Αναζήτηση
Έντιθ Χάμιλτον (Edith Hamilton) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
12/08/1867
Θάνατος
31/05/1963
Ηλικία
96
Βιογραφικό
Η Έντιθ Χάμιλτον (12 Αυγούστου 1867 - 31 Μαΐου 1963) ήταν κλασικιστής και εκπαιδευτικός πριν να γίνει συγγραφέας στη μυθολογία. Τα διασημότερα βιβλία της είναι ο Ελληνικός Τρόπος, (1930) και η Μυθολογία (1942).

Το Μυθολογία με τις επανειλημμένες εκδόσεις της χρησιμοποιείται ως εισαγωγικό κείμενο στο μάθημα της μυθολογίας στα γυμνάσια και τα κολλέγια του εξωτερικού, ως οδηγός μελέτης για την υπάρχουσα βιβλιογραφία.

Η Έντιθ Χάμιλτον γεννήθηκε στη Δρέσδη, της Γερμανίας και μεγάλωσε με τους γονείς της στο Φορτ Ουέην (Fort Wayne) της Ινδιάνας. Όταν ήταν επτά, ο πατέρας της άρχισε να την διδάσκει τα λατινικά και πρόσθεσε σύντομα τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Ελληνικά στο πρόγραμμα σπουδών της.
Η εκπαίδευσή της συνεχίστηκε στο λύκειο θηλέων Πόρτερ (Porter), στο Φάρμινγκτον (Farmington) και στο κολέγιο Μπρυν Μορ, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές (Μ.Α. 1894). Στο επόμενο έτος, η Έντιθ και η αδελφή της Άλις ήταν οι πρώτες γυναίκες σπουδάστριες που έγιναν αποδεκτές στα γερμανικά πανεπιστήμια της Λειψίας και του Μονάχου.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551