την παράσταση με τον Καρβέλα. Τον Ιούλιο του 2012 σε συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε ότι η παράσταση θα ανέβει ξανά, μετά από 22 χρόνια στο θέατρο Παλλάς, το Μάρτιο του 2013.Το 1992, Βίσση και Καρβέλας έδωσαν ουσιαστικό τέλος στην έγγαμη συμβίωσή τους, συνέχισαν όμως να μένουν στο ίδιο σπίτι και να συνεργάζονται. Τη χρονιά εκείνη η Άννα Βίσση βραβεύεται "Καλλιτέχνης της Χρονιάς" στην απονομή των βραβείων Pop-Corn, ανάμεσα σε σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, η Βίσση κυκλοφόρησε τον δίσκο Λάμπω. Από αυτόν τον δίσκο ξεχώρισαν τα τραγούδια "Λάμπω", "Ακόμα Μία", "Ότι Θες Εγώ" και "Σε Χρειάζομαι". Τον επόμενο χρόνο η Άννα Βίσση πρωταγωνίστησε στην όπερα - μονόπρακτο Ωδή στους Θεούς (Ode to the Gods) του Σταύρου Σιδερά, στην Κύπρο, που παρουσιάζεται στα πλαίσια της λήξης της Διάσκεψης Κορυφής των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας, στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βασίλισσας της Αγγλίας. Το 1993, συμπληρώνει 20 χρόνια στα μουσικά δρώμενα και παρουσιάζει στην μπουάτ “Zoom” στην Πλάκα, επετειακό πρόγραμμα μαζί με το Λάμπη Λιβιεράτο και το Γιάννη Σαμσιάρη, συμπρωταγωνιστή της στους Δαίμονες. Το ίδιο έτος τo τραγούδι “Παραμύθι ξεχασμένο” σε μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή, μπαίνει σε δύο κορεάτικες συλλογές. Το 1994 κυκλοφόρησε ο δίσκος Ρε!. Το 1995 ακολούθησε η επανακυκλοφορία του δίσκου με δύο καινούρια τραγούδια, το "Αμήν" και το "Ελένη", καθώς και ο δίσκος Ω! Κύπρος, ο οποίος περιείχε παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια με μοντέρνα ενορχήστρωση. Μάλιστα το τραγούδι 'Ελένη' γράφεται και αφιερώνεται στη θαυμάστρια της Βίσση, Ελένη, η οποία πέθανε από μεσογειακή αναιμία.Την ίδια χρονιά η Βίσση έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο αναλαμβάνοντας να παρουσιάσει το εβδομαδιαίο μουσικό τηλεοπτικό σόου, Με Αγάπη Άννα, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ANT1. Το σόου σταμάτησε πρόωρα και, το 2007, η εταιρία παραγωγής κατέθεσε μήνυση κατά της Άννας Βίσση. Στη μήνυση αυτή, η εταιρεία ισχυριζόταν «αντισυμβατική συμπεριφορά της τραγουδίστριας, που δεν εργαζόταν εντατικά, με αποτέλεσμα όταν άρχιζαν τα γυρίσματα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου της οικοδέσποινας του τηλεοπτικού σόου», καθώς το συμβόλαιο που είχε υπογράψει η Βίσση τη δέσμευε να γυρίσει 40 εκπομπές, αλλά η ίδια αποχώρησε μετά τη δέκατη εκπομπή, αφήνοντας την εταιρία χρεωμένη. Η δικαστική διαμάχη φαινόταν να φτάνει στο τέλος όταν το Εφετείο Αθηνών κατέληξε στον τελικό συμβιβασμό των δύο πλευρών, με τη Βίσση υποχρεώνεται να καταβάλει το ποσό των 400.000 ευρώ. Τελικά, η υπόθεση επανεξετάστηκε, με τη δικαστική απόφαση να θεωρεί ότι η Βίσση έπρεπε να πληρώσει λιγότερα, 220.000 ευρώ.Το 1995 έλαβε μέρος σε αρκετές φιλανθρωπικές συναυλίες, βοηθώντας ιδρύματα για τα παιδιά στην Ελλάδα και την Κύπρο. Την ίδια χρονιά έβγαλε το cd single, Μην Ξεχνάς, που κυκλοφόρησε μόνο στην Κύπρο, τα έσοδα του οποίου δόθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

1996-1999: Κλίμα Τροπικό, Τραύμα και Αντίδοτο 

Τον Φεβρουάριο του 1996 η Βίσση, κυκλοφόρησε το άλμπουμ Κλίμα Τροπικό, το οποίο έγινε πλατινένιο ξεπερνώντας τα 105.000 αντίτυπα, περιέχοντας διαχρονικά τραγούδια (Κλίμα Τροπικό-Τρελαίνομαι!, Ελένη, Παραλύω, Εκατομμύρια, Πάρτε τα όλα, Σεντόνια, Ό,τι μου ζητήσεις, Και τι έγινε;, Σ' αγαπώ μ' αγαπάς) και χαρίζοντας εξαιρετικές ερμηνείες. Το Φεβρουάριο του 1997 η Βίσση βραβεύτηκε τρεις φορές στα Μουσικά Βραβεία του περιοδικού Ποπ Κορν, στις κατηγορίες Καλύτερη Γυναίκα Τραγουδίστρια, Καλύτερη Ερμηνεία και Καλύτερο Ραδιοφωνικό Τραγούδι. Η άκρως επιτυχημένη πορεία συνεχίστηκε και με το επόμενο άλμπουμ Τραύμα που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1997 περιέχοντας μόνο επιτυχίες (Τραύμα, Εκεί, Να'σαι καλά, Ντρέπομαι,Έπρεπε, Μαύρα Γυαλιά, Απόλυτο Κενό, Θάνατος είναι η αγάπη, Σιγά,Σε θυμάμαι, Σε θέλω- με θέλεις κ.α.). Το άλμπουμ μέσα στις 12 πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του έγινε χρυσό, ενώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού έγινε τρεις φορές πλατινένιο, μέσα σε 6 μήνες μόνο, με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν τα 180.000 αντίτυπα, αναδεικνύοντας το ως εμπορικότερο δίσκο της χρονιάς για το 1997.  To Τραύμα κυκλοφόρησε και στην Αυστραλία σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία . Τέλη του 1997 ήταν με τον Στέλιο Διονυσίου στο νυχτερινό κέντρο Γκάζι, ενώ το 1998 εμφανίστηκε κατά σειρά στα Αστέρια και στην Πύλη Αξιού, πάλι με τον Στέλιο Διονυσίου. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 η Βίσση πραγματοποίησε περιοδεία στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων «sold out» συναυλιών στο Palladium Theatre και στο Forum Music Theatre του Λονδίνου, καθώς και σε επιλεγμένες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών (Λος Άντζελες, Σικάγο, Νέα Υόρκη κ.ά.) που συνοδεύτηκε με την κυκλοφορία του αγγλόφωνου CD single Forgive Me This σε παραγωγή Ric Wake. Το 1998 τραγούδησε στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος παρουσία 20.000 κόσμου. 

Την 1η Απριλίου του 1998, κυκλοφόρησε το εικοστό δεύτερο studio άλμπουμ της καριέρας της με τίτλο Αντίδοτο, στο οποίο υπήρχαν διαχρονικές επιτυχίες, όπως η δυναμική μπαλάντα 'Γκάζι', μια σύνθεση του Νίκου Καρβέλα, που σφράγισε με τη συγκλονιστική ερμηνεία της. Έτσι, πριν γνωρίσει την πρώτη του επέτειο το πολύ επιτυχημένο Τραύμα του 1997, το Αντίδοτο ξεπέρασε τα 80.000 αντίτυπα μέσα σε εφτά ημέρες και τελικά έγινε διπλά πλατινένιο, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 130.000 αντίτυπα. Τα τραγούδια "Γκάζι", "Σ' Έχω Επιθυμήσει", "Ερωτευμενάκι", "Μεθυσμένη Μου Καρδιά", "Μου Ανήκεις", "Πάλι Για Σένα" 'Τελευταίος Σταθμός', 'Αντίδοτο', 'Να τον αγαπάς', 'Δένομαι' και "Μάγκαβα Τουτ" είχαν μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Στην Κύπρο ο δίσκος ακολούθησε παρόμοια επιτυχία. Ανάλογη ήταν και η πορεία στις βραβεύσεις, καθώς η Άννα Βίσση απέσπασε τη χρονιά εκείνη 7 βραβεία του περιοδικού Ποπ Κορν: Καλύτερη Γυναίκα Τραγουδίστρια, Καλύτερη Ερμηνεία, Καλύτερη Ζωντανή Εμφάνιση, Καλύτερο Άλμπουμ, Καλύτερο Τραγούδι, Καλύτερο Εξώφυλλο Άλμπουμ και Καλύτερο Ραδιοφωνικό Τραγούδι ενώ και ο Νίκος Καρβέλας έλαβε το βραβείο Καλύτερης Σύνθεση για την μπαλάντα "Μαύρα Γυαλιά", από το δίσκο Τραύμα. Το καλοκαίρι του 1998 τραγουδάει στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, με τη φιλαρμονική ορχήστρα της Μόσχας, παρουσία του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. To 1999 στην τελευταία απονομή των βραβείων Pop-Corn η Άννα Βίσση κερδίζει τον τίτλο του "Καλύτερου Τραγουδιού της Δεκαετίας (1990-1999)" για το κομμάτι "Δεν θέλω να ξέρεις".

