Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Αγνή Ντούτση βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Αγνή Ντούτση
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Βιογραφικό
Η Αγνή Ντούτση είναι σκηνογράφος-ενδυματολόγος.

Γεννήθηκε στον Αμάραντο Ηπείρου το 1956 και σπούδασε σκηνογραφία-ενδυματολογία στην Αθήνα και στο εξωτερικό.

Αρχισε τη καριέρα της το 1977 στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του Γ. Σκαρπερού όπου ασχολήθηκε με ψηφιδωτά και αναπαλαίωση έργων τέχνης και ζωγραφική. Στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου με τον Τάσο Ζωγράφο.

Συνεργάστηκε σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου όπως και σε έργα αρχαίου δράματος με τους σκηνοθέτες Γ. Μιχαηλίδη, Σ. Ευαγγελάτο, Β. Νικολαΐδη, Ρ. Μουζενίδου, Γ. Μαργαρίτη, Ε. Γαβριηλίδη, Β. Θεοδωρακόπουλο, Γ. Ιορδανίδη, Λ. Τασσοπούλου και άλλους.

Συνεργάστηκε με πλειάδα ελλήνων ηθοποιών μεταξύ των οποίων ήταν οι Θ. Βέγγος, Ά. Αντωνόπουλος, Γ. Τσιτσόπουλος,

Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τους Σ. Κωστανταράκο, Γ. Πανουσόπουλο, Δ. Αρβανίτη, Π. Μαρούλη (βραβείο σκηνογραφίας στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Πριν το τέλος του κόσμου), Κ. Τομαδάκη, Μ. Ηλιού (βραβείο ενδυματολογίας για την ταινία εποχής Αλεξάνδρεια).

Έχει διακριθεί με δύο θεατρικά βραβεία σκηνογραφίας και ενδυματολογίας για το θεατρικό έργο Μάνα κουράγιο του Μπ. Μπρεχτ.

Έχει υπογράψει, επίσης, πολλές τηλεταινίες και σειρές για την τηλεόραση, όπου και πήρε το βραβείο σκηνογραφίας για τη σειρά εποχής Η αίθουσα του θρόνου.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz