Αναζήτηση
Χαγιάο Μιγιαζάκι (Hayao Miyazaki) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
05/01/1941
Ηλικία
83
Βιογραφικό
Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι, γεννημένος στις 5 Ιανουαρίου του 1941 στο Τόκιο της Ιαπωνίας, είναι ο διαπρεπής σκηνοθέτης πολλών γνωστών και δημοφιλών ταινιών κινουμένων σχεδίων (anime).
Είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας παραγωγής και διανομής Studio Ghibli.

Ο Μιγιαζάκι αν και ξεκίνησε να παρουσιάζει δείγματα της δουλειάς του ήδη από τη δεκαετία του 1970, παρέμενε σχετικά άγνωστος στη δύση μέχρι το 1999 που η Miramax διένειμε στις Η.Π.Α και τον υπόλοιπο κόσμο την ταινία του Πριγκίπισσα Μονονόκε. Εκείνη την εποχή οι ταινίες του Μιγιαζάκι ήταν ήδη εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες στην πατρίδα του την Ιαπωνία αλλά και στην υπόλοιπη ανατολική Ασία. Το Spirited Away (2001) είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών στην Ιαπωνία, ενώ στην ίδια θέση είχε βρεθεί παλιότερα και η Πριγκίπισσα Μονονόκε.

Οι ταινίες του Μιγιαζάκι συχνά περιστρέφονται γύρω από κοινά θέματα, όπως η σχέση των ανθρώπων με τη φύση και την τεχνολογία και η δυσκολία επικράτησης μιας ειρηνιστικής δεοντολογίας. Οι πρωταγωνίστριες του είναι συχνά ανεξάρτητα και δυναμικά κορίτσια ή νεαρές γυναίκες, ενώ οι κακοί έχουν αμφισήμαντους χαρακτήρες και κάποια καλά στοιχεία.

Οι ταινίες του Μιγιαζάκι είναι σε γενικές γραμμές ιδιαιτέρως επιτυχημένες οικονομικά, κάτι που οδήγησε σε συγκρίσεις με τον διάσημο Αμερικανό σχεδιαστή Γουόλτ Ντίσνεϊ. Εντούτοις ο Μιγιαζάκι δεν βλέπει τον εαυτό τους σαν κάποιον που προσπαθεί να χτίσει έναν εμπορικό κολοσσό στον τομέα των κινουμένων σχεδίων, αλλά σαν ένα δημιουργό που είχε την τύχη να μπορεί να υλοποιήσει το όραμα του χωρίς περιορισμούς και με απόλυτο καλλιτεχνικό έλεγχο.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Οι «Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» του Σκορσέζε καλύτερη ταινία της χρονιάς Οι «Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» του Σκορσέζε καλύτερη ταινία της χρονιάς  πριν 4 μήνες
Φόρος τιμής στο υπέροχο σινεμά του Hayao Miyazaki Φόρος τιμής στο υπέροχο σινεμά του Hayao Miyazaki  πριν 9 χρόνια
The Wind Rises (2013) – Το αποχαιρετιστήριο αριστούργημα του Μιγιαζάκι The Wind Rises (2013) – Το αποχαιρετιστήριο αριστούργημα του Μιγιαζάκι  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551