2000-2004: Everything I Am, Κραυγή, Μάλα, Χ και Παράξενες Εικόνες 

Το καλοκαίρι του 2000 κυκλοφόρησε το maxi-single Αγάπη υπερβολική, που σημείωσε εμπορική επιτυχία, έχοντας γίνει 4 φορές πλατινένιο σε Ελλάδα και Κύπρο, φτάνοντας τις 100.000 πωλήσεις. Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε και το αγγλόφωνο CD single Everything I Am που έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε το εξ ολοκλήρου ξενόγλωσσο άλμπουμ Everything I Am και έγινε χρυσό στην Ελλάδα, ασημένιο στις ΗΠΑ και πλατινένιο στην Κύπρο.Στις 23 Νοεμβρίου του 2000 κυκλοφόρησε το διπλό άλμπουμ Κραυγή. Τα περισσότερα τραγούδια γράφτηκαν από τον Νίκο Καρβέλα, ενώ ο δίσκος περιελάμβανε και το ντουέτο "Καλύτερα οι δυο μας" με την Καίτη Γαρμπή που ηχογραφήθηκε λόγω της συνεργασίας τους στο κέντρο Fever. Το ντουέτο τους μάλιστα οπτικοποιήθηκε σε δύο διαφορετικές εκδοχές από τον σκηνοθέτη Γιώργο Γκάβαλο.
Το άλμπουμ Κραυγή έγινε τριπλά πλατινένιο μέσα σε ένα μήνα και συνολικά 7 φορές πλατινένιο στην Ελλάδα και 7 φορές πλατινένιο στην Κύπρο και παρέμεινε στην 1η θέση του άλμπουμ chart για 14 συνεχόμενες εβδομάδες. Είναι ένας από τους εμπορικότερους ελληνικούς δίσκους της δεκαετίας του 2000, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 150.000 αντίτυπα (που ισοδυναμούν με 300.000 πωλήσεις, αφού το CD ήταν διπλό). Επίσης, σημείωσε επιτυχία σε Αυστραλία και Τουρκία. Το άλμπουμ θεωρείται ως ένα από τα εμπορικότερα ελληνικά άλμπουμ της δεκαετίας του 2000 και ένα από τα εμπορικότερα όλων των εποχών στην Ελλάδα. Αυτή την χρονιά, η Βίσση παρουσιάζει ένα show στο Λονδίνο, συνεργάζεται με τους ONE και τον Νίκο Καρβέλα στα Αστέρια, πραγματοποιεί φιλανθρωπική συναυλία στην Κύπρο και τραγουδάει αρχικά στο PRIME και στην συνέχεια στο Fever με την Καίτη Γαρμπή, σε μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία.
Τον Απρίλιο του 2001 στα Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν, η Βίσση απέσπασε πέντε βραβεία: Καλύτερη Ελληνίδα Τραγουδίστρια, Καλύτερο Τραγούδι, Καλύτερη Ερμηνεία, Καλύτερο Βίντεο Κλιπ και Καλύτερη Γυναικεία Σκηνική Παρουσία.
 
Στις 6 Ιουνίου 2001, η Άννα Βίσση ερμήνευσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στο βαλκανικό πολιτιστικό γεγονός "2001 - A Peace Odyssey", που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, με τη συνεργασία των Οργανισμών Τηλεπικοινωνιών της Ρουμανίας Romtelecom και Cosmorom και την επιπλέον συμμετοχή του ΟΤΕ. Ο διεθνούς σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Άγγελο Χατζηανδρέου, ανέλαβαν την καλλιτεχνική διοργάνωση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα σόου πολυμέσων, συναυλία τοπικού συγκροτήματος, συναυλία του Εμίρ Κουστουρίτσα και του συγκροτήματός του No Smoking Band και τη συναυλία της Βίσση. Στο τέλος, ανέβηκαν στη σκηνή και την συνόδευσαν, σε ένα τραγούδι, ο Κουστουρίτσα με τη μπάντα του. Τη συναυλία παρακολούθησαν 150.000 θεατές.Την ίδια χρονιά, η Βίσση πραγματοποίησε τη δεύτερη θεατρική της εμφάνιση, στο μιούζικαλ Μάλα: Η μουσική του ανέμου, όπου υποδυόταν μια Εβραία την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η παράσταση περιλάμβανε 23 τραγούδια και αποτελούνταν από θίασο 60 ατόμων και συμφωνική ορχήστρα 35 οργάνων. Τα τραγούδια του μιούζικαλ κυκλοφόρησαν σε διπλό άλμπουμ το οποίο έγινε χρυσό στην Ελλάδα και πλατινένιο στην Κύπρο. Το έργο ήταν σε στίχους, σύνθεση και σενάριο του Νίκου Καρβέλα και σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 19 Ιανουαρίου 2002 και φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Παλλάς μέχρι το Μάιο του 2002. Είναι η μεγαλύτερη ανάλογη παραγωγή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, καθώς απαιτούσε ειδική διαμόρφωση του θεάτρου, εγκατάσταση συστημάτων για την ηχητική κάλυψη καθώς και παρουσία ατμομηχανής επί σκηνής. Μεταξύ των διθυραμβικών κριτικών από ανθρώπους των γραμμάτων, ορισμένες κριτικές δεν ήταν ευμενείς.Το 2002, η Βίσση επέστρεψε με το καινούριο της άλμπουμ Χ, σε στίχους και μουσική του Νίκου Καρβέλα ενώ την παραγωγή ανέλαβε ο διεθνούς φήμης παραγωγός George De Angelis. Ο δίσκος περιλάμβανε τo ντουέτο με τον Γιάννη Πάριο (την ίδια χρονιά συνεργάστηκαν σε μουσική σκηνή) σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού και μουσική του Νίκου Καρβέλα. Ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος στην Ελλάδα και πλατινένιος στην Κύπρο, ξεπερνώντας τις 80.000 πωλήσεις. Το 2003 η Άννα Βίσση κυκλοφόρησε το διπλό άλμπουμ Παράξενες Εικόνες με τραγούδια από διάφορους συνθέτες και στιχουργούς. Το άλμπουμ έγινε διπλά πλατινένιο σε Ελλάδα και Κύπρο με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 90.000 αντίτυπα.Προς το τέλος του 2003 επιστρέφει στο Διογένης μαζί με Νίνο, Χριστοφόρου και Hi-5. Οι εμφανίσεις της Βίσση στο νυχτερινό κέντρο Διογένης, το 2003, ήταν επιτυχημένες. Έτσι, το 2004 κυκλοφόρησε διπλό άλμπουμ (το οποίο έγινε πλατινένιο) και DVD του live, το οποίο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά DVD μαζί με το DVD του 2001.
Στις 31 Μαρτίου έδωσε μεγάλη συναυλία στην Λευκωσία, για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, εμφανίστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και τον Σεπτέμβρη πραγματοποίησε άλλη μια συναυλία στην Κύπρο.

