Αναζήτηση
Έλλη Παπαγεωργακοπούλου βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1966
Θάνατος
18/04/2021
Ηλικία
55
Βιογραφικό
Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης με δάσκαλό τον Μίμη Κοντό και στην Ανωτάτη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Μαθήτευσε δίπλα στον Διονύση Φωτόπουλο και είχε σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε περισσότερες από εξήντα θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λονδίνο, Ιταλία, κ.α.), ενώ στο πλευρό του Θωμά Μοσχόπουλου, πρώτο σκηνοθέτη με τον οποίο συνεργάστηκε, δημιούργησε μαζί του μερικές από τις πλέον αξιομνημόνευτες παραστάσεις του «Αμόρε» (Θέατρο του Νότου).

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου ήταν ίσως το πιο γνωστό όνομα στην Ελλάδα στον τομέα της σκηνογραφίας και της ενδυματολογίας τα τελευταία 15 χρόνια, με πιο χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς της στο θέατρο να λογίζονται οι παραστάσεις «Όρνιθες» (2016), «Βάτραχοι» (2008), «Γκόλφω» (2013), «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» (2010), αλλά και ο αμφιλεγόμενος «Βυσσινόκηπος» στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, που θεωρήθηκε προσωπικό της επίτευγμα.

Στον κινηματογράφο, εξάλλου, πέρα από τον Λάνθιμο, συνεργάστηκε επίσης με τον Ντένη Ηλιάδη στο «Hardcore», με τον Σύλλα Τζουμέρκα στην «Έκρηξη» και με τον Γιάννη Σμαραγδή στον «Καβάφη». 

Πέθανε στις 18 Απριλίου 2021.
Τελευταίες ειδήσεις
Έφυγε από τη ζωή η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου Έφυγε από τη ζωή η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου  πριν 3 χρόνια
Κοκκινοσκουφίτσα – Το πρώτο αίμα @ Στέγη Κοκκινοσκουφίτσα – Το πρώτο αίμα @ Στέγη  πριν 10 χρόνια
«Φλαντρώ»  από το Εθνικό Θέατρο «Φλαντρώ» από το Εθνικό Θέατρο  πριν 11 χρόνια
Ο Δρόμος Περνά από Μέσα Ο Δρόμος Περνά από Μέσα  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551