Αναζήτηση
Γιάννης Μετζικώφ βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Γιάννης Παπαδάκης ή Γιάννης Μετζικώφ είναι Έλληνας θεατρικός σκηνογράφος, ζωγράφος και ενδυματολόγος.

Γεννήθηκε το 1955 και μεγάλωσε στην Καστέλα του Πειραιά. Είναι γιος του χωροφύλακα Μετζικώφ από την Πλάκα Χανίων Κρήτης και της Ευαγγελίας Γιατίλη από τη Χίο.
Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας το 1980 με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη και του τμήματος σκηνογραφίας-ενδυματολογίας με δάσκαλο τον Βασίλη Βασιλειάδη, μετά την στρατιωτική του θητεία και ενώ ήδη είχε παρουσιαστεί σε αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής ασχολήθηκε με τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία στο θέατρο.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης ήταν ο άνθρωπος που τον παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά με την παράσταση "Τι κρίμα που είναι πόρνη" του Τζον Φορντ. Από τότε έχει εργαστεί σε πλήθος παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στον ΘΟΚ, στο Θέατρο Τέχνης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και σε πολλούς ιδιωτικούς θιάσους.

Έχει δουλέψει με τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες (Κακογιάννη, Βολανάκη, Βουτσινά, Κούνδουρο, Ευαγγελάτο, Μιχαηλίδη, Τσιάνο, Χουβαρδά κ.ά.), αλλά και χορογράφους, όπως τη Ζουζού Νικολούδη.
Εκθέσεις του Γιάννη Μετζικώφ έχουν φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ Πατρών («Σκηνογραφία για μια παράσταση που δεν θα γίνει ποτέ»), στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη («Προσωπεία») και στο Μουσείο Καλών Τεχνών Αλέξανδρου Πούσκιν στη Μόσχα («Μεταμορφώσεις»).

Το φθινόπωρο του 2010, η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας τον τίμησε παρουσιάζοντας το σύνολο του εικαστικού έργου του στο θέατρο με πολύμηνη έκθεση. Η έκθεση παρουσιάστηκε στην γενέτειρα πόλη του, τα Χανιά, και έκλεισε την πορεία της στο Covent Garden του Λονδίνου στις 26 Οκτωβρίου του 2011.

Ειναι παντρεμένος με την Καίτη Πέρβαινα από το Άστρος Κυνουρίας και έχει δυο κόρες, την Ρωξάνη και την Υακίνθη.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Με «Αχαρνής» του Αριστοφάνη ανοίγει το Φεστιβάλ Επιδαύρου Με «Αχαρνής» του Αριστοφάνη ανοίγει το Φεστιβάλ Επιδαύρου  πριν 6 χρόνια
"ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ" στο Σύγχρονο Θέατρο!  πριν 11 χρόνια
"Ορλάντο" της Βιρτζίνια Γουλφ  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551