2005-2007: Call Me, Nylon και Eurovision 

Τον Ιανουάριο του 2005 κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή το αγγλόφωνο τραγούδι "Call Me", διασκευή του ελληνικού "Είσαι". Γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό φτάνοντας στην πρώτη θέση του Billboard Dance Club Charts, τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς. Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε σε CD single και στην Ελλάδα συνοδευόμενο με ένα καινούριο τραγούδι, το "Lie" και remix του "Call Me". Το Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε το άλμπουμ Nylon, που ήταν το πρώτο ελληνικό DualDisc. Στίχους και μουσική έγραψε ο Νίκος Καρβέλας και είναι ο πρώτος της δίσκος μετά από χρόνια που βασιζόταν, κυρίως, σε ποπ/dance ήχους, με rock και ηλεκτρονικά στοιχεία αν και δεν απουσίαζαν και τα "πιο ελληνικά". Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, φτάνοντας εν τέλει τις 60.000 πωλήσεις.  Επιπλέον, εμφανίστηκε στον Βοτανικό με τους Goin’ Through, Δημήτρη Κοργιαλά και Δέσποινα Ολυμπίου. 
Το 2006 η κρατική τηλεόραση έδωσε απευθείας ανάθεση στην Άννα Βίσση να εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που διεξήχθη στις 20 Μαΐου 2006. Η Βίσση αποδέχτηκε την πρόταση και επέλεξε 4 τραγούδια να διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό. Το τραγούδι "Who Cares About Love" σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα, το "Welcome to the Party" σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Κοντόπουλου, το "A Beautiful Night" των Πήγασος και το "Everything" σε μουσική Καρβέλα και σε στίχους της ίδιας της Βίσση. Τελικά επελέγη το "Everything" και, παρ' όλο που το τραγούδι θεωρείτο φαβορί από τις ξένες εταιρείες στοιχημάτων, πήρε τελικά την 9η θέση. To Nylon επανακυκλοφόρησε με τον τίτλο Nylon Euro Edition, και περιλάμβανε τα τέσσερα τραγούδια που διαγωνίστηκαν στον ελληνικό τελικό. Η Βίσση με τη συμμετοχή της στη Eurovision, έγινε η καλλιτέχνης με το ρεκόρ μεγαλύτερης χρονικής απόστασης επανεμφάνισης στον Διαγωνισμό, καθώς επέστρεψε 24 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή το 1982.Το 2007 δημιουργήθηκε το επίσημο φαν κλαμπ της, με όνομα Fannatics.

2008-2009: Απαγορευμένο και The Fabulous Show 

Την Πρωτοχρονιά του 2008, η Βίσση έδωσε ανοιχτή συναυλία στη Λάρνακα της Κύπρου. Στις 9 Δεκεμβρίου του 2008, ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής και μετά από 3,5 χρόνια απουσίας, επέστρεψε δισκογραφικά με το άλμπουμ Απαγορευμένο, έχοντας παραγωγό και μάνατζερ τον Αμερικανό Γκρεγκ Λαντανί. Συνθέτες των 15 τραγουδιών του δίσκου ήταν οι: Patrick Leonard, Kara Dioguardi, Glen Ballard, Κριστίνα Αγκιλέρα, Άννα Βίσση, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Adam Cohen, Άλεξ Παπακωνσταντίνου, Adam Baptiste, Marcus Englof, Βαγγέλης Παπάζογλου, Bolero Nordico, Γρηγόρης Κόλλιας, Γιάννης Κυφωνίδης και Dan Wilson. Τους στίχους υπέγραψαν οι Ελεάνα Βραχάλη, Μυρτώ Κοντοβά, Γρηγόρης Κόλλιας, Βάγια Καλαντζή και Γιώργος Μίτσιγκας. Βίντεο κλιπ έγιναν τα τραγούδια "Απαγορευμένο", "Το Παρελθόν Μου", "Στη Πυρά", "Αλήτισσα Ψυχή" και "Από Μακριά κι Αγαπημένοι (remixed)".

Το τραγούδι "Το Παρελθόν Μου", σε μουσική Γιάννη Κυφωνίδη και στίχους Γιώργου Μίτσιγκα, ήταν το πρώτο σινγκλ της μετά από 3 χρόνια και συμμετείχε στο soundtrack της ταινίας Bank Bang. Η πρεμιέρα στο ραδιόφωνο έγινε στις 29 Οκτωβρίου ταυτόχρονα με την παρουσίαση του βίντεο κλιπ στο κανάλι MAD TV. Το Απαγορευμένο έγινε χρυσό την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του  Στις 24 Ιουνίου 2009, εμφανίστηκε στα Μουσικά Βραβεία MAD Video Music Awards όπου τραγούδησε ζωντανά. Στις 30 Ιουνίου έδωσε μεγάλη συναυλία στην Αθήνα στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων, ξεκινώντας έτσι την περιοδεία της με τίτλο "Απαγορευμένο Summer Tour". που σημείωσε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Σε αυτήν την καλοκαιρινή περιοδεία η Άννα Βίσση επισκέφτηκε 20 πόλεις της Ελλάδας.Στις 16 Νοεμβρίου 2009, κυκλοφόρησε η επανέκδοση του Απαγορευμένο ως Απαγορευμένο+, με τρία νέα τραγούδια ("Fabulous", "Το Τάβλι" και "Εγώ Σ' Αγαπάω") και δύο ρεμίξ ("Από Μακριά κι Αγαπημένοι", "Στη Πυρά"), σε οικολογική συσκευασία. Με την επανακυκλοφορεί το Απαγορευμένο έγινε αισίως τετραπλά πλατινένιο στην Ελλάδα και τριπλά Πλατινένιο στην Κύπρο.

Η Άννα Βίσση έκανε πρεμιέρα στο νυχτερινό μαγαζί "Αθηνών Αρένα" στις 6 Νοεμβρίου 2009. Μαζί της εμφανίζονταν το συγκρότημα Μπλε, ο Γιώργος Σαμπάνης και η ρεμπέτισσα Μαριώ. Το όνομα του σόου πήρε τον τίτλο The Fabulous Show, από το τότε καινούριο της τραγούδι "Fabulous". To σόου σηματοδότησε την επιστροφή της Άννας Βίσση στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Το σόου είχε σημαντική επιτυχία και συνέχισε μέχρι το τέλος της σεζόν, στις 20 Μαρτίου 2010. Εκεί ακούστηκε πρώτη φορά το ντουέτο της με τον Dave Stewart των Eurythmics 'Leap of faith'. Μετά την επιτυχημένη πορεία στην Αθήνα το "The Fabulous Show" συνέχισε στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε στα Balkan Music Awards για την συνολική προσφορά της στη μουσική των Βαλκανίων και έλαβε υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερο Βαλκανικό Βίντεο Κλιπ για το τραγούδι "Στη Πυρά". Στο τέλος των βραβείων η Βίσση ερμήνευσε δικά της τραγούδια και ένα ντουέτο με τον Dave Stewart το 'Sweet Dreams' (are made for this).

2010-2012: Αγάπη Είναι Εσύ, Face2Face, Όσο Έχω Φωνή, Δώδεκα, Lav 

Τον Σεπτέμβριο του 2010, συνεργάστηκε ξανά με τον Νίκο Καρβέλα και κυκλοφόρησε το cd-σινγκλ Αγάπη Είναι Εσύ με 3 νέα τραγούδια του Καρβέλα, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το ομώνυμο νέο άλμπουμ της, το οποίο έγινε χρυσό σε τέσσερις εβδομάδες κυκλοφορίας, παρά τα αρνητικά σχόλια και την ελλιπή διαφήμιση. Παράλληλα για όλη τη σεζόν αυτή εμφανίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο "Αθηνών Αρένα", αυτή τη φορά με τον Σάκη Ρουβά, 13 χρόνια μετά την πρώτη συνεργασία τους, παρουσιάζοντας το σόου Face2Face.

Στις 30 Μαρτίου 2011 είχε αρχικά προγραμματιστεί η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Όσο Έχω Φωνή από το κανάλι Alpha. Η ίδια η Βίσση δήλωσε ότι δεν πρόκειται για reality show και περιέγραψε την εκπομπή ως rockumentary. Περιλάμβανε υλικό των τριών τελευταίων χρόνων και έδειχνε σκηνές από την καθημερινή της ζωή, την προετοιμασία ενός δίσκου, παρασκήνιο των φωτογραφήσεων και των ζωντανών εμφανίσεων της καθώς και προσωπικές στιγμές. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Christine Crokos. Τελικά, το κανάλι αποφάσισε να προβάλλει την εκπομπή το φθινόπωρο του 2011.Μετά το τέλος των εμφανίσεων της στο "Αθηνών Αρένα", έδωσε μια συναυλία στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ στις 15 Απριλίου 2011 για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού, ωστόσο η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρότερη του προσδοκωμένου (6000 άτομα), με αποτέλεσμα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός να υποστεί ζημία της τάξης των 60.000 ευρώ. Στις 27 Απριλίου 2011 έδωσε μία μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία στην Κύπρο. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου με τη στήριξη του Ιδρύματος "Σοφία για τα παιδιά" με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανοικοδόμηση του ορφανοτροφείου "Μακάριος" στην Κένυα. Το Μάιο πραγματοποίησε περιοδεία στην Αμερική.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011, η Βίσση έδωσε τρεις sold out unplugged συναυλίες με τίτλο Έτσι Απλά, σε Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία. Στις 8 Οκτωβρίου 2011 παρουσίασε το νέο βίντεο κλιπ του ντουέτου της με τον Ντέιβ Στιούαρτ "Leap of Faith" στο μουσικό κανάλι MAD TV. Εκεί έδωσε συνέντευξη στο Θέμη Γεωργαντά, όπου αποκάλυψε τα σχέδιά της για τις χειμερινές εμφανίσεις της στο REX καθώς και για τα νέα της τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν λίγο πριν από την πρεμιέρα της εκεί. Στις 12 Οκτωβρίου 2011 έκανε πρεμιέρα το rockumentary Όσο Έχω Φωνή. Στις 12 Νοεμβρίου 2011, η Βίσση τιμήθηκε για την καλλιτεχνική της προσφορά στην ελληνοαμερικανική show business στην εκδήλωση "Hellenic Charity Ball" που διοργάνωσε για όγδοη χρονιά η Elios Society. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και μετά τη βράβευσή της, η Βίσση ερμήνευσε κάποια τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία καθώς και άλλων καλλιτεχνών.

Το χειμώνα του 2011, η Βίσση ξεκίνησε ζωντανές εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο "REX" με το πρόγραμμα Δώδεκα, καθώς εμφανιζόταν ακριβώς στις 12 το βράδυ, ανοίγοντας η ίδια το πρόγραμμα. Μαζί της εμφανίζονταν η Μαίρη Λίντα και το συγκρότημα Wedding Singers. Η πρεμιέρα του show πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2011 και το εν λόγω πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα των τελευταίων 10 χρόνων στη νυχτερινή Αθήνα.Μετά το τέλος των εμφανίσεων στο "REX", το πρόγραμμα "Δώδεκα" παρουσιάστηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης στο νυχτερινό κέντρο "Odeon", στις 25 Μαΐου 2012. Παράλληλα με τις εμφανίσεις της στο "REX", η Βίσση κυκλοφόρησε τρία νέα τραγούδια: "Μόνο Αν Τρελαθώ" σε στίχους Μυρτώς Κοντοβά και μουσική Μάριου Τσάγκαρη και "Ώρα Να Φεύγω", "Μια Νύχτα Το Πολύ" σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα. Στις 29 Μαΐου 2012 η Βίσση παρουσίασε το καινούργιο τραγούδι της, με τίτλο "Τυραννιέμαι" σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα, στο ραδιοφωνικό σταθμό Δρόμος FM.Στις 20 Ιουλίου 2012, κυκλοφόρησε το maxi cd single Τυραννιέμαι ως ένθετο με το εβδομαδιαίο περιοδικό Τηλεθεατής. Το single περιέχει τα τραγούδια "Ώρα Να Φεύγω", "Μια Νύχτα Το Πολύ", "Τυραννιέμαι" και "Βενζίνη", δύο remix των τραγουδιών "Τυραννιέμαι" και "Βενζίνη" καθώς και τα βίντεο κλιπ των κομματιών "Ώρα Να Φεύγω" και "Τυραννιέμαι". Τα τραγούδια είναι σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα, ενώ τα βίντεο κλιπ είναι σε σκηνοθεσία της Μυρτώς Κοντοβά. Έφτασε τις 60.000 πωλήσεις και έφερε τον τηλεθεατή στην πρώτη θέση στα περίπτερα . Στις 21 Ιουλίου 2012, η Βίσση ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία "Summer 2012" πραγματοποιώντας συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στις 4 Οκτωβρίου 2012, η Βίσση κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι "Δεν Είναι Ψέμα" σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα με τη συμμετοχή των Playmen και του Νίκου Ζωιδάκη. Στις 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα των νυχτερινών της εμφανίσεων στο "Κέντρο Αθηνών" με το show Lav. Μαζί της εμφανίζονταν ο Νίκος Ζωιδάκης, η Demy και το συγκρότημα My Excuse. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σκηνοθεσία του προγράμματος ανέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Μυρτώ Κοντοβά και τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Μανώλης Παντελιδάκης. Ωστόσο η πρεμιέρα δεν κύλησε ομαλά καθώς λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η Βίσση έπεσε ξαφνικά από τη σκηνή όταν τμήμα της περιστρεφόμενης σκηνής "άνοιξε" με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό από το ύψος του ενός μέτρου και είκοσι εκατοστών. Η Βίσση έχασε τις αισθήσεις της και όταν συνήλθε διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε σπάσιμο στα πλευρά της. Η Βίσση νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου 2012 όπου και πήρε εξιτήριο. Στις 17 Νοεμβρίου η Βίσση συνέχισε τις εμφανίσεις της στο Lav και στις 20 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε το καινούριο της τραγούδι με τίτλο "Προτιμώ" σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα. Στις 26 Ιανουαρίου 2013 η Βίσση ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις στο "Κέντρο Αθηνών" και στις 14 Φεβρουαρίου 2013 κυκλοφόρησε ψηφιακά το νέο της τραγούδι "Η Πιο Μεγάλη Απάτη Είναι Ο Έρωτας".

2013-2015: Δαίμονες, Ένα ή Κανένα, Οι Καμπάνες του Edelweiss, Μαζί στη σκηνή 

Από τον Ιούλιο του 2012, η Βίσση αποκάλυψε σε συνέντευξή της, ότι το Μάρτιο του 2013 θα ανεβάσει ξανά με το Νίκο Καρβέλα τους Δαίμονες, 22 χρόνια μετά. Η πρεμιέρα της παράστασης ορίστηκε για τις 22 Μαρτίου 2013. Η παράσταση φιλοξενήθηκε στο θέατρο Παλλάς και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιάννης Κακλέας, ενώ τη σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Μαζί της συμπρωταγωνίστησαν η Εβελίνα Παπούλια στο ρόλο της Μάγισσας/Λόας και ο Παναγιώτης Πετράκης στο ρόλο του Ντάνιελ. Οι Δαίμονες έκοψαν 53.000 εισιτήρια και αναδείχθηκαν ως η μεγαλύτερη επιτυχία της θεατρικής σεζόν 2013. Στις 5 Οκτωβρίου η Άννα Βίσση επέστρεψε στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς για τη δεύτερη σεζόν της ροκ όπερας, για δέκα συλλεκτικές παραστάσεις. Το Νοέμβριο η επιτυχημένη θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε CD και DVD από το περιοδικό Τηλεθεατής. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 80.000 αντίτυπα και το περιοδικό βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 7%.

Τον Ιούλιο του 2013, η Βίσση έδωσε τρεις sold out συναυλίες στην Κύπρο. Η πολύ πετυχημένη περιοδεία ονομάστηκε Άννα... Με Πάθος και η Βίσση επισκέφτηκε τη Λεμεσό στις 27 Ιουλίου, τη Λάρνακα στις 29 Ιουλίου και τη Λευκωσία στις 30 Ιουλίου. Στις 27 Οκτωβρίου 2013 έδωσε μια sold out συναυλία στο Koko club στο Λονδίνο και εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες στο Bozar για μία φιλανθρωπική συναυλία για την Κύπρο.Τον Νοέμβριο του 2013 ανακοινώθηκε ότι η Βίσση υπέγραψε με την εταιρεία Panik Records εγκαινιάζοντας ένα νέο label το Panik Gold, και ότι το επερχόμενο άλμπουμ της θα κυκλοφορήσει από αυτήν την εταιρεία. Πρώτο single από το καινούριο άλμπουμ ήταν το τραγούδι "Η Καθημερινότητα Μας" το οποίο έκανε νέα είσοδο στο νούμερο 1 του ελληνικού iTunes Chart ενώ ήταν και το τραγούδι με τις περισσότερες μεταδόσεις στα ελληνικά ραδιόφωνα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.Στις 20 Δεκεμβρίου 2013, έκανε πρεμιέρα στο Pantheon Theater στην Αθήνα, η μουσικοθεατρική παράσταση της Άννας Βίσση με τον Αντώνη Ρέμο η οποία έφερε την ονομασία Ένα ή Κανένα. Ο τίτλος της παράστασης προέρχεται από το ομότιτλο ντουέτο της Βίσση και του Ρέμου (σε μουσική και στίχους Νίκου Καρβέλα) το οποίο συμπεριελήφθη στο επερχόμενο άλμπουμ της. Το τραγούδι έκανε πρεμιέρα στα ραδιόφωνα, ως το δεύτερο single από το άλμπουμ αυτό στις 20 Ιανουαρίου 2014. Την ίδια μέρα η Βίσση ψηφίστηκε ως τραγουδίστρια της 15ετίας στην Κύπρο, από τους ακροατές του μουσικού σταθμού Super FM.Στις 24 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε ψηφιακά το "Ένα Ή Κανένα" και στις 28 Ιανουαρίου οι δύο εκδόσεις του τραγουδιού (η κανονική και η μικρότερης διάρκειας ραδιοφωνική) βρέθηκαν στις 2 πρώτες θέσεις του ημερήσιου ελληνικού iTunes Chart. Στις 6 Φεβρουαρίου το single έκανε νέα είσοδο στην κορυφή του επίσημου εβδομαδιαίου ελληνικού Digital Singles Chart.Λίγο πριν το τέλος της επιτυχημένης μουσικοθεατρικής παράστασης, Ένα Ή Κανένα η Βίσση ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβρη του 2014 πρόκειται να ανεβεί η νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στην οποία θα πρωταγωνιστεί. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν οντισιόν στις 17 και 18 Μαρτίου 2014 στο Pantheon Theater. Στις 2 Απριλίου 2014 κυκλοφόρησε στα ραδιόφωνα το τραγούδι "Καλύτερες Μέρες", σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα και παραγωγή Alex Leon.

Στις 4 Απριλίου η Βίσση εμφανίστηκε ως guest star στον ετήσιο θεσμό μουσικής και μόδας, MadWalk, και παρουσίασε δυο επανεκτελέσεις παλιών της επιτυχιών ("Πράγματα" και "Έμπνευση") καθώς και το τραγούδι "Καλύτερες Μέρες" σε ένα remix ειδικά για εκείνη την βραδιά. Τον Μάιο και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς η Βίσση ταξίδεψε σε Νότιο Αφρική, Κύπρο, Αμερική και Γερμανία, δίνοντας sold-out συναυλίες, ενώ εμφανίστηκε και στην εκδήλωση Loukoumi Friends Concert, η οποία διοργανώθηκε από τους Έλληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης στις 23 Ιουνίου. Εκεί η Βίσση μοιράστηκε την σκηνή με την ς τραγουδίστρια Γκλόρια Γκέινορ.Το καλοκαίρι του 2014 η Βίσση σε συνεργασία με τον Αντώνη Ρέμο, πραγματοποίησε summer tour με πέντε μεγάλες sold-out συναυλίες σε Θεσσαλονίκη (02/07), Ηράκλειο (07/07), Ρόδο (11/07), Πάτρα (14/07) και Λευκωσία (03/09). Στις 9 Ιουλίου βραβεύτηκε με τον τίτλο "Doctor of Arts" από το University of Bolton, για την μεγάλη της προσφορά στον χώρο της μουσικής σε μία ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στις 26 Ιουλίου, με αφορμή τον εορτασμό για τα 40 χρόνια καριέρας και παρουσίας της στον χώρο της μουσικής, η Βίσση παρουσίασε ένα διεθνών προδιαγραφών μουσικό live show με τίτλο Vissi Fever στο  'Jackie O Club' που βρίσκεται στην παραλία Super Paradise της Μυκόνου, κάνοντας αναδρομές σε μεγάλους σταθμούς της πορείας της. Στο πλάι της είχε νέους καλλιτέχνες της εγχώριας pop μουσικής σκηνής, όπως η Demy, οι Freaky Fortune και ο Riskykidd αλλά και ονόματα διεθνούς φήμης, όπως η εκκεντρική Κοντσίτα Βουρστ. Την σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβε η Κριστίν Κρόκος.

Επίσης στα πλαίσια της επετείου για τα 40 χρόνια παρουσίας της στα μουσικά δρώμενα, παρουσιάστηκε το λεύκωμα «Άννα Βίσση - Η Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ», από τον συγγραφέα Στέλιο Κοντέα.Στις 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση προγράμματος του Pantheon Theater για τη σεζόν 2014-2015, όπου ανακοινώθηκε πως η νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα, με τίτλο Οι Καμπάνες του Edelweiss, θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο, ενώ δόθηκαν και πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Τον Οκτώβρη του 2014 η Βίσση πραγματοποίησε συναυλίες στην Αυστραλία ενώ στις 17 Οκτωβρίου πραγματοποίησε φιλανθρωπική συναυλία στην πόλη Μάρκχαμ του Καναδά, στο πλαίσιο του 25ου Gala της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Παντελεήμονος. Τα έσοδα της βραδιάς δόθηκαν για την περάτωση του γυναικωνίτη της εκκλησίας. Στις 14 Οκτωβρίου η Panik Records ανακοίνωσε τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια της Άννας Βίσση. Αυτά αποτελούνταν από νέα τραγούδια, το soundtrack της νέας όπερας, η κυκλοφορία της παράστασης Ένα ή Κανένα σε CD αλλά και το νέο studio album της τραγουδίστριας. Στις 10 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε από την Panik Records η διασκευή του κομματιού "Απόλυτο Κενό", με την συμμετοχή του νεαρού ράπερ Mike.

Στις 14 Νοεμβρίου 2014, δόθηκε στη δημοσιότητα μέρος του βασικού καστ για την όπερα Οι Καμπάνες του Edelweiss, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν οι Γιάννης Σαμσιάρης, Νικόλαος Καραγκιαούρης, Θανάσης Αλευράς, Αιμιλιανός Σταματάκης και Τάνια Τρύπη. Η πρεμιέρα της παράστασης πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2015.Το Μάιο του 2015 η Άννα Βίσση ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις για τον καινούργιο δίσκο της, ο οποίος κυκλοφόρησε σε μουσική Νίκου Καρβέλα και στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου.Τον Σεπτέμβριο η Άννα Βίσση και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έδωσαν 4 συναυλίες στην Κύπρο, εκ των οποίων οι 3 ήταν sold out, με τίτλο "Μαζί στη σκηνή", όπου μέρος των εσόδων διατέθηκε για την οικονομική ενίσχυση του κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

2015- 2019: Συνέντευξη, Hotel Ερμού 1, 2, 3, 4, 5, Live δίσκος, Ηλιοτρόπια 

Στις 3 Νοεμβρίου 2015 οπτικοποιήθηκε το τραγούδι -προπομπός της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Βίσση- με τίτλο Για Σένα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Καλαϊτζή.Στις 30 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε από την Panik Gold, θυγατρική της Panik Records, ο νέος προσωπικός της δίσκος, με τίτλο Συνέντευξη, έπειτα από απουσία 5 χρόνων από την δισκογραφία.

Στις 11 Δεκεμβρίου η Βίσση ξεκίνησε τις εμφανίσεις της σε ένα νέο χώρο στο Γκάζι, το Hotel Ερμού. Μαζί της ήταν o Νικόλας Ραπτάκης και μια ορχήστρα 11 σολίστ. Στις 16 Δεκεμβρίου έδωσε φιλανθρωπική συναυλία στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδα με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.Στις 19 Ιανουαρίου οπτικοποιήθηκε το δεύτερο single του χρυσού δίσκου "Συνέντευξη" με τίτλο Ξανά Μανά, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Καλαϊτζή.Στις 7 Φεβρουαρίου, η Panik γίνεται μέλος της IFPI και ο δίσκος "Συνέντευξη" μπαίνει στο επίσημο τσαρτ πωλήσεων της IFPI, στη δωδέκατη θέση.Τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία της "Συνέντευξης", στις 27 Φεβρουαρίου, ο δίσκος κυκλοφόρησε με την οικονομική εφημερίδα "Αγορά".Στις 24 Απριλίου, μετά από 4 μήνες επιτυχημένων παραστάσεων, ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της στο νυχτερινό κέντρο Hotel Ερμού.Τον Ιούνιο βρέθηκε στην Κύπρο, καθώς κλήθηκε να μαγειρέψει με μικρά παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαγειρεύω και Προσφέρω" του Sophia Foundation. Στις 28 Ιουνίου επέστρεψε στα Mad Video Music Awards μετά από επτά χρόνια απουσίας, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο για την συνολική προσφορά της στη μουσική, ενώ ερμήνευσε παράλληλα τα καινούρια της τραγούδια με τίτλο Συνέντευξη και Ξανά Μανά.Στις 12 Ιουλίου 2016 η Βίσση παρέλαβε τρία βραβεία στην πρώτη απονομή των Super Music Awards στην Κύπρο. Τα βραβεία ήταν τα "Καλλιτέχνης της Χρονιάς", "Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς" (για τον δίσκο "Συνέντευξη") και "Κύπριος Καλλιτέχνης της Χρονιάς".Το καλοκαίρι του 2016 η Βίσση έδωσε συναυλίες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η πρώτη της συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Η πρώτη συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου ακυρώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και έτσι επαναλήφθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου. Επίσημα η πρώτη συναυλία θεωρήθηκε sold out. Στην απονομή των 35ων Κορφιάτικων Βραβείων η Βίσση παρέλαβε το τιμητικό βραβείο Σοφία Βέμπο, για τη συμμετοχή της στις θεατρικές παραστάσεις Δαίμονες, Μάλα και Οι Καμπάνες Του Edelweiss. Τον χειμώνα του 2016 η Βίσση επέστρεψε στο Hotel Ερμού για τις πετυχημένες χειμερινές εμφανίσεις. Επιπλέον συμμετείχε ως κριτής στο μουσικό talent show "Star Academy of Greece", μαζί με τον Νίκο Καρβέλα, τον Πέτρο Κωστόπουλο, την Ναταλία Γερμανού και τον Νίκο Μουρατίδη το οποίο προβλήθηκε από το κανάλι Έψιλον. Τον Μάιο επέστρεψε στην Αθήνα με καλοκαιρινές εμφανίσεις μετά από περίπου 17 χρόνια, ξεκινώντας στην παραλιακή το summer Hotel Ερμού.Στις 10 Νοεμβρίου 2017, ξεκίνησε για τρίτη διαδοχική χρονιά τις εμφανίσεις της στο Hotel Ερμού, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη επιτυχία. Τον Δεκέμβριο του 2017 τιμήθηκε από το κανάλι ΡΙΚ για την 'πολύπλευρη και πολυσήμαντη προσφορά της στη μουσική της Κύπρου, της Ελλάδας και του κόσμου'.

Επίσης τον ίδιο μήνα η Βίσση, στα πλαίσια της διεθνούς αναγνώρισης της, έλαβε το βραβείο διάκρισης σε τέχνη και design στα πρώτα Greek International Women Awards που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο. Το καλοκαίρι του 2018 ξεκίνησε περιοδεία σε πολλές πόλης της Ελλάδας και της Κύπρου. Στις 26 Ιουνίου τραγούδησε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τον Ιούλιο συμμετείχε στον παγκύπριο μαραθώνιο του ΡΙΚ, για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά που επλήγησαν από τη φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι Αττικής. Τον Σεπτέμβριο τραγούδησε στα πλαίσια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ βγήκε στην αγορά το τριπλό live album, Hotel Ερμού live 2015-2018, που ξετυλίγει την μουσική διαδρομή της τραγουδίστριας, από το 1973 μέχρι και το 2018, μέσα από 68 τραγούδια. Ο δίσκος χαρακτηρίστηκε ως «ο καλύτερος τριπλός live δίσκος της δεκαετίας» και βρέθηκε στην κορυφή των charts μέσα σε μισή ώρα από την κυκλοφορία του. Επίσης τραγούδησε για δυο sold out συναυλίες, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στη Λεμεσό, εκπληρώνοντας όπως δήλωσε ένα παιδικό όνειρο. Στις 5 Οκτωβρίου επέστρεψε μετά από έξι χρόνια στη Θεσσαλονίκη, για μια σειρά εμφανίσεων στο Barbarella.Τον Δεκέμβριο του 2018, κάνει πρεμιέρα για τέταρτη φορά στο Hotel Ερμού.  Οι εμφανίσεις ήταν άκρως επιτυχημένες ως εκ τούτου το πρόγραμμα διήρκεσε μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2019. Τον Μάιο του 2019 κυκλοφορεί το πρώτο Single του καινούργιου δίσκου Ηλιοτρόπια το οποίο έγινε το ομότιτλο του δίσκου. Στις 8 Μαΐου 2019, εμφανίζεται σε συναυλία στην πλατεία Νέας Σμύρνης, παρουσία 10.000 θεατών. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε ο δίσκος με 15 νέα τραγούδια από την Panik Gold σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα. Τον Ιούλιο κυκλοφόρησε το Video clip του τραγουδιού "Όσοι Αγαπάνε Δεν Πεθαίνουνε, στο τραγούδι αυτό συμμετέχει η Γιώτα Γιάννα. Τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το Video clip για ομότιτλο τραγούδι του δίσκου Ηλιοτρόπια, ενώ τον Δεκέμβριο κυκλοφορεί το video clip για το τραγούδι" Φλεγόμενος Τροχός" λαμβάνοντας θετικές κριτικές. Στις 7 Σεπτεμβρίου, τραγούδησε αφιλοκερδώς στο Μάτι Αττικής, μετά από πρόταση του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δεσμός», για την ψυχαγωγία των πληγέντων από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2018. Στις 13 Σεπτεμβρίου τραγούδησε για πρώτη φορά στην καριέρα της στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε μια επιτυχημένη συναυλία.Τον Δεκέμβριο Κυκλοφορεί μια συλλογή με σχεδόν όλη την δισκογραφία της Άννας Βίσση από το 1982 έως το 2019 και κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια που δεν είχανε μπει σε δίσκους. Η Συλλογή αυτή έχει τον γενικό τίτλο: The Legendary Recordings 1982 - 2019. Η συλλογή αυτή περιέχει τους εξής Δίσκους: «Να 'Χες Καρδιά», «Κάτι Συμβαίνει», «Η Επόμενη Κίνηση», «Τώρα», «Έμπνευση!», «Φωτιά», «Είμαι», «Δαίμονες», «Εμείς», «Λάμπω!», «Άννα Βίσση Live!», «Ρε!», «Ω! Κύπρος», «Κλίμα Τροπικό», «Τραύμα», «Αντίδοτο», «Everything I Am», «Κραυγή», «Μάλα Η Μουσική Του Ανέμου», «Χ», «Παράξενες Εικόνες», «Άννα Βίσση Live 2004», «Nylon», «Απαγορευμένο», «Απαγορευμένο +», «Αγάπη Είναι Εσύ», «Συνέντευξη», «Hotel Ερμού Live 2015 - 2018» και «Ηλιοτρόπια». Επίσης και κάποια special CDs: όπως το «Είμαι Το Σήμερα Κι Είσαι Το Χθες», (κυκλοφόρησε σε βινύλιο το 1982 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε CD),  «Άννα & Νίκος The Duets», τα ντουέτα της Άννας Βίσση με τον Νίκο Καρβέλα που δεν έχουν περιληφθεί σε albums. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και το σπάνιο «Why Why» του 1985, το «Καλύτερες Μέρες», με όλα τα digital singles που έχουν κυκλοφορήσει από την Panik Gold και δεν είχαν, μέχρι σήμερα, συμπεριληφθεί σε CD και τέλος το «Treasures», με σπάνια τραγούδια. Ανάμεσά τους το «Κλαίω», με το οποίο η Άννα Βίσση διεκδίκησε την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision του 1989, τα «I Can’t Sleep at Night» και «Great Zeus» από την μονόπρακτη όπερα του Σταύρου Σιδερά «Ode Τo Τhe Gods», ένα album που πλέον έχει εξαντληθεί και το «The Only Arms We Need», από το σπάνιο «Music Of The Three Games Of The Small States Of Europe» του 1989.Στις 9 Δεκεμβρίου 2019, ξεκίνησε για πέμπτη χρονιά στο Hotel Ermou. Στις 11 του ίδιο μήνα, τραγούδησε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας για την συμπλήρωση των 10 χρόνων του Sophia Foundation.

2020-σήμερα 

Τον Μάρτιο του 2020, οι εμφανίσεις ανεστάλησαν (όπως όλες οι εκδηλώσεις), λόγω της εφαρμογής μέτρων για την προστασία των πολιτών από την πανδημία του κορονοϊού. Στις 30 Απριλίου 2020, συμμετείχε στο μουσικό challenge αλληλεγγύης της 24MEDIA, με σκοπό την ενίσχυση του συστήματος Υγείας και των κοινωνικών δομών που επλήγησαν από τον κορονοϊό. Την 1η Μαΐου 2020, επιστρέφει στην τηλεόραση, παρουσιάζοντας στο Mega Channel, την τηλεοπτική εκπομπή-συναυλία, Μένουμε σπίτι με την Άννα Βίσση, έχοντας καλλιτεχνική επιτυχία και ευνοϊκές κριτικές. Το καλοκαίρι έδωσε μετρημένες συναυλίες στα πλαίσια της περιοδείας της σε Ελλάδα και Κύπρο. Στις 15 Ιουλίου 2020, εμφανίστηκε στο Κηποθέατρο Παπάγου, σε μια sold out συναυλία. Στις 14 Σεπτεμβρίου, επέστρεψε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, δίνοντας ξανά μια sold out συναυλία, παρουσία του δημάρχου Αθηνών. Στις 22 του ίδιου μήνα κυκλοφόρησε το τραγούδι 'Τρομαγμένο μου' σε μουσική Γιώργου Καλογερόπουλου και στίχους Λίνας Δημοπούλου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Ζακ Κωστόπουλου, του οποίου αγαπημένη τραγουδίστρια ήταν η Βίσση. Στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποίησε ξανά sold out συναυλία αυτή τη φορά στο θέατρο Άλσος, στο Πεδίον του Άρεως. Στις 26 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε στον τελικό του τηλεοπτικού σόου Just The 2 Of Us, του τηλεοπτικού σταθμού Open. Η εμφάνιση της συγκέντρωσε πολύ καλές κριτικές, όπως επίσης και η πρώτη της συνάντηση με την Δέσποινα Βανδή. Οι δυο τραγουδίστριες συνεργάστηκαν για πρώτη φορά, αφού από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Τύπος της εποχής της ήθελε σε κόντρα. Η συνάντηση κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού καθώς την ώρα της κοινής τους εμφάνισης καταγράφτηκε υψηλή τηλεθέαση (έως 40.1%), ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτικές εκπομπές ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης. Την 1η Ιανουαρίου 2021, πραγματοποίησε διεθνή διαδικτυακή συναυλία από το θέατρο Παλλάς για την υποδοχή του νέου έτους. Μαζί της ήταν οι ηθοποιοί Νίκος Μουτσινάς και Ματίνα Νικολάου. Η εορταστική συναυλία της ερμηνεύτριας μεταδόθηκε σε 8.500 σπίτια, σε 42 χώρες και έγινε Νο1 θέμα συζήτησης στο Twitter, πριν βγει στη σκηνή η Άννα Βίσση.

Προσωπική ζωή 

Η Βίσση παντρεύτηκε τον Νίκο Καρβέλα και μαζί απέκτησαν μια κόρη, τη Σοφία. Χώρισαν στις αρχές του 1990.

Δισκογραφία 

Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες: Άννα Βίσση (δισκογραφία)
Προσωπικά άλμπουμ - Πωλήσεις στην Ελλάδα 
Ας Κάνουμε Απόψε Μιαν Αρχή (1977) (40.000+)
Κίτρινο Γαλάζιο (1979) (100.000+) (Πλατινένιο)
Ναι (1980) (80.000) (Χρυσό)
Άννα Βίσση (1981) (80.000+) (Χρυσό)
Είμαι Το Σήμερα Και Είσαι Το Χθες (1982) (-) -
Να 'χες Καρδιά (1984) (50.000) (Χρυσό)
Κάτι Συμβαίνει (1985) (80.000+) Χρυσό
Η Επόμενη Κίνηση (1986) (180.000+) (Πλατινένιο)
Τώρα (1988) (70.000)  (Χρυσό)
Έμπνευση! (1988) (60.000) Χρυσό
Φωτιά (1989) (180.000+) (Πλατινένιο)
Είμαι (1990) (70.000) (Χρυσό)
Εμείς (1992) (40.000) (Χρυσό)
Λάμπω! (1992) (60.000) (Πλατινένιο)
Ρε! (1994) (20.000) (-)
Ω! Κύπρος (1995) (30,000)
Κλίμα Τροπικό (1996) (120.000+) (2x Πλατινένιο)
Τραύμα (1997) (180.000+) (3x Πλατινένιο)
Αντίδοτο (1998) (130.000+) (3x Πλατινένιο)
Everything I Am (2000) (30.000) (Χρυσό)
Κραυγή (2000) (175.000 x2 350.000) (7x Πλατινένιο)
Χ (2002) (100.000+) (2x Πλατινένιο)
Παράξενες Εικόνες (2003) (100.000+) (2x Πλατινένιο)
Nylon (2005) (60.000+) (Πλατινένιο)
Απαγορευμένο (2008) και Απαγορευμένο + (2009) (65.000) (4x Πλατινένιο)
Αγάπη Είναι Εσύ (2010) (8.000) (Χρυσό) + (95.000 με τη Real News)
Συνέντευξη (2015) (19.000) (Πλατινένιο)
Ηλιοτρόπια (2019) (17.000) (Πλατινένιο)

Live 

Άννα Βίσση Live! (1993) (90.000) (Πλατινένιο)
Άννα Βίσση Live (2004) (70.000) (Πλατινένιο)
Hotel Ερμού Live 2015-2018 (2018) (19.000) (Πλατινένιο)
1973 - Ω! Τι κόσμος, μπαμπά
1974 - Μικρές πολιτείες
1974 - 18 Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας
1974 - Άσπρο μαύρο
1974 - Χίλια εννιακόσια τίποτα
1974 - Μια χαρά μια καημός
1974 - Welcome to Greece 5
1975 - Στα ψηλά τα παραθύρια
1975 - Γράμματα από τη Γερμανία
1975 - Ζήτημα χρόνου
1976 - Ύμνος και θρήνος για την Κύπρο + έξι ποιήματα του Κωστή Παλαμά
1980 - Το τζιτζίκι και η παρέα του
1985 - Για τα παιδιά
1985 - Nick Carr
1990 - Διαβολάκι
1991 - Ο τελευταίος χορός
1993 - Κόλλα το
1994 - 25 ώρες
1996 - Το άρωμα της αμαρτίας
1998 - Ένα χρόνο το περισσότερο
2000 - Όλα είναι εντάξει
2003 - Η αγάπη σου πάει
2003 - Πάρτι για σπασμένες καρδιές
2008 - Bank Bang
2009 - Μίλα μου Βρώμικα OST
2017 - Ήτανε μια φορά... και έμεινε για πάντα! (live)
Συλλεκτικές Συλλογές 
1993 - Τα πρώτα μου τραγούδια
2002 - Οι μπαλάντες της Άννας Βίσση
2007 - The Essential Anna Vissi
2012 - Access all Areas
2015 - Άννα Βίσση: 30 Χρόνια Επιτυχίες 1985-2015
2019 - Άννα Βίσση: The Legendary Recordings 1982 - 2019

Βραβεία 

Διαγωνισμός ΡΙΚ (1970)
Πρώτο βραβείοΦεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1977)
Πρώτο βραβείο κοινού
Πρώτο βραβείο επιτροπήςΜουσικά Βραβεία Ποπ Κορν (1992)
Καλύτερο βίντεο κλιπ: Φως (Νίκος Σούλης)Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν (1993)
Καλύτερη τραγουδίστριαΜουσικά Βραβεία Ποπ Κορν (1996)
Καλύτερη τραγουδίστριαΜουσικά Βραβεία Ποπ Κορν (1997)
Καλύτερη τραγουδίστρια
Καλύτερη ερμηνεία από γυναίκα καλλιτέχνιδα: Παραλύω (Νίκος Καρβέλας)
Καλύτερο τραγούδι ακροατών Sfera: Σεντόνια (Νίκος Καρβέλας/Ναταλία Γερμανού)Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν (1998)
Καλύτερη τραγουδίστρια
Καλύτερο album: Τραύμα
Καλύτερη σύνθεση: Μαύρα Γυαλιά (Νίκος Καρβέλας)
Καλύτερη ερμηνεία από γυναίκα καλλιτέχνιδα: Μαύρα Γυαλιά (Νίκος Καρβέλας)
Καλύτερη σκηνική παρουσία από γυναίκα καλλιτέχνιδα
Καλύτερο εξώφυλλο: Τραύμα (Αντώνης Γλυκός)
Καλύτερο τραγούδι ακροατών Sfera: Τραύμα (Νίκος Καρβέλας)Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν (1999)
Καλύτερη τραγουδίστρια
Καλύτερη ερμηνεία από γυναίκα καλλιτέχνιδα: Γκάζι (Νίκος Καρβέλας)
Καλύτερη σκηνική παρουσία από γυναίκα καλλιτέχνιδαΜουσικά Βραβεία Ποπ Κορν (2000)
Καλύτερη τραγουδίστρια
Τραγούδι δεκαετίας: Δε θέλω να ξέρεις (Νίκος Καρβέλας)Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν (2001)
Καλύτερη τραγουδίστρια
Καλύτερο τραγούδι: Αγάπη Υπερβολική (Νίκος Καρβέλας)
Καλύτερη ερμηνεία από γυναίκα καλλιτέχνιδα: Αυτή Τη Φορά (Νίκος Καρβέλας)
Καλύτερη σκηνική παρουσία από γυναίκα καλλιτέχνιδα
Καλύτερο video clip: Αγάπη Υπερβολική (Γιώργος Γκάβαλος/View Studio)Leaders Of The Year (2002)
Music leaderΜουσικά βραβεία Αρίων (2002)
Τραγουδίστρια της χρονιάςLeaders Of The Year (2003)
Music leaderΜουσικά βραβεία Αρίων (2003)
Καλύτερη ποπ τραγουδίστρια
Καλύτερο video clip: Τάσεις Αυτοκτονίας (Γιώργος Γκάβαλος/View Studio)Mad Video Music Awards (2004)
Καλύτερο σύγχρονο λαϊκό video clip: Τρένο (Γιώργος Γκάβαλος/View Studio)
Καλύτερο video clip από γυναίκα καλλιτέχνιδα: Τρένο (Γιώργος Γκάβαλος/View Studio)
Καλλιτέχνης της χρονιάς με τις περισσότερες μεταδόσεις
Πιο καλοντυμένος καλλιτέχνης σε video clip: Τρένο (Γιώργος Γκάβαλος/View Studio)Μουσικά βραβεία Αρίων (2004)
Καλύτερη σύγχρονη τραγουδίστρια
Καλύτερο τραγούδι: Τρένο (Σόφη Παππά/Βαγγέλης Βασιλείου)
Καλύτερο λαϊκό τραγούδι: Τρένο (Σόφη Παππά/Βαγγέλης Βασιλείου)
Καλύτερο video clip: Τρένο (Γιώργος Γκάβαλος/View Studio)Leaders Of The Year (2004)
Show business and Entertainment leader
Τιμητικό βραβείο από την Παραολυμπιακή Επιτροπή ΚύπρουMad Video Music Awards (2005)
Καλύτερο dance video clip: Έχω Πεθάνει Για Σένα (Μανώλης Τζιράκης)
Πιο sexy εμφάνιση σε video clip: Μην Ψάχνεις Την Αγάπη (Γιώργος Γκάβαλος/View Studio)Μουσικά βραβεία Αρίων (2005)
Καλύτερο video clip: Μην ψάχνεις την αγάπη (Γιώργος Γκάβαλος/View Studio)Mad Video Music Awards (2006)
Καλύτερο hip hop video clip: Έρωτα Ή Πόλεμο, με τους Goin' Through (Γιώργος Γκάβαλος/View Studio)Μουσικά βραβεία Κύπρου (2006)
Τραγουδίστρια της χρονιάς
CD single με τις περισσότερες πωλήσεις: Call Me
Video clip της χρονιάς: Nylon (Γιώργος Γκάβαλος/View Studio)Γυναίκες της Χρονιάς – Life&Style (2006)
Γυναίκα ερμηνεύτρια της χρονιάςLeaders Of The Year (2006)
Music Leader of the Year ΠενταετίαςΓυναίκες της Χρονιάς – Madame Figaro (2006, Κύπρος)
Ερμηνεύτρια της χρονιάςΜουσικά βραβεία Κύπρου (2007)
Video clip της χρονιάς: Everything (Κώστας Κεκεμένης/Stefi ProductionsMad Video Music Awards (2009)
Fashion icon της χρονιάς
Καλύτερος στίχος που έγινε ατάκα: Στη Πυρά (Μυρτώ Κοντοβά)Balkan Music Awards (2010)
Καλύτερο video clip στα Βαλκάνια: Στη Πυρά (Christine Crokos)
Τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά στην προαγωγή της μουσικής στα ΒαλκάνιαΓυναίκες της Χρονιάς – Madame Figaro (2010, Κύπρος) 
Ερμηνεύτρια της χρονιάςMad Video Music Awards (2016)
Τιμητικό βραβείοSuper Music Awards (2016, Κύπρος)
Καλλιτέχνης της χρονιάς
Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς: Συνέντευξη
Κύπριος Καλλιτέχνης της Χρονιάς

Διακρίσεις 

Το καλοκαίρι του 1998 τραγουδάει στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, με τη φιλαρμονική ορχήστρα της Μόσχας, παρουσία του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.
Στις 5 Μαΐου 2000, γίνεται η μοναδική Ελληνίδα ή Κύπρια τραγουδίστρια που τραγουδάει στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος.
Την Πρωτοχρονιά του 2003 τραγουδάει σε δεξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων προς τιμήν του τότε προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
Την 1η Μαΐου 2004, όταν η Κύπρος εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 110.000 θεατές παρακολουθούν τη συναυλία της Βίσση στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία.
Τραγούδησε στην Τελετή Λήξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Τον Ιούνιο του 2007, στο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Σπουδών στη Σουηδία, παρουσιάζεται διατριβή με θέμα «Άννα Βίσση: Η Ελληνίδα Μαντόνα;», από τον διδάκτορα της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ιωάννη Πολυχρονάκη.
Στις 3 Νοεμβρίου 2007, στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, τη συνοδεύει η φιλαρμονική ορχήστρα του πρίγκιπα Καρόλου. Το 2007 ήταν επίσημη τελετάρχης στην παρέλαση της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη.
Στις 12 Νοεμβρίου 2011, τιμήθηκε για την καλλιτεχνική της προσφορά στην ελληνοαμερικανική show business στην εκδήλωση "Hellenic Charity Ball".
Στις 9 Ιουλίου 2014, βραβεύτηκε με τον τίτλο "Doctor of Arts" από το University of Bolton, για την μεγάλη της προσφορά στον χώρο της μουσικής σε μία ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Στην απονομή των 35ων Κορφιάτικων Βραβείων η Βίσση παρέλαβε το τιμητικό βραβείο Σοφία Βέμπο, για τη συμμετοχή της στις θεατρικές παραστάσεις Δαίμονες, Μάλα και Οι Καμπάνες Του Edelweiss.
Στις 9 Δεκεμβρίου 2017, τιμήθηκε με το βραβείο “Art & Design Award” στα πρώτα “Greek International Women Awards”, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Βρετανικό μουσείο του Λονδίνου.
Τον Δεκέμβριο του 2017 παρέλαβε τιμητικό βραβείο από το κανάλι ΡΙΚ για την 'Πολύπλευρη και πολυσήμαντη προσφορά της στη μουσική της Κύπρου, της Ελλάδας και του κόσμου'. 
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Eurovision - Ελπίδα: Eurovision - Ελπίδα: "Όταν άκουσα το τραγούδι της φετινής συμμέτοχης είπα..."  πριν 11 ημέρες
Η Κωνσταντίνα παραδέχεται: «Παλαιοτέρα υπήρχε όντως κόντρα με την Άννα Βίσση» Η Κωνσταντίνα παραδέχεται: «Παλαιοτέρα υπήρχε όντως κόντρα με την Άννα Βίσση»  πριν 13 ημέρες
Άννα Βίσση:Οι φωτογραφίες λίγο πριν βγει στη σκηνή στο Hotel Ermou Άννα Βίσση:Οι φωτογραφίες λίγο πριν βγει στη σκηνή στο Hotel Ermou  πριν 24 ημέρες
Η σκληρή γυμναστική της Άννας Βίσση: Η σκληρή γυμναστική της Άννας Βίσση: "Βραδινή βάρδια" στο γυμναστήριο   πριν 1 μήνα
"Τότε που προσποιούμουν τη γυναίκα σου": Η Σοφία Καρβέλα ευχήθηκε στον πρώην της με... σπόντες  πριν 2 μήνες
Αθηνά Οικονομάκου: Η φώτο που έγινε viral & τα απίστευτα σχόλια Αθηνά Οικονομάκου: Η φώτο που έγινε viral & τα απίστευτα σχόλια   πριν 2 μήνες
Η Αννα Βίσση είδε τον Παναθηναϊκό μαζί με τα εγγόνια της - Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Ντίνο Μήτογλου Η Αννα Βίσση είδε τον Παναθηναϊκό μαζί με τα εγγόνια της - Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Ντίνο Μήτογλου   πριν 3 μήνες
Συγκίνησε η Βίσση τραγουδώντας Βασίλη Καρρά - Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος τον αποχαιρετά Συγκίνησε η Βίσση τραγουδώντας Βασίλη Καρρά - Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος τον αποχαιρετά   πριν 3 μήνες
Alpha: Παραμονή Χριστουγέννων στον Alpha με την Άννα Βίσση και όχι μόνο! Alpha: Παραμονή Χριστουγέννων στον Alpha με την Άννα Βίσση και όχι μόνο!  πριν 3 μήνες
Γενέθλια για την Άννα Βίσση - Έγινε 66 ετών και γιόρτασε με τη μητέρα της και εντυπωσιακή τούρτα! Γενέθλια για την Άννα Βίσση - Έγινε 66 ετών και γιόρτασε με τη μητέρα της και εντυπωσιακή τούρτα!  πριν 3 μήνες